Miért küzdünk az életbe minden nap rabszolgaként?
Ez egy atvitt ertelme a rabszolgasag szonak, de hasznalhatjuk igy, miert ne? Nyilvan nem a szoszerinti, jajj - miert megint a szavakon lovaglas van musoron?
Igen, kenyszer a munka legtobbunk szamara. Van, aki elutasitja, es eltartja anyuka amig o el, vagy hippskedik/hajlektalan, van, aki lenyeli a bekat es bemegy minden hetfo reggel es utalja es panaszkodik, van aki el tud lenni vele, es van a keves ugyes/szerencses, aki szeretia munkajat.
"De amíg kényszerből csinálod, mert ha nem dolgoznál éhenfagynál, addig nincs a kettő között különbség"
Dehogynem. Ugyanis ha enni szeretnél, ezért meg kell dolgoznod, az nem kényszer. Siman így működik a világ. Kényszer az, ha semmi indokod nem lenne dolgozni, de mégis dolgoztatnak.
Szóval nem csak a tulajdonlás és a szerződéses munka között nem vagy különbséget tenni, de más alapfogalmakat sem tudsz értelmezni ezek szerint.
"Ez egy atvitt ertelme a rabszolgasag szonak, de hasznalhatjuk igy, miert ne? "
Mert nem ugyanazt jelenti.
Ha szeretnél valamit, azért meg kell dolgozni, de ettől nem leszel rabszolga.
53
De, kenyszer. A termeszet kenyszeriti rank hogy enni kell
54
Ettol nekem se.
Onnantol vagy tenyleg rabszolga, amikor csalad van es hitelt fizetsz. Na, akkor nem ugralsz. Es effele hajtja az emberek tomeget a rendszer. Es setalnak is bele ebbe a csapdaba szepen.
Munkaidőd = Te eladott szabad időd. Tehát ergo neked megszűnik minimum 40 óra egy hetedből, annyival kevesebb időt élvezhetsz ki. És még én ide ugye nemk is számpltam a munkábajárást, ami nekem speciel 2 óra oda, 2 óra vissza volt. Aztán még nem is számoltam bele, hogy mire 18:00-ra hazaértem már annyira fáradt voltam, hogy csak aludni volt erőm, tehát igazából az egész napod a kukába ment. Már sokat mondok, ha hétvégén volt erőm csinálni valamit, de leginkább aludni. És mivel az időddel az energiád is eladod, le is csapolják belőled rendesen, tehát lényegében szabadideje egy dolgozó munkásnak egy héten kb. 0 óra. DE ha tényleg lenne nagynehezen a napod 1/3-a a te kezedben (mert a másik 1/3-a alvással telik) akkor is ez elég kevés bármire is. És én szeretném magamnak a napom 3/3-át teljesen.
"Tulajdona nem vagy, és nem is lehetsz senkinek, legalábbis a fejlett világban." Akkor mondj nemet a főnöködnek amikor nyűgös vagy és nem akarsz dolgozni. Ja hogy akkor jön a következmény, a büntetés. Elbocsájtás majd ha nem akarsz magadnak más mestert akkor ÉHENFAGYÁS HAHAHA. Attól mert mi jobb sorsú rabszolgűk vagyunk mint az elrabolt emberek, attól még azok vagyunk és kész. Pont nem érdekel, hogy másnak jobb-e vagy rosszabb a helyzete. Egy dolgog érdekel engem, hogy a napom 100%-a az enyém legyen és ha én az év 365 napjából 365-ben nem akarok semmit sem csinálni akkor azt következmény nélkül tudjam megtenni. Amíg ez nem áll rendelkezésre, addig kényszerített rabszolga vagyok és nem áll módomban ezen nézetemen változtatni.
"Onnantol vagy tenyleg rabszolga, amikor csalad van es hitelt fizetsz"
Csak azt is számításba kéne venni, hogy eleve ezek is a te döntéseid, amiknek megvannak a következményei, amiket önként vállalsz. Amiket rabszolgaként szintén nem tudnál megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!