A mostani fiatalok egy kicsit egyszerűbbek?
Bocsánat, ha valakit megbántok ezzel, nem szándékom.
Azt vettem észre, hogy a mostani serdülők és huszonévesek, olyan mintha butábbak lennének egy fokkal. Egyszerűbb összefüggéseket sem értenek. Nyilván nem mindegyik, mert találkozom olyannal is, akire azt mondom, na igen, ez egy okos gyerek.
Általában viszont, mintha lebutított emberekkel beszélnék.
Nem tudom, hogy ez csak az életkornak tudható be, tehát mi is ilyenek voltunk, vagy tényleg valahogy másak a mai fiatalok. Az oktatás ennyivel rosszabb lenne az elmúlt 15-20 évben? Tényleg nem tudom eldönteni.
Amit még észrevettem, hogy angolul is sokkal kevésbé tudnak a mostani mondjuk 15-25 közöttiek, ami szintén meglepő számomra. Olyan mintha visszaléptünk volna egy szintet.
Ja, értem, ha nem ismered a szavak jelentését, amiket használtam, akkor már nem is jó az érvelésem. És még csodálkozol, hogy értelmesebbnek gondolom magam...
Mondja ezt az, aki még akkor sem ismeri fel a saját logikai hibáit, ha valaki külön rámutat neki...
30-as vagyok, és sokáig védtem a fiatalokat, már csak azért is, mert 60 felettiekkel legalább annyi konfliktusom volt, de az biztos, hogy „érdekesek” a mai fiatalok (25 alattiak).
Sokat járok át a szomszéd városba, és többször legszívesebb megvertem volna egy 18 év körülit az utóbbi véekben. Volt olyan, hogy a biciklitún szélén ültek és énekeltek, erre a hülye gyerek háttal a biciklútnak lefekszik a bicikliútra – majdnem átmentem a fején.
Aztán majdnem kilép elém egy tinisrác és tinilány, megvárt, aztán még be is szólt, amikor jöttek szembe nemsokára, gondolkodtam rajtam, hogy nyakon verem.
Ezen kívül én is tapasztalom azt, amit a kérdező. El nem tudom képzelni, mit csinálnak a szabadidejükben, mert tényleg lényegesen rosszabb a nyelvtudásuk, mint a 25-45 közöttieknek, láthatóan szókincsük sincs nagyon. Ezek már csak azért is vicces dolgok, mert hát okostelefonja mindenkinek van.
Kevés fiatalt látok kint (bent rohadnak mindig tiktokot pörgetve?), amikor viszont kijönnek, jobbára a csak a hülyeség megy: hangoskodás, kötekedés, energiaital, pia, roller összevissza közlekedés (bár ez 40esekre igaz, jogsival rendelkezők is mintha elfelejtenék hirtelen a KRESZ-t rolleren).
Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz belőlük.
Azt azért hozzátenném, hogy ezek a tapasztalok inkább az átlagos vagy átlag alatti iskolába járó diákokra igaz (gyanítom). Van közelünkben egy jó nevű gimi, ott azért értelmesebbek a diákok, és a nyelvtudás is megvan.
Már leírtam egyszer. Egy anekdotára hivatkoztál, mint bizonyíték. Ez logikailag hibás.
Beismered, hogy hibásan érveltél, aztán megkérdezed, hogy mit mondtál rosszul? Csak az időmet lopod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!