Miért készül ki néhány ember azon, ha mások egyszerűbb/más rutint követnek?
Az egyik személyes kedvencem az, hogy meghurcolnak azért, mert a kis papírkájával lefelé rakod fel a wcpapírt, nem úgy, hogy a tetejéről lógjon le. Először azt hittem, hogy ez egy mém vagy vicc, de vannak emberek, akiknek ez egy nagy dolog.
De még ezen kívül is van egy pár:
Például, hogy milyen dolog az, hogy nem mosod el azonnal a tányérod, hanem akkor mosogatsz, mikor már összejött egy adag.
Meg hogy mások miért nem használnak vasalót a sima, egyszerű elasztikus pólóikhoz.
Meg milyen undorító, mikor valaki visszaveszi a melltartót és nem dobja egy nap után a mosóba.
Múltkor volt egy kérdés arról, hogy bevizezzük-e a fogkefét fogmosás előtt és olyan perpatvar lett belőle, hogy nem akartam elhinni, a végére csomó választ töröltek. Aki azt írta, hogy nem, azt pontozták is le azonnal, volt, aki szerint ez kifejezetten igénytelenség.
De ugyanígy láttam, hogy megszólják azt is, aki azt mondja, hogy reggelire nem szokott szilárd ételt enni, mert nem kívánja. Nem a legegészségesebb, oké, de miért kell rohadásig pontozni?
Volt egyszer téma az is, hogy hogy kell a tejet tenni a hűtőbe és teljesen kikészültek rajta emberek, hogy milyen igénytelen az, aki nem a csücskét felhajtva és az ajtó felé fordítva rakja be.
Láttam hisztit abból is, hogy milyen igénytelen az, aki nem takarítja le az elhasználódott wc kefét, hanem inkább vesz egy másikat párszáz forintért.
Az is igénytelen volt, aki nem porszívóz a lakásban, hanem felsöpör és felmos.
Azt már meg sem említem, hogy mi ment ott, ahol a vendégségben szarás volt a téma. Egyesek szerint szarni sem illik más otthonában. MIÉRT?
Miért ennyire dogmatikusak az emberek? Tényleg ennyi szarra kellene figyelni egész életünkön át? Én ezeket annyira fölöslegesnek érzem, annyira irritálna, ha valaki elvárná tőlem, hogy számomra értelmetlen dolgokat csináljak és külön emlékezzek rá, hogy KELL valamit csinálni. Ettől én is igénytelen vagyok?
Azt megértem, ha azon nyávognak, hogy valaki nem mos reggelente fogat, csak este vagy csak reggel zuhanyzik le, de ez miért igénytelenség? Miért gusztustalanok ezek a dolgok? Mondjuk már azt is olvastam, hogy rágózni gusztustalan, mert túl sok nyálat forgatsz a szádban és az milyen már... De miért ilyen kényesek?
"Múltkor volt egy kérdés arról, hogy bevizezzük-e a fogkefét fogmosás előtt és olyan perpatvar lett belőle, hogy nem akartam elhinni, a végére csomó választ töröltek."
Egyesek nagyon unatkoznak.
Namost képzeld el, az ilyen emberek hogyan tudnának párkapcsolatban élni, amikor egy idegennel, akihez semmi közük, akivel nem laknak együtt, képesek ezen összeveszni.
Szerintem sehogy. Szóval ezek az elvált ill. egyedülálló kékharisnyák, akik már attól idegesek lesznek, ha egy pohár két centivel arrébb van lerakva, mint ahová ők helyesnek gondolják.
Egyszerűen azért, mert a nagy társadalmi szabadságunkban és jólétünkben már képtelenek vagyunk elfogadni, hogy különböző szokások alakultak ki. És amennyire fejlettek vagyunk, pont annyira nem tudunk alkalmazkodni másokhoz, a fent említett okokból.
És ez nem nemi kérdés, mert ugyanúgy képtelenek a férfiak és a nők is az együttélésre. Sajnos kezd kiveszni ez a mottó az emberekből „élni, és élni hagyni”, ha valamivel esetleg nem értenek egyet. Ez van.
Szerintem (és nem vagyok szakember de feltűnt):
A mai egyre zaklatottabb világban a családok rendre bomlanak szét, a reklámok és közösségi média ontja azt az üzenetet hogy "nem vagy elég jó csak ha megveszed ezt a terméket/több lájkot kapsz XY-nál", 10 évente jön egy globális válság és így lehetetlen tervezni az életet stb.
Egy ilyen kiszámíthatatlan világban az ilyen emberek olyan zaklatottak legbelül hogy szinte éheznek az állandóságra az életben és ezért lassan már csak az apró állandó dolgokra támaszkodhatnak (WC-papír állása, fogkefe tisztítása stb.) amelyre kétségtelenül azt mondhatják (és az önértékelésüknek is imponál a gondolat) hogy "legalább ezt helyesen csinálom". Az ilyenek ezért sértve érzik magukat ha valaki máshogy csinálja az adott dolgot.
Vagy ugyanaz van pl. online térben mint vezetés közben a volán mögött: az emberek irracionális mértékben felbátorodnak, anyázzák egymást stb.
Szerintem az ilyen embereknek nincsenek úgymond "valós" problémái, mert akinek egy kicsi gond is van az életében az nem ilyesmivel foglalkozik, nem érdekli ilyesmi, mert van jobb dolga is. Amolyan elkényeztetett mentalitás.
Vagy van a másik véglet, amikor azért köt bele mindenkibe, mert az ő élete sz,r és ezt másokon éli ki.
Vagy nincsenek barátai és unalmas perceiben ilyesmin veszekszik az interneten. Igazából most hogy belegondolok, lehet egy pár oka ennek. Mindenesetre figyelmen kívül kell hagyni az ilyen embereket, vagy legalább az ilyen kérdéseket, vitákat, mert abszolút semmi értelmük nincs.
Hasonlítanak egyébként az amerikában felkapott "előbb tej vagy előbb gabonapehely", vagy az "ananászos pizza" vitákhoz. Vagy ott van a már jól ismert "kutyás ember vs. macskás ember" is. Értelmetlen ilyesmin veszekedni, mert nincs helyes válasz az efféle kérdésekre. Kinek hogy ízlik, mindenkinek a maga dolga én úgy gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!