A mostani fiatalok egy kicsit egyszerűbbek?
Bocsánat, ha valakit megbántok ezzel, nem szándékom.
Azt vettem észre, hogy a mostani serdülők és huszonévesek, olyan mintha butábbak lennének egy fokkal. Egyszerűbb összefüggéseket sem értenek. Nyilván nem mindegyik, mert találkozom olyannal is, akire azt mondom, na igen, ez egy okos gyerek.
Általában viszont, mintha lebutított emberekkel beszélnék.
Nem tudom, hogy ez csak az életkornak tudható be, tehát mi is ilyenek voltunk, vagy tényleg valahogy másak a mai fiatalok. Az oktatás ennyivel rosszabb lenne az elmúlt 15-20 évben? Tényleg nem tudom eldönteni.
Amit még észrevettem, hogy angolul is sokkal kevésbé tudnak a mostani mondjuk 15-25 közöttiek, ami szintén meglepő számomra. Olyan mintha visszaléptünk volna egy szintet.
"Alapvetően butul a tarsadalom."
Az időseket látva azért nem ezt érzem, szerintem az életben nem találkoztak olyan összetett matematikai feladatokkal, amivel pl. ma egy átlagos diák. Meg se értenék.
Ezen az oldalon sosincs pozitív észrevétele senkinek senkiről😅
A másik csak nálatok butább, haszontalanabb, ostobább lehet.
Olyat pl sose fog ide kiírni senki, hogy "észrevettétek, hogy a mai fiatalok életrevalóbbak?".
Áááh bmeg. Ti vagytok a sztenderd, és mindenki (öreg, fiatal, gazdag, szegény) más csak rosszabb irányba térhet el tőletek.
Érdekes... :)
Amúgy személy szerint én nem vettem észre, hogy egyszerűbbek lennének.
Igen, abszolút így van.
Az oktatás (nem a tanárok, hanem a rendszer, amit lenyomnak a torkukon) és az otthoni minta hibája.
6-os: Mi az, hogy megkeseredett felnőtt vagyok? Teljesen normálisan írok, próbálj meg te is, így ismeretlenül is. Felvetettem egy kérdést, hogy általánosságban, mintha hiányoznának bizonyos képességek, mint például az olvasott szövegnek a megértése.
Pontosan erről beszélek, ami itt is megy.
Hogy vannak sokan akik ha kell, ha nem félre értik a mondanivalóját egy szövegnek. Plusz támadnak agresszívan, miközben senki nem bántotta őt, mégis késztetést érez, az amúgy meg nem értett szöveg támadására.
Nem lexikális tudásról írtam.
Nem is biztos, hogy igazam van, azért vetettem fel, hogy lehet mi fiatalon is ilyenek voltunk, aztán később lesz okosabb az ember. Már aki, persze rengeteg hülye van öregeknél is.
Én 30+ vagyok egyébként, nem vén, de akkor is látok valami különbséget.
Az értelmesebbek megértették, hogy nem arról van szó, hogy régen minden jobb vót, nem ezt akartam mondani. Hanem, hogy mint a különböző értelmiségi felmérőkön is kiderült, általánosságban bizony romlott a színvonal.
Az angol tudásra kitérve pedig: jó párszor volt olyan, hogy 18-20 éves gyereket ki kellett javítanom, pedig én sem tartom magam okosnak, meg angolul jól beszélőnek pláne. Egy példa csak hogy min akadtam ki a napokban, és akkor ezzel zárom: mondja a lány, hogy evil. Írom neki, hogy ivöl, így kell kiejteni. És erre azt válaszolja, hogy mi az hogy ivöl, azt úgy kell leírni, hogy evil és evil-nek is kell ejteni, ne kelljen már magyarosítani minden angol szót.
WTF?
Szóval az mellett, hogy nem jól mondja, mellette még összefüggéstelenségeket beszélt.
Én ezekre a dolgokra gondolok.
Túltárgyaltuk. Köszi a válaszokat.
#17 Attól, hogy szépen, diplomatikusan fogalmazod meg a fiatalok fikázását, az még fikázás marad. És általános jelenség volt ez régen is most is.
"Nem is biztos, hogy igazam van, azért vetettem fel, hogy lehet mi fiatalon is ilyenek voltunk" - megkaptad rá a választ.
Vannak, akik buták. Biztos voltak régen is. Én a környezetemet egészen okosnak látom.
Az, hogy valaki nem tud 15-18 évesen jól angolul jelentheti, hogy németet és spanyolt tanult helyette.
Nem érzem azt, hogy buta lenne mindenki, vagyis minden okos embernek van lehetősége okos emberekkel érintkeznie buták helyett. Én 21 éves vagyok, nemsokára matematikus leszek, van 4 nyelvvizsgám és kiemelkedő tehetségem más területen is, pl zene. Plusz évek óta dolgozom szakmához kapcsolódó területen (data science). Emellett rendben van a szociális életem is. Így leírva nagyon nagy dolognak tűnhet ez, de nem érzem magam okosabbnak a többieknél, azaz ezt a szintet elég sokan hozzák a korosztályomban.
Igen, vannak, akik buták. Nem feltétlenül tehetnek róla, kár bántani őket, vagy egy teljes korosztályt. Idősebb buta emberek is vannak. Ha zavar, keress okos embereket. Annyira azért nem bonyolult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!