Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A mostani fiatalok egy kicsit...

A mostani fiatalok egy kicsit egyszerűbbek?

Figyelt kérdés

Bocsánat, ha valakit megbántok ezzel, nem szándékom.

Azt vettem észre, hogy a mostani serdülők és huszonévesek, olyan mintha butábbak lennének egy fokkal. Egyszerűbb összefüggéseket sem értenek. Nyilván nem mindegyik, mert találkozom olyannal is, akire azt mondom, na igen, ez egy okos gyerek.

Általában viszont, mintha lebutított emberekkel beszélnék.

Nem tudom, hogy ez csak az életkornak tudható be, tehát mi is ilyenek voltunk, vagy tényleg valahogy másak a mai fiatalok. Az oktatás ennyivel rosszabb lenne az elmúlt 15-20 évben? Tényleg nem tudom eldönteni.

Amit még észrevettem, hogy angolul is sokkal kevésbé tudnak a mostani mondjuk 15-25 közöttiek, ami szintén meglepő számomra. Olyan mintha visszaléptünk volna egy szintet.

2023. febr. 5. 04:24
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
87%
Páran meg úgymond kihúzzák a piros hetest és kapnak az élettől minden jót, ez is benne van minden genrációnak a paklijában.
2023. febr. 6. 02:21
 42/69 anonim ***** válasza:
100%

és ki nevelte ilyenné őket?

na ugye

2023. ápr. 27. 19:01
 43/69 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit off lesz, bocs.

30as vagyok, én is találkozom egyszerűbb bunkóbb tinikkel, de udvariassal is bőven. Az angoltudásukkal és hasonló dolgokkal nem vagyok tisztában, de amilyen mértékben épül le régóta az oktatás, az sem teljesen az ő hibájuk.

Viszont nekem nem velük, hanem az 50-60 felettiekkel van problémám. Többségek neveletlen, nagyszájú, tájékozatlan, mégis azt hiszi, az ő generációja volt a leg..leg..leg. Megint belefutottam egy 60 év körüli férfiba a fészen, aki csupa helyesírási hibás általánosító mondatban kifejtette, hogy a mai fiatalok buták, xar zenét hallgatoknak, nem tudnak viselkedni, gyengék stb. Bezzeg ő :D aki fészen bunkó stílusban nyafog, az aztán az etalon.

Szóval itt Magyarországon sztem az 50 feletti korosztállyal vannak hatalmas problémák. Borzasztóan túlbecsülik a képességeiket, teljes szereptévesztésben vannak, azt hiszik, nekik nevelni kell a fiatalabb korosztályt, miközben nyelvet nem beszélnek, digitális analfabéták, fogalmuk nincs semmiről.

2023. máj. 3. 14:39
 44/69 Kroms ***** válasza:
Tény, hogy az emberiség egyre butább, de ehhez az oktatásnak nem sok köze van, sokkal inkább a digitalizációnak és a közösségellenes médiának. Ezek közül első helyen van a Tiktok, ami olyan ütemben rombolja a fiatalság agyát, ami azelőtt elképzelhetetlen lett volna. De ott van még az Instagram és az online társkereső appok is, amik pedig a párkapcsolati hadszíntért - és ezáltal az emberi kapcsolatokat - ferdítik el teljesen. Ezen kívül persze a szórakoztatóiparban és a politikában egyre nagyobb teret nyerő kultúrmarxizmus általi agymosás is hihetetlen pusztítást végzett.
aug. 25. 02:00
 45/69 anonim ***** válasza:

*Tény, hogy az emberiség egyre butább, de ehhez az oktatásnak nem sok köze van, sokkal inkább a digitalizációnak*

Na ez a mondat ellent mond magamnak... Valamiért egyre nő a diplomata szerzettek száma...

aug. 25. 18:53
 46/69 Kroms ***** válasza:

Szerinted a diplomák megléte/száma határozza meg, hogy valaki mennyire okos?

aug. 25. 23:16
 47/69 anonim ***** válasza:
46# Hát, aki diplomát szerez az valószínűleg nem hülye...egyrészt masrészt akkor mondok mást... A te generációd az a generáció, aki mindent elhisz, amit a média mond neki eléggé kicsi IQ-ra vall... Meg ha már IQ... Magyarország szépen feltornázta magát egy elég szép helyre IQ szempontjából... Sokkal nagyobb az átlag mint mondjuk 40-50 éve...
aug. 26. 08:20
 48/69 anonim ***** válasza:
75%

46:

Jajj már megint..

Oké, tegyük fel, h a diplomának semmi köze az észhez. Akkor hol van a sok nyelveket beszélő, tájékozott értelmes nem diplomás (idősebb ) ember?

Mert én a legtöbb ostoba és beképzelt emberrel az 50 feletti korosztályból találkozom, akiknek általában nincs diplomája.

Szövegelnek nagyképűsködni nagyon tudnak, hogy így fiatalok, úgy diplomások, de nagy részük egyszerű, mint a szög, mérföldekkel hlyébb, mint egy "büfédiplomás".

De tényleg baromi szórakoztató, h ebben az országban az összes idősebb proli meg van róla győződve, h az ő generációja sokkal jobb, okosabb etc. :DD

aug. 26. 11:42
 49/69 Kroms ***** válasza:

"Hát, aki diplomát szerez az valószínűleg nem hülye." - Na, ezzel buktad is a vitát, mert van olyan, aki elvégez valami agyhalott szakot, úgy, hogy amúgy 2 szót nem tud leírni hiba nélkül, és azt sem tudja, melyik kontinensen él. Amcsisztánban konkrétan ilyenekkel vannak tele az egyetemek.

"A te generációd az a generáció, aki mindent elhisz" - Ezt megint buktad, mert egyrészt nem vagyok gen-Z (se nem boomer), másrészt én konkrétan a fősodratú médián már kb. 15 éve csak röhögni szoktam.

"Magyarország szépen feltornázta magát egy elég szép helyre IQ szempontjából" - Nem is tudtam, hogy az IQ-szint a végzettséggel együtt nő...

"hol van a sok nyelveket beszélő, tájékozott értelmes nem diplomás (idősebb ) ember?" - Tehát szerinted akkor a nyelvtudás az okosság mércéje? És a tájékozottságot/értelmet pontosan hogy mérnéd?

"én a legtöbb ostoba és beképzelt emberrel az 50 feletti korosztályból találkozom" - Az anekdota nem érvelés.

"Szövegelnek nagyképűsködni nagyon tudnak, hogy így fiatalok, úgy diplomások (...)" - Úgy tűnik, rossz közegben élsz...

"De tényleg baromi szórakoztató, h ebben az országban az összes idősebb proli meg van róla győződve, h az ő generációja sokkal jobb, okosabb etc" - Ha vigasztal, a prolik mindenhol okosabbnak gondolják magukat másoknál, és még idősnek sem kell lenniük hozzá.

aug. 27. 00:19
 50/69 anonim ***** válasza:
49# attól, hogy idegen szavakat használsz meg olyanokat, hogy anekdota nem leszel okosabb... Amúgy én nem a boomerekre céloztam... Hanem úgy kb a 40 eb felettiekre meg az olyan 28-35 évesekre, akik azt hiszik, hogy ők valami felsőbbrendű intelligenciával rendelkeznek mint te is...
aug. 27. 20:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!