Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha választanotok kellene...

Ha választanotok kellene aközött, hogy a kutyátok azonnal elpusztul, vagy helyette tíz ismeretlen ember haljon meg, melyiket választanátok?

Figyelt kérdés

Nem lehet kiválasztani ki hal meg, de biztosan meghalnak egy időben végezve velük. Vagy életben maradnak az ismeretlenek, de most azonnal lelövik a kutyádat.

Hogyan döntesz?

2021. nov. 12. 21:21
 71/120 anonim ***** válasza:
6%
70 Bocsánat, hogy lepontoztalak, véletlen volt!Kár, hogy nem lehet többször pontozni.:(
2021. nov. 15. 15:10
 72/120 anonim ***** válasza:
47%
Aki gyilkossággal fenyegetőzik, nem fog ártatlanoknak kegyelmezni, max. elhiteti veled, amíg eléri a célját, de ölni fog, nem számíthatsz kegyelemre. A valóságban az történne, hogy megöli a kutyámat, és megöli azt a 10 ártatlant is, én meg szépen végignézhetem, amíg beleőrülök, és megváltásként kérem, hogy engem is küldjön utánuk.
2021. nov. 15. 15:12
 73/120 anonim ***** válasza:
22%

66 Milyen érdekből kell neki 10 ember?

A kérdés az volt, hogy a kutyád, vagy számodra 10 ember, nem tudod, hogy kiket ölne meg.Tehát közte lehet a pápa, egy orvos, egy egyedülálló anya, akinek három gyereke van és tisztességgel neveli őket, akárki.Csak te nem ismered őket.

2021. nov. 15. 15:12
 74/120 anonim ***** válasza:
47%

"Milyen érdekből kell neki 10 ember?"

Mondjuk raboskodó bűntársai, és kell egy túsz, hogy kiszabadítsa őket.

2021. nov. 15. 15:14
 75/120 anonim ***** válasza:
94%

kicsit túlbonyolítjátok a kérdést :D Nem kell semmit beleképzelni, 10 ismeretlen ember, kész, ennyi. Nem tudni jók e vagy rosszak, betegek e vagy sem, de k.rvára nem is lényeges a kérdés szempontjából :D

(egyébként egyértelműen a kutyámat menteném)

2021. nov. 15. 15:18
 76/120 anonim ***** válasza:
0%

74 Szó sem volt ilyesmiről.Nincs semmilyen túsz.

Arról van szó, hogy ha a kutyádat választod, akkor megölnek 10 random embert, akit te nem ismersz.

Ez egy teoretikus kérdés.Mivel elméleti, úgy történne minden, ahogy a kérdés szól.A 10 random, számodra ismeretlen közt pedig lehet bárki.Akár még egy jó ismerősöd közeli hozzátartozója is, akit te addig nem ismertél.Érted már?

2021. nov. 15. 15:20
 77/120 anonim ***** válasza:
94%
Bárki lehet, akkor is a kutyámat menteném az ismeretlenek helyett, sok rossz emberrel volt dolgom így vagy úgy, családban és családon kívül is. A kutyám feltétel nélkül szeret, nekem ő fontos. Beleőrülnék, ha hagynám megölni a szükséges eutanáziát leszámítva (még az is baromi nehéz döntés).
2021. nov. 15. 15:25
 78/120 anonim ***** válasza:
6%

77 De miért nem azt mondod, hogy lehet akármilyen jó az a 10 ember, akkor is a kutyádat választanád?Ez még érthető, csak ne nyugtasd a lelkiismereted.Lehet a kutyád 1-2 éven belül elpusztul majd, mivel az ő életük igen rövidke egy emberéhez képest.Neked viszont azzal a tudattal kéne élned, hogy emiatt megölettél 10 embert, a családjukat tönkretetted, árva gyerekek maradtak utánuk, akik megnyomorodtak miattad egy életre.

Nem is az a baj, hogy a kutyádat választod.Hanem hogy gyáva vagy szembenézni a döntésed következményével.

2021. nov. 15. 15:30
 79/120 anonim ***** válasza:
47%
Az emberiség egy része alaposan megdolgozott azért, hogy többre tartsák sokan az állatokat az embernél. Beépítik az állatok élőhelyeit, aztán csodálkoznak, ha az állatok, akik addig is ott voltak, bemennek a településekre. Nemrég olvastam, hogy elefántok megöltek egy orvvadászt, jól tették. A szaporítók ellen szélmalomharcot vívnak állatvédők. És még hosszan lehetne sorolni. Csak mert az ember kiemelkedett az élővilágból, még nem mindenható, tisztelni kellene a természetet, az állatokat, nem úgy tekinteni rájuk, mint valami fogyóeszköz.
2021. nov. 15. 15:35
 80/120 anonim ***** válasza:
95%
78, Engem is lelkiismeretfurdalás nélkül beáldozna egy idegen, ha valaki olyan élete múlna rajta, akit nagyon szeret, legyen az akár a kutyája, macskája, a gyereke vagy bárki. Nem várhatom el egy idegentől, hogy eldobja értem, akit nem ismer, egy szerettét, mindegy, hogy az "csak" egy állat vagy a haldokló nagymamája, vagy a most született gyereke.
2021. nov. 15. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!