Mit tennél, ha felhivna egy ismeretlen telefonon, s közölné, hogy nyertél 2 millio forint készpénzt?
Hát ha tényleg részt vettem, kitöltöttem valamit, akkor örülnék. Viszont akkor megadtam az adataim, tehát tudják, hova küldjék a pénzt.
Olyanba nem mennék bele semmiképp, hogy megadjak olyan adatot, amire elvileg semmi szükségük(bankkártya stb), vagy olyanba, hogy először fizessek valami illetéket, hogy felvehessem a nyereményt.
Biztos h nem telefonon kérnék be az adatokat. A játékszabályzat egyértelműen leírja, hogy a nyertes milyen módon keresik fel. Azt a részvétel előtt el kell olvasni, és akkor nem esik olyan hibába valaki, hogy illetéktelennek ad meg adatokat. Telefon nem hiteles, nem visszakövethető, hogy honnan érkezik a hívás (max utólag rákeres az ember), biztos, hogy ilyen esetben is az adatokat egyéb úton kérik be.
Penny nyereményjátékában pl az szerepel, hogy: A Nyertes vásárlónak a visszajelzésre és nyeremény átvételére vonatkozó szándékát a nyereményről
szóló postai értesítésben leírt módon, és határidőn belül szükséges megtennie.
Minden játékszabályzat kötelező eleme az értesítés módja. Ha telefonon jelzik is, nem ott kérnek be adatokat. Ott max a jó hírt közölnék. De az értesítés megtörténtét a játékkiírónak is tudni kell igazolni, egy telefonhívás pedig közel sem biztos, hogy célba ér, így nem is ez a hivatalos értesítési mód.
Szóval joggal fogadja kétellyel az ember az ilyen hívásokat, nem kell naívnak lenni.
Ugye vágod, hogy ezek a telefonhívások 100%-a kamu és lehúzni akar???!
Nagyon naívnak kell lenni ahhoz, hogy ezeknek az ezer éves csalásoknak valaki bedőljön.
Ha ki is töltöttél valamit anno , még akkor is lehet lehúzás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!