Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha választanotok kellene...

Ha választanotok kellene aközött, hogy a kutyátok azonnal elpusztul, vagy helyette tíz ismeretlen ember haljon meg, melyiket választanátok?

Figyelt kérdés

Nem lehet kiválasztani ki hal meg, de biztosan meghalnak egy időben végezve velük. Vagy életben maradnak az ismeretlenek, de most azonnal lelövik a kutyádat.

Hogyan döntesz?

2021. nov. 12. 21:21
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/120 anonim ***** válasza:
40%
Össze tudtam volna szedni többet is, ezek nem elméleti embertípusok, ezek az emberek köztünk élnek.
2021. nov. 15. 07:46
 52/120 anonim ***** válasza:
20%

50-es!

A kérdésben az áll, hogy nem lehet választani. De ha lehetne választani, akkor én ebben az esetben az embereket választanám, meg van még akit ide tudnék sorolni. Többek között azokat is, akik ártatlan embereket ölnének meg a kutyájuk helyett.

2021. nov. 15. 08:15
 53/120 anonim ***** válasza:
82%
Tehát életben tartanál gyilkosokat, bűnözőket, súlyos betegektől megtagadnád a megváltó halált?
2021. nov. 15. 08:18
 54/120 anonim ***** válasza:
70%
Mindenki azt mentené először, akit szeret: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
2021. nov. 15. 08:29
 55/120 anonim ***** válasza:
76%

"Egy ember a családján kívűl a barátainak, a rokonainak, a munkatársainak, és még ki tudja hány embernek fontos, de mind e mellett egy ember."

Ted Bundyt is szerették, mégis kártékony volt a társadalomra. 30 nő megölését ismerte be, de ennél akár több áldozata is lehetett.

2021. nov. 15. 09:34
 56/120 anonim ***** válasza:
36%

Egyrészről statisztikailag alig vannesély, hogy akár csak egy gyilkos is legyen a 10 ember között, másrészről ha egy gyilkos is lenne, akkor is lenne ártatlan az emberek között.

Egymillió emberre ha jut egy Ted Bundy.

Az megérthető, hogy vannak akik a kutyájukat választanák, de az hogy kb mindenki lepontozza, azaz megveti azt aki az embereket választaná erkölcstelen.

2021. nov. 15. 09:56
 57/120 anonim ***** válasza:
81%

Elméletben szép, hogy az ártatlannak feltételezett embereket választanád, a gyakorlatban viszont valószínűleg azt választanád, akihez kötődsz, de minden esetre minimum nagy dilemmába kerülnél magaddal.

Én ismerek rossz embereket a közvetlen környezetemben, nem gyilkosok, de vannak köztük agresszív alkoholisták, bántalmazó szülők. Ismertem súlyos beteget, aki várta a halált, jó ember volt, de nagy fájdalmakkal, szenvedéssel, és csak húzták az időt, szerintem ez is kegyetlenség, miközben a végstádiumú állatokról dönthetünk, hogy megkíméljük a további szenvedéstől. Lakóhelyemen ismertem látásból olyan családot, ahol a felnőtt gyerek magatehetetlen, súlyos értelmi és testi fogyatékos volt, természetellenes testtartásban ült a tolószékben, és a már idős szülei gondozták, mint egy csecsemőt, nem tudom, élnek-e még, de mi lesz egy ilyen emberrel, ha a szülei meghalnak, ki fogja gondozni, van-e értelme egyáltalán életben tartani az ilyen beteget.

Nem tudnánk ki az a 10 ember, de lehet 10 rossz ember, 10 súlyos beteg, aki szenved, 10 magatehetetlen, vagy ezek kombinációja, és lehet, hogy lenne köztük olyan is, akire egyik sem igaz, de nagy eséllyel azok lennének kevesebben, ha random kiválasztunk 10 embert.

2021. nov. 15. 10:10
 58/120 anonim ***** válasza:
58%
Amúgy nagyon egyszerű a kérdésre válaszolni. Egyértelműen a kutyámat menteném, hiszen őt szeretem. Idegen embereket nem szeretek. Aki a 10 idegent mentené, annak nyilván nincs kutyája, de tegye fel a kérdést magában mondjuk úgy, hogy a gyerekem vagy 10 idegen...
2021. nov. 15. 10:21
 59/120 anonim ***** válasza:
26%

Van kutyám, de nem csak a saját érzéseimmel foglalkozom.

Az érzés az egy ösztön, egy értékes ösztön de egynilyenndöntést tudotosan kell meghozni.

2021. nov. 15. 13:02
 60/120 anonim ***** válasza:
47%

"Az érzés az egy ösztön, egy értékes ösztön de egynilyenndöntést tudotosan kell meghozni."

Annyira kíváncsi lennék, mennyire tudnál tudatosan dönteni stresszhelyzetben. Nem tudod, ki az a 10 ember. Ha utólag kiderül, hogy a szeretett kutyádat 10 bűnözőért áldoztad fel, akik között van mondjuk gyilkos, pedofil, állatkínzó (mondjuk a balotaszegi nő, aki a kocsija után húzva végezte ki a kutyáját), nem éreznéd szarul magad?

Kérdező, példának hoztad, hogy mi lenne, ha látnánk előre a fotójukat. Ted Bundy kifejezetten jóképű volt, sokan nem gondolnának egy ilyen embert gyilkosnak.

2021. nov. 15. 13:07
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!