Homoszexuálisok! Ti amúgy mit szeretnétek elérni, vagy kiharcolni?
Ismét az idézgetős válaszoló vagyok.
Minden közösségnek vannak idióta Vagy épp feltűnőbb rétegei. Most attól, hogy valaki elmegy a felvonulásra nem feltétlenül fog abba a gázos rétegbe tartozni. Csak nyilván a média az interjúkban a butácska, fura embereket rakja be, a fotókon meg nyilván a 10 feltűnő ember lesz ott, nem a többi tök normális. A normális emberekre nem kattint senki, mert kit érdekel. Abból nincs kattintás, bevétel, hogy kirakták a normálisan kinéző, átlagos meleget. Gondolom nem kell bemutatnom a média működését.
Miért kéne határozottan elhatárolódni a kevésbé okos emberektől? Ilyenek minden közegbe vannak. Meg mire megyünk az elhatárolódással? A média úgyis azokat veszi előrébb. Vagy ki kéne tiltani őket a Prideról? A magyarországin a közszeméremsértésre van figyelve nagyjából, legalábbis sokkal jobban, mint más országok felvonulásain. Itthon nincsenek tangás emberek az utcán, maximum furcsák, túl színesek. Csak nyilván egy konzervatívabb embernek máshol lesz az ízléstelenség határa. Például én nem akadok ki, ha egy lányon combközépig érő szoknya van, de a nyolcvan éves nagymamám meg ha éppen térd feletti szoknyát hordok (lány vagyok), akkor meg fogja jegyezni, hogy túl rövid.
A simán buta, de átlagosnak tűnő embert meg sehogy nem lehet szűrni. Odamegy hozzájuk valaki interjúztatni, ha értelmeset mond, akkor valószínű nem lesz bevágva a videóba, mert a megjelenése nem polgárpukkasztó, hanem átlagos. De ha mond valami bődületes hülyeséget, akkor már benne is lesz a végleges verzióba.
Ismét az idézgetős válaszoló vagyok. :D
Nem értem mit értesz lobbi alatt. Mármint a szónak az az eredeti jelentése, politikában, hogy érdekérvényesítés megengedett eszközökkel. És ez eredetileg nem egy negatív szó. Nem tudom, hogy ebben az értelemben használod-e, de ha igen, akkor nem értem a koncepciód, nem látom benne a logikát. Óvakodjunk a megengedett érdekérvényesítéstől, és akkor majd érvényesülnek az érdekek? (Érdekek=azonos jogok, elfogadás)
Vagy mostanában a lobbi szót a káros/károsnak titulált csoportokra használják. Most erre gondolsz? Most nyilván a tényleg káros emberektől az LMBT közösség túlnyomórészt elhatárolódik, legalábbis itthon nem láttam ellenpéldát erre. Mert attól elhatárolódik a közösség(az itthoni teljesen, ebben biztos vagyok, a külföldi meg túlnyomó részt határolódik el), akik szerint a pedofilok is az LMBT-hez tartoznak, és a gyerekek nemátalakító műtétét se támogatja a közösség, és rábeszélést sem akar senki a felvilágosításba vinni. Mint mondtam, a Pride az szubjektív. Nem lehet mindenkinek jó, de tudni, hogy mikor van, aki nagyon akarja az el tudja kerülni. AZ itthoni Prideon nincsenek tangás férfiak, meg ilyen közszeméremsértés közeli emberkék. A rendesen felöltözött emberek kupacán belül meg már egyéni nézőpont, hogy mi az ami túl sok. Most lehet, hogy én azt mondom, hogy egy szoknya, amiből semmi nem lóg ki, villan ki, az oké férfinak is, aztán jön a nyolcvan éves mama, aki szerint csak lányon, térd alatt érő szoknya az oké. Aztán lehet, hogy az én nyolcvan éves mamám meg azt mondja, hogy tök jól néz ki egy direkt szakadt farmer(amiből semmi nem lóg ki, csak térd, meg ilyesmi), de jön egy nála konzervatívabb hölgy, aki meg azt mondja, hogy a lyuk nélküli, koptatott farmer sem oké. Tehát tényleg nem lehet eszerint elhatárolódni, mert ez nagyon szubjektív. Attól kell és lehet elhatárolódni, aki utcán lóbálja a pcsét, vagy pedofiltámogató, vagy direkt sért másokat. Most az első kettőt könnyű kiszűrni előre is. A harmadikra meg csak fel lehet hívni előre a figyelmet, hogy mit tudom én, légyszi ne nyalogass keresztet. Aztán lehet, megtörténik, és lesz pár ember, mondjuk három a több százból, aki mégis megnyalja azt a keresztet, lehozza a média, teljesen tudatosan, hogy nézzétek, milyen gáz és provokatív. Hiába határolódott el a közösség az ilyen magatartástól, semmit nem ér, mert az nem fog port kavarni, hogy a csoportokban többen is elmondták, hogy mi lenne, ha nem nyalogatna keresztet senki, és hiába ad ki közleményt valami szervezet a közösség nevében, utólag már üres duma, kit érdekel.
A szimpla buta embereket meg nem is elehet szűrni, akik baromságokat mondanak interjúban, mert mondjuk szimplán buták, vagy nem jellemző módon szélsőségesek. A médiában közlés után hiába mondja a közösség, hogy nem vagyunk ilyen szélsőségesek, nem vagyunk ilyen hülyék, csak ez utólag szintén mindegy, kit érdekel, előre mondani meg nem releváns.
Alapból ez a Pride téma. Ez egy felvonulás. Annyi hülye felvonulás van, most független attól, hogy van-e más célja egy közösség megerősítésének. Mert egy felvonulás elsősorban egy adott közösséget erősít, aztán ha annak az adott közösségnek van valami hátránya, akkor azok ellen lép fel egyúttal.
Nálunk speciel van hagyományőrző lovas felvonulás. Tök jó, összehozza a hagyományőrző lovas közösséget, ez egy tök korrekt cél. Nyilván egy felvonulásnak vannak hátrányai. Például a lovas példával élve, odagyűlnek a falu részegjei "érdeklődni"(="ok" az ivásra), a lovak pottyantanak és senki nem takarítja el utólag, dugót okoz, kiszaladhat egy gyerek a lovak elé és stb. Nyilván, ha én csak a hátrányát látom egy adott felvonulásnak, akkor ha tehetem elkerülöm. A Pride is ilyen. Ha zavar, nem megyek oda. Hát hülye vagyok én, hogy ott idegesítem magam az ellentüncizéssel és fintorogva kiabálással? Ha ráérek ilyenekre, akkor nagyon nyugodtan ki tudnám kerülni, el tudnám vinni a gyerekemet a város másik részére egy tök más programra, vagy bármi. Plusz én alapból úgy érzem, hogy csak az ellen kell tüntetni, ami sérti a jogaimat. Azzal nem sérül a jogom, ha a melegek is azt csinálhatják, mint én. Ha a gyerekem hall egy nekem nem tetsző felvilágosítást az iskolában, attól én még beszélhetek neki arról, ahogy én gondolom. Szerintem a szülőnek az is a dolga, hogy korrigálja a külvilág hatásait, mert nyilván nem tudod kizárni a külvilágot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!