Homoszexuálisok! Ti amúgy mit szeretnétek elérni, vagy kiharcolni?
Ja, most nézem korábban még elfogadtad a természetesség érvet. :D Azért egy kérdés alatt ilyen gyors vélemény változtatást véghez vinni nem semmi.
De örülök, hogy akkor belátod a hibád.
Én azt mondtam, hogy a felvonulásnak vannak provokatív részei, nem pedig azt, hogy az egész felvonulás az lenne.
Azért hoztam párhuzamba a sétáló hallal, mert te meg a hal partra rakásával jöttél, ami eléggé olyannak hat, mintha a melegség csak egy kitalált valami lenne, amit az emberiség hozott létre, pont mint a kiraktuk a halat a partra, mert jó lesz példát.
Nem mondtam hogy elfogadtam a természetességet, és azt se hogy nem. Én azt mondtam, hogy irreleváns a témában. Meg megközelítettem úgy, hogy ha relevánsnak vesszük a kérdésben, akkor mi miatt lehet azt mondani, hogy természetellenes, és mi miatt azt, hogy természetes a homoszexualitás. Ezután vontam le a következtetést, hogy mivel mindkét feltételezés mellett van ugyanannyi tudományos álláspont, ez alapján nem lehet objektív igazságot mondani, mert elfogultságból mind a két fél a saját világképe szerint fog valamelyik nézőponttal egyetérteni. Ezért mondom, hogy irreleváns ebben a kérdésben, mert ha azt mondja a tudomány határozottan (és nem megosztottan), hogy természetes, akkor azt jelenit, hogy jó, akkor egyértelműen egyenrangú, ha pedig az jönne ki, hogy természetellenes, akkor sem feltétlen van rajta mit vitatkozni, mert ártalmatlan, és amúgy is egy csomó természetellenes dolgot csinálunk mi emberek, amik mondjuk nem rosszak.
(Kérdező, nem egy emberrel beszélgetsz egyébként, hanem legalább hárommal 😄)
Amúgy ja, a Pride provokatív. Tudod mi volt még annak idején őrült provokatív? A reformáció. Vagy a rabszolga-felszabadítási mozgalom. Vagy amikor valakik kitalálták, hogy a nők is szavazhassanak! Felháborító, ugye? 😄 Max. annak, aki átéli, az utána következő generációknak már alap. Ma már senki nem botránkozik meg, ha egy nő nadrágot vesz fel. Így lesz ez az LMBT mozgalommal is.
Én a négy és fél pipással beszélgettem. Ő idézget állandóan és hosszabban ír, mint az átlag.
Tehát szerinted ami provokatív az mindig jó?
Tudom, hogy azt akarjátok elérni, de sosem fog sikerülni.
Nézd, nem mennék bele, hogy mi jó, mi rossz, ezek olyan iszonyatosan szubjektív fogalmak, hogy felesleges is róluk beszélni. Csak annyit mondok, hogy ami ma provokatív, holnap már elfogadott, kisebb-nagyobb zökkenőkkel, de nagyjából ezt mutatja a történelem. Régen ezerszámra ölték egymást a protestánsok meg a katolikusok - ma már senkit sem érdekel. Régen az, hogy a hét magyar törzsből ki melyikhez tartozott, egy nagyon fontos, identitásmeghatározó dolog volt - ma már senkit sem érdekel.
Ezen lehet moralizálni, hogy jó vagy rossz, ezt meghagyom neked. Szabadon pisálhat bárki a széllel szemben, csak minek?
Hát ez az...
Az utolsó mondatod nekem tökéletesen leírja az LMBTQ mozgalmat.
Az, hogy mi természetes, meg mi nem, szintén meddő vita, ezért is nem tudtok dűlőre jutni 6 oldalon keresztül. A természet nem egy ember, nincsenek céljai, akarata, nincs olyan, hogy valami tetszik neki, valami meg nem. Felesleges megszemélyesíteni. Jelenlegi tudásunk szerint a természet random mutációk sorozata, amelyek közül valamelyik tovább, megmarad, mint a többi. Ennyi az egész.
A természet csinált már nagyon őrült dolgokat. Pl. egy aszteroidabecsaopódás teljesen természetes, ahogy a pestis is. De a homoszexualitást is a természet hozta létre. Miután a természet a Földön valaha élt fajok 99,9%-át lelkiismeret-furdallás nélkül kicsinálta, elég beképzelt dolog azt hinni, hogy pont a Homo Sapiens lenne az, akiért majd megszakadna a szíve.
A természetet nem érdeklik a homoszexuálisok. Sem a heteroszexuálisok. Sem az emberi faj. Ez nekünk fontos, ezt tudatosítanunk kell magunkban.
Attól, hogy valami természetes, nem feltétlenül szolgálja az emberiség fennmaradását, illetve attól, hogy természetellenes, nem feltétlenül gátolja.
Ha valaki ezt végiggondolja, rájön, hogy ez a természetes-természetellenes vita egy fiktív vita, aminek nincs értelme, se vége, se hossza, mert egy folyamat megszemélyesítésén alapszik.
Ha váltunk a nézőponton, azt ondjuk, hogy nekünk, az embereknek viszont fontos a saját fennmaradásunk, ez már egy valós dolog. Azon vitatkozni, hogy a homoszexualitás emberiségellenes vagy nem, ez már egy valós kérdés lehet, amire lehet érveket-ellenérveket hozni.
Ugyanis sokáig tényleg emberiségellenes volt! A természet ezerféle módon próbált elpusztítani minket, így a születendő gyerekszám tényleg egy nagyon kardinális kérdés volt, évezredeken keresztül.
Azonban most, 2021-ben már elértünk az orvostudomány (és más tudományok) olyan fejlettségi fokára, hogy az a (minimum) 90% heteroszexuális vígan fenn tudja tartani az emberiséget, anélkül is, hogy leköpködné azt a (maximum) 10% homoszexuálist.
Sőt! Elértünk egy olyan fokra, hogy ha azt a 10% homoszexuálist ha hagyjuk boldogan élni, és ezáltal a szakterületükön kiemelkedő dolgokat alkotni (ha nem a napi frusztráció és megalázottság veszi el minden erejüket), akkor akár olyan dolgokat alkothatnak, amivel sokkal jobban szolgálják az emberiség fejlődését, mint az az 1-2-3 gyerek, akit odapottyantottak volna. Pláne, hogy magát a fajfenntartást jelenleg kiválóan elvégzi a populáció heteroszexuális része.
Erről beszéltem, hogy vannak akik nem állnak be a lobbi mögé melegként. És ezt nagyon helyesnek tartom. Ne hagyjátok magatokat összemosni a kisgyerekek előtt vonaglókkal! És a megítélésetek is sokkal jobb lesz.
Mindkét félnek be kéne látni, hogy az LMBTQ lobbi csak mindenkinek kárt jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!