Homoszexuálisok! Ti amúgy mit szeretnétek elérni, vagy kiharcolni?
Az idézgetős válaszoló vagyok :D
A négy fal közül nem lehet változást elérni. A forradalmak se úgy indulnak, hogy pár emberke beül a négy fal közé, dumálnak, oszt majd lesz belőle valami. A nők szavazati joga sem úgy lett, hogy pár nő leült a négy fal közé, és megdumálta.
A változás nem a négy fal közt születik meg. A változás gondolata eszébe jut valakinek, valahogy elterjed az emberek közt, és akik ezt támogatják, azok mennek és tesznek érte valamit. Cselekedni az ügy érdekében meg nem lehet a négy fal között. Ha nem cselekszik valaki valamilyen ügy érdekében(nem csak lmbt, hanem bármi) láthatóan, akkor az az ügy elfelejtődik, nem jut előre.
És nyilván a változtatni akarás az provokatív lesz, mert megbont valami megszokott rendszert. Most ez történelmi kortól független. A jobbágyfelszabadítás is egy változás volt, nyilván volt belőle bonyodalom, ahogy a nők szavazati joga is új volt abban a korban, amikor küzdöttek érte. Minden korban van ilyen, ami akkor még kezd elfogadott lenni, de még nem az. És amikor kiforrott lesz az adott ügy, akkor tud megtörténni a változás, majd amikor a változást elfogadta szinte mindenki, akkor kinevelődik a következő generáció, akiknek alapvető lesz az a dolog, ami a korábbiaknak még szokatlan és provokatív volt.
Egyébként nem értem mit akarunk azzal a kijelentéssel, hogy a melegek nem egyenlőek? Kinek jó ez?
A heteróknak nem csorbítja semmilyen jogát, ha két azonosnemű összeházasodik, tehát nem értem a problémát.
Egyáltalán mit várunk a melegektől?
Mert ez a négy fal között duma, a nagyon intim pillanatokat(szex és ilyesmi) kell, hogy takarja, és minden irányultságnál, és ez szerencsére a kulturált embereknél így is van.
Szerintem nem korrekt a láthatatlanságot várni. Lehetetlen eltitkolni, ha valaki normális, boldog életet akar élni. Például, tegyük fel, hogy van egy velem azonosnemű párom. Ha ő bevisz a munkahelyemre, és megkérdezik, hogy ki volt az, akkor nem hazudhatom őrökké, hogy rokon/jófej lakótárs. X év múlva már fel fog tűnni, hogy de miért vagyok szingli, miért élek random rokonnal/lakótárssal. Örökké lehetetlen titkolni és tagadni.
Vagy most azt várjuk, hogy a melegek is éljenek hetero életet? Ne vicceljünk már, ezzel többet ártunk, mint használunk. Ne mondja senki, hogy rendben van életen át hazudni valakinek, aki szeret minket. Most hogy esne, ha mondjuk van egy nő, van egy férje és akkor 20 év múlva kiderül, hogy az egyikőjük meleg, és soha nem szerette a másikat szerelemmel, mindig másra gondolt az ágyban, csak a nyomás miatt volt vele? Ezzel minimum a "pár" életét tönkrevágta a külső nyomás, és akkor még nagyobb a baj, ha már gyerek is lett időközben. És mondjuk az se sokkal korrektebb, ha valaki leszbikus nő, lefekszik egy férfival, hogy legyen gyerek, aztán otthagyja. Mert amúgy azzal, hogy nem egyenlőek a melegek, idővel simán sűrűsödhetnek az ilyen hazugságban leélt életek és hasonlóak.
És basszus, az, hogy van egy cél, ami érdekében változtatni kell, az nem azt jelenti, hogy nincs határ. Van határ és a határ az, ami nem sérti mások jogait, épségét. Élni és élni hagyni.
És a pedofília, zoofília, nekrofília és társai, túl van azon a határon. A hulla meg az állat nem tud beleegyezni semmibe. A kisgyerek meg beszámíthatóan nem egyezik bele, ártalmas lenne gyerekkel csinálni bármit is, mert se fizikálisan, se mentálisan sem érett semmi olyan intim dologra, sem házassága.
És a kisgyerekek nemátalakító műtéte/hormonterápiája is túl van a határon, ez egy ritka, szélsőséges, helytelen gondolat. Egy csomó mindent, ami az agyban lévő dolgok és folyamatok szerint vizsgálható, majd diagnosztizálható, azért nem diagnosztizálnak nagyon kicsi korban, mert onnantól még változik, na és szerintem a transzneműség is egy ilyen dolog.
De az, hogy kisgyerekkorban nem engedünk valamit érthető módon, az nem azt jelenti, hogy nagykorú, felnőtt embereknek se engedhetjük meg a megfelelő orvosi kontroll mellett.
(A kiskamaszkortól bizonyos helyeken elérhető hormonblokkolóval kezelés, az nagyon más téma, arról nem sok tudományos álláspontot láttam, ezért inkább foglalok állást, ezt inkább hagyjuk.)
A melegházasság semmit nem vesz el a heteroktól. Ha egy egyház ellenzi a melegházasságot, akkor az egyházra nem kell ráerőltetni, majd megteszi egy olyan egyház, amibe ez belefér, vagy ott a polgári esküvő.
És az utcán, kulturált viselkedéssel megjelenés (avagy nyilvánosan nem szexelünk, meg ilyesmi), kapcsolat felvállalhatósága sem vesz el senkitől semmit.
Az azonosnemű párok gyerekvállalásáról meg annyit írnék, hogy az örökbefogadás nem a megfelelően funkcionáló család, hetero szülők közös gyerekét veszi el, hanem olyan gyerekeknek biztosít jobb lehetősséget, akiknek a megfelelően funkcionáló család nem adatott meg a vérszerinti szülőktől, de más hetero pár meg nem fogadná be őket valami oknál fogva. A mesterséges úton fogant gyerekekről meg annyit, hogy még mindig jobb, mint leszbikusként egyéjszakásozni és átvágni a férfit. Egy melegpár szinte ugyanazt biztosítani tudja a gyerekének, mint egy hetero, ha erre adottak a társadalmi körülmények.
Itt az idézgetős, hosszan író válaszoló. :D
A betegségeket lehet gyógyítani. A homoszexualitás nem betegség (WHO szerint sem.)
Viszont továbbra sem kaptam (érdemleges) választ, hogy most tulajdonképpen mi az a reális dolog, amit te és a hozzád hasonló gondolkodású emberek várnak a melegekről. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!