Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi van a mai fiatalok egy...

Mi van a mai fiatalok egy részével, hogy egy csavart nem tudnak becsavarni?

Figyelt kérdés

Hogy létezik, hogy egy 20+ éves fiatalember nem tud csavarozni, emelni, csomagolni, teljesen életképtelen? Gyári munkahelyen találkoztam ilyennel. Ezek mellett teljesen zárkózott, félénk. Az ilyen fiatalok, hogy fognak a lábukra állni, önállókká válni, ha nem lesz már mellettük szülő? Ti tapasztaltatok már ilyet?

N/40

2021. jún. 27. 12:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 anonim ***** válasza:
93%
Egyébként ha nem értenek semmihez, zárkózottak és félénkek, akkor mit csináltak pontosan abban a gyárban? Melyik gyárról van szó pontosan?
2021. jún. 27. 13:46
 12/87 anonim ***** válasza:
87%

A kérdező keveri a szezont a f..szommal csak azért, hogy szidhassa a "mai fiatalokat".

Ennek semmi köze a "mai fiatalokhoz" mindig is voltak életképtelenek. Nem csak fiatalok között vannak életképtelenek, hanem minden korosztályban.

Az, hogy valakinek nagyon nem megy valami, nem jelenti azt, hogy bármennyire is életképtelen lenne. Azért a mai világban már nem a "becsavarom a csavart" szint a mérvadó.

Ráadásul a kérdező felállít egy "láttam ilyet, tehát ez ilyen" hamis igazságot.

2021. jún. 27. 13:52
 13/87 anonim ***** válasza:
85%

Az ilyen "mi lesz vele ha egyedül kell élnie" nagyokosoktól mindig falra másztam.

Majd ha valaki oda jut, az megtanulja hogyan éljen egyedül, megtanulja, mihez kell értenie és mihez nem. Az ember képes tanulni és fejlődni ha muszáj neki.

Vagy megkéri a szomszédot akkor mi van?

Nyugati országokban alapból van pénzük és mindenhez szerelőt hívnak. Így mindenki jól jár. Csak nálunk ragadt meg ez a posztkommunista felfogás, hogy azért nem adok ki pénzt, amit én is meg tudok csinálni.

2021. jún. 27. 13:55
 14/87 anonim ***** válasza:
29%
Kicsit megvédem a kérdezőt: miért megy valaki olyan munkahelyre aminek a feltételeinek nem tud megfelelni? Lényegében igy szerette volna szerintem kérdezni, bár lehet tévedek.
2021. jún. 27. 13:56
 15/87 anonim ***** válasza:
82%
Mondjuk azért mert a korosztályából az ügyesebbje és talpraesett rétege nem gyári betanított munkásként dolgozik.
2021. jún. 27. 14:02
 16/87 JosieMckur ***** válasza:
0%

Aki egy betanított gyári munkát se képes elvégezni az borderline fogyatékos és semmi köze nincsen a mai fiatalok képességeihez.

A 8-as válaszolóra csak annyit, hogy tipikus proli hozzáállás a kisebbségi komplexusokkal küzdő 8 elemis munkásoktol, hogy igaz hogy tanulatlan vagyok, nem vittem semmire az életben és olyan munkát végzek amit egy betanított majom is el tudna végezni, höhö a diplomásoknak biztos kiesik a kezéből a kalapács, bezzeg én aki saját kezűleg építette a hokedlijet 8 doboz arany facan bedobása után, én vagyok az übermensch férfi állat. Majd ha kihivlak hogy szereld fel a vececseszem kapsz tőlem aprót barackos feldekasra.

2021. jún. 27. 14:30
 17/87 anonim ***** válasza:
71%

30 éves vagyok, de soha a büdös életbe semmi nemű műszaki affinitásom nem volt, és valószínű nem is ezután lesz. Pedig falun lakom. De sose voltam az a tipikus falusi beállítottságú gyerek. Oké, csavart meg tudok talán húzni, a csillagcsavart meg csavarhúzót még meg is ismerem, de kb. idáig terjed az össze szerelős, meg műszaki tudomány.

Ellenbe kiválóan értek az ügyviteli-adninisztratív dolgokhoz, pénzügyekhez (szakma révén), ami nem csak a munkába hasznos, hanem a törvények, jogszabályok közt is segít eligazítást adni, az itthoni dolgok intézését pöccre megoldom, sokmindenki is fordul hozzám segítségért ha valaki valamit nem ért, nem igazodik el rajt. Ellenbe találkoztam olyan életkétpelen korombelivel, aki közel 30 évesen velem egykorúan megkérdezte, hogy "te a rezsi számla az micsoda?" Szerintem sokkal inkább hajmeresztő az, ha valaki ennyi idősen az alapvető háztartási gazdálkodási, saját menedzselési dolgaival sincs tisztába, hogy mit hogy intézzen, tartson fenn, hol intézze el, és hogyan, minthogy egy csavart be tud e csavarni vagy nem

2021. jún. 27. 14:39
 18/87 A kérdező kommentje:
10es! Te mi a faxról beszélsz.? Én tudok főzni, és akik itt dolgoznak nők mindenki főz, behozzák a kaját, nem irodista agyoniskolázottakról van szó, hanem egy gyárról. Aki gyárba jön férfiként mit akar csinálni, ha se csavarozni, se súlyokat nem tud megemelni, csomagollni se semmit? Nézni a plafont? Vagy nyomkodni a telefont? Ezek szerint a ti értékeitek szerint ez egy teljesen normális dolog, hogy életképtelen a mai 20on éves korosztály. Gratulálok, ti tudjátok. Ez sem az én szegénységi bizonyítványom. Arról nem is beszélve, hogy nem a kérdésemre válaszoltok, ha nem irkáltok minden féle ba.romságot össze és visszakérdezgettek olyan dolgokra aminek semmi köze ehhez a témához. Lehet hogy a mai 20on éves lányok nem tudnak se főzni, se takarítani, de én nem 20on éves vagyok, hanem 40. És én a fiatalemberekről beszélek, ezt a példát hoztam fel. Nemő az egyetlen. Egy 40-50 év közötti férfi élénkebb, energikusabb mint egy 20on éves, hogy van ez? beteg a generáció egy része.
2021. jún. 27. 14:57
 19/87 A kérdező kommentje:
10es neked értelmezési problémád van. Én azt írtam A FIATALOK EGY RÉSZE, nem általánostotam!!!! Érted? Vagy írjam még le körülfontabbul is? Kötekszel, mert tudod hogy igazam van.
2021. jún. 27. 15:01
 20/87 anonim ***** válasza:
38%

18: Én válaszoltam a kérdésedre és sztem helytálló.

Az ügyesebbje, tehetségesebb rétege ezen korosztálynak nem gyári melósként képzeli el az életét és karriert épít.

Akár szakemberként vagy akár felsőfokú végzettségű emberként.

Aki sajnos kevésbé ügyes vagy jó az marad gyári munkára. Így azoknál az általad leírt gondok valósak lehetnek.

Nem azokból kell kiindulni (és lenézni egy egész korosztályt) akik gyári, építőipari vagy egyéb más iparágban csak betanított vagy segédmunkára alkalmasok.

Mert én személy szerint fiatalabb koromban sem értem volna be ilyen melóval.

2021. jún. 27. 15:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!