A mai fiatalok nem akarnak dolgozni?
Az 50 évemel, tehát nem mai fiatalként mondom azt hogy miért a mai fiatalokra várják azt hogy éhbérért dolgozzanak? Miért nem azok törlesztik bűneiket akik a régi rendszerben élősködtek azok munkájából akik keményen dolgoztak? Vagy azok akik ma állami támogatásokban részesülnek valami formában? Vagy azok akik jogtalanul privatizáltak, ahelyett hogy az állam által ellopott vagyont a jogos tulajdonosaik kapták volna vissza. Ennyire romlott nem lehet a társadalom hogy másokra, például a mai fiatalokra várják hogy törlesszék mások bűneit. Vagy mégis?
A felsorolt bűnösöknek tessék beállni ingyen dolgozni! A régi rendszerben sokan megrokkantak a munkában azért hogy nekik ingyen lehessen házuk meg megélhetésük. Még egyszer mondom, tessék beállniuk törleszteni bűneiket! És ne mást küldjenek dolgozni, akik még nem is éltek a régi rendszerben vagy ma a cégük nem is kapott állami támogatást mivel cégük sincs.
80.000 Ft-nál egészen biztos, hogy többet kapnak. Legalább a minimálbért megkapják, aminek nem 80.000 Ft a nettója.
Én 2007-ben az egyik áruházban eladóként megkaptam ezt a fizetést. Mármint 80.000 Ft-ot tisztán, sőt még többet is a különböző pótlékokkal. És ennek már több, mint 10 éve. És igen, elvállaltam a s..rt is, hogy legyen pénzem és ne a szüleim nyakán éljek. Aztán jött a nagy lehetőség, amikor is jóval több fizetésért, a szakmámnak megfelelően el tudtam helyezkedni.
És igen, a mai fiataloknak van képük, hogy mit szeretnének csinálni és mennyiért, arról nincs képük, hogy miből él az ember, mennyi kiadása van egy hónapban, mire kell költeni, hogy kell a pénzt beosztani. Ha ezt látják, akkor megtapasztalják, hogy a kevesebb fizetés is több, mint a semmi. Ezt addig fogják csinálni, míg a szülő meg nem mondja, hogy jó, akkor tovább nem tartunk el, menj el dolgozni.
Jaja sunyi kisboltos meg a kínai a hibás.
Miért nem ad egy érettségire meg egy nem tudjuk milyen szakmára havi 300 nettót? Hát annyira járna nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!