Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miert beszelnek a mostani...

Miert beszelnek a mostani fiatalok - fiatal felnottek felig angolul?

Figyelt kérdés

Ugyanebben a korban vagyok, van felsofoku angol nyelvvizsgam, volt olyan munkahelyem ahol turistakkal foglalkoztam, kizarolag angolul.

Valahogy meg sem ragadt ram ez a felig angolul meg magyarul beszelek.

Nagyon sokszor latom, hogy beirnak valami valaszt pl.

"Egyik fiu ismerosom aki bejon nekem megkerdezte van-e kedvem felmenni hozza. En erre "Why not", mire szamitsak?"

vagy

"Beengednek engem igy a kraftba hogy 19 nek nezek ki? By the way 16 vagyok"

Tobbszor felteszem a kerdest amikor latok ilyet, de csak annyira jutok vele hogy senki nem magyarazza meg nekem ez miert "meno", hanem csak leszavaznak.

Szoval felteszem itt a kerdest.

Ha ki tudod fejezni magyarul - raadasul nagyon egyszeruen azt amire gondolsz, akkor miert kell feleslegesen egy masik nyelven eloadnod magad?

Villogtatni akarod a tudasod?

Vagy ez "meno" lett?

Ezzel illeszkedsz be?

Tenyleg erteni szeretnem.

Persze velem is volt, hogy egy angol szot hasznaltam amikor ki akartam magam fejezni magyarul, de en turista vezeto voltam. Evekig tobbet hasznaltam az angolt mint a magyart. Es akkor sem volt nalam divat helyettesiteni igazan a magyar szavakat angollal.

Szoval most akik nehezen leteszik a kozepfoku nyelvvizsgat, max szamitogepes-jatek-angol tudtasuk van, azok miert adjak igy elo magukat?

Engem egy picit irrital bevallom oszinten, mindig aki igy beszel huzom a szamat, hogy ezt minek...

2021. jún. 8. 13:28
1 2 3 4 5 6
 51/51 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező, ez a kérdés nagyon cringe!

Ja, és 44 vagyok :-)

2021. jún. 8. 19:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!