Akik jól beszélnek angolul vagy éppen hogy megértik az olvasottakat/hallottakat kinek mennyi időbe telt eljutni arra a szintre ahol most tart?
Figyelt kérdés
Írd le milyen szinten vagy és mennyi időt tanultál hogy eljutottál addig2019. jún. 13. 20:36
1/8 anonim válasza:
4 év gimnázium.
3 év szünet.
Utána nekiálltam képezni saját magam. Filmek, meccsnézés, fórumozás, majd könyvek.
Tavaly meglett a B2 92%-kal, év végére tervezem a C1-et.
Ha megvannak az alapok, önszorgalomból sokáig el lehet jutni.
2/8 anonim válasza:
Felsőfok + szaknyelv. Rengeteg idő volt. Kb 6 év iskolán kívüli nyelvtanulás, abból lett középfokú nyelvvizsgám. Onnan a felső igazából csak rutin és szókincs, nem hagyományos tanulás. Munkahelyen is kellett használnom plusz sokat olvasok angolul (és itt nem csak az internetet értem, hanem regényeket), illetve a napi film adagom is angolul nézem. Azt viszont nem tudnám számszerűsíteni, hogy mennyi idő volt ez a második lépcső - 22 éve csináltam a középfokot, szóval annál nem több :).
3/8 anonim válasza:
Lemaradt, hogy kb. 5 éve volt az, hogy újrakezdtem, tehát összesen kb. 9 év volt. Aki céltudatosabb, annak ennél sokkal gyorsabban mehet.
4/8 anonim válasza:
A szüleimnek hála négy éves korom óta tanulok angolul, most 18 vagyok. Néha már angolul is gondolkodok. A gimnáziumban kb már semmi újat nem tanultam, szóval olyan 10 év
5/8 anonim válasza:
8 évig tanultam angolt az iskolában, de akkor ugrott nagyot a szintem, amikor már elvégeztem a sulit és csak filmeket, sorozatokat néztem angolul, könyveket olvastam, játszottam. Középfokról felsőfokig jutottam 2-3 év alatt ezzel a módszerrel. Utána olyan munkahelyem lett, ahol aktívan kellett használnom minden nap, ez is sokat dobott rajta. Amikor angol nyelvterületre költöztem már folyékonyan beszéltem, de azóta már anyanyelvi szinten megy.
6/8 anonim válasza:
Én kb B1es szinten voltam, amikor egy skypeon tanított tanárra rátaláltam, ő 15 óra alatt megértette velem a nyelvtant és az angol szórendet, megtanított arra, hogyan kell eredményesen tanulni az angolt. Azután napi 3, 4 óra önálló tanulással most tettem le a felsőfokú nyelvvizsgát. De a B1es szintig kb 20 év kellett, a B1 ről pedig a felsőfokig jutottam kb fél év alatt.
7/8 Laylah válasza:
3 év gimnáziumban (ebből két év fakultációval), 5 év szünet, fél év egyetemen, két év Anglia.
8/8 Laylah válasza:
Ja, a szint. Angliában megértettem másokat és megérttettem magam, mostani munkakörömben napi szinten írok angolul leveleket, újabban angol nyelvű telefonkonferenciákon is részt veszek (fél éve vagyok itt). Nem 100% a megértésem a hallott szöveget illetően, akcentustól, hangminőségtől, sebességtől, szakmai fogalmaktól függően változik 60-95% közt, viszont bármit elolvasok, megírok, elmondok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!