Miert beszelnek a mostani fiatalok - fiatal felnottek felig angolul?
Ugyanebben a korban vagyok, van felsofoku angol nyelvvizsgam, volt olyan munkahelyem ahol turistakkal foglalkoztam, kizarolag angolul.
Valahogy meg sem ragadt ram ez a felig angolul meg magyarul beszelek.
Nagyon sokszor latom, hogy beirnak valami valaszt pl.
"Egyik fiu ismerosom aki bejon nekem megkerdezte van-e kedvem felmenni hozza. En erre "Why not", mire szamitsak?"
vagy
"Beengednek engem igy a kraftba hogy 19 nek nezek ki? By the way 16 vagyok"
Tobbszor felteszem a kerdest amikor latok ilyet, de csak annyira jutok vele hogy senki nem magyarazza meg nekem ez miert "meno", hanem csak leszavaznak.
Szoval felteszem itt a kerdest.
Ha ki tudod fejezni magyarul - raadasul nagyon egyszeruen azt amire gondolsz, akkor miert kell feleslegesen egy masik nyelven eloadnod magad?
Villogtatni akarod a tudasod?
Vagy ez "meno" lett?
Ezzel illeszkedsz be?
Tenyleg erteni szeretnem.
Persze velem is volt, hogy egy angol szot hasznaltam amikor ki akartam magam fejezni magyarul, de en turista vezeto voltam. Evekig tobbet hasznaltam az angolt mint a magyart. Es akkor sem volt nalam divat helyettesiteni igazan a magyar szavakat angollal.
Szoval most akik nehezen leteszik a kozepfoku nyelvvizsgat, max szamitogepes-jatek-angol tudtasuk van, azok miert adjak igy elo magukat?
Engem egy picit irrital bevallom oszinten, mindig aki igy beszel huzom a szamat, hogy ezt minek...
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1118..
Azért mert más olyan "faintos" hogy szerintük az hogyha ő AngOLul néz sorozatot, akkor máris jobban hat rá, mint az egész életében beszélt magyar.
Én 19 évesen ezt igen csak nevetségesnek tartom. (Persze lehet én vagyok az öreg. 🙃)
A 4-es válasz volt amúgy az enyém.
De figyelj, ebből legalább remekül kitűnik, hogy ki az akivel lehet érdemi beszélgetést folytatni, és ki az aki egy könyv láttán olyan gyorsan szalad a másik irányba, hogy Usain Bolt csettint elismerésként.
Akkor egy adott szleng használata is divat? Véletlenül sem csak változnak az idők és az emberek szóhasználata...
És de, megöregedtél. Emlékszem én még, hogy miben jártak a 1990es fiatalok, ott is voltak akkor gondok. Minden generáció különböző, de talán közel a 30hoz nem kene tizenévesek szóhasználatán kattogj.
10-es
Te sem huznad a szadat ha en is elkezdenek veled valami komolyabb temarol beszelni es olyan szavakat hasznalnek, hogy "perplexed perception" meg ilyenek? Es azt mondom mert igy egyszerubb?
Nem is ertened oket.
Ez kb. olyan szint, mintha emeletrol a megannyi cuccot a 15. szintrol lepcsovel vinned le a foldszintre, lift helyett. Erre irod, hogy ez egyszerubb.
Azert ne add mar a hulyet.
Csak fel akartok ezzel vagni, elso kettonek igaza volt.
11
Ne haragudj az ekezetek miatt.
Kulfoldon elek es a laptopomon angol a billentyuzet.
Telorol tudnek rendesen irni, de laptoprol kenyelmesebb.
Es nem kene elterelni a temat.
Hát igen 13as, mert aki angol kifejezést használ véletlenül sem olvasott még könyvet .
Nem tudom, mit olyan nehéz megérteni . Minden angolul van. Videók, sorozatok, könyvek, Social média. Nem csoda , hogy felveszik ezeket a kifejezéseket .
De látom , hogy nem vagy kész ész érvekre. Írtam,hogy egyszerűbb, erre azt írod H de nem az..... te kérdezted H miért, nem ? Válaszoltam . De akkor ne fogadd el😃
“Laptoprol kényelmesebb” Sztem meg csak menőzől azzal, hogy neked van laptopod. Pont ennyi értelme van a logikádnak.
Felvágni kinek??? Az egész generáció így beszél .
De ha úgyse hallgatsz meg semmilyen ész érvet, akkor minek írsz ki kérdést?
Kinek is van itt feltűnési viszketegsége? Ide kell gyere megerősítésért...😂
18
Akkor mostantol en is ugy fogok neked koszonni hogy
xie xie ni, ni zenme yang?
Ne jatszatok mar az agyatokat.
Legalabb ismerjetek be es legyetek oszintek, azzal nincs baj, azzal van a baj hogy a 21. szazadban meg kell jatszanod magad, meg amerika fannak kell lenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!