A svédek miért beszélnek ilyen jól angolul? :O
Még a +50 éves nénike is teljesen perfekt módon beszél. Hihetetlen. Eközben nekem egyetemistaként meg van egy sima középfokú angol nyelvvizsgám 4-5 évvel ezelőttről és fél perc kellene, hogy összeszedjem a gondolataimat, ha egy külföldi útbaigazítást kérne tőlem. De már a norvégokkal kapcsolatban is láttam hasonló videót. Hogy a fenébe/milyen módszerrel lehet megtanulni ilyen jól angolul? Annyira butának érzem magamat. :(
Azért a +50 nő az nem nénike, anyukám is ennyi, de nem tudok rá néniként gondolni, mellesleg szintén perfekt angolból.
Amúgy annyi a trükk, hogy gyakorolni kell az élő beszédet. Ha csak tankönyvi feladatokat oldasz meg, abból nem fogsz megtanulni angolul társalogni. Beszélgetni kell, a való életben használni a nyelvet.
A svéd és norvég jobban hasonlít az angolhoz.
Plusz náluk sokkal jobb a nyelvoktatás, mint Magyarországon.
A magyar filmszinkron világhírű. Ez igaz, de következményei vannak.
De az északiak (norvég, svéd) nem igen szinkronizálnak, feliratoznak.
Na innen kezdve HALLOD az eredeti nyelvet és OLVASOD hozzá a szöveget...
Gyerekkorodtól + iskolában hatékonyan tanítanak.
Ez is benne van a nyelvtudásukban.
"Amúgy annyi a trükk, hogy gyakorolni kell az élő beszédet."
Köszi, a semmilyen tanácsot. Nekem középfokú nyelvvizsgám van, de olyan szintű a passzív szókincsem, hogy 10 másodpercenként elő kellene vennem a google translate-t hogy eszembe jusson az ismeretlen kifejezés/szó. Az angol szöveget persze le tudom fordítani, de megszólalni kvázi nem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!