Miert beszelnek a mostani fiatalok - fiatal felnottek felig angolul?
Ugyanebben a korban vagyok, van felsofoku angol nyelvvizsgam, volt olyan munkahelyem ahol turistakkal foglalkoztam, kizarolag angolul.
Valahogy meg sem ragadt ram ez a felig angolul meg magyarul beszelek.
Nagyon sokszor latom, hogy beirnak valami valaszt pl.
"Egyik fiu ismerosom aki bejon nekem megkerdezte van-e kedvem felmenni hozza. En erre "Why not", mire szamitsak?"
vagy
"Beengednek engem igy a kraftba hogy 19 nek nezek ki? By the way 16 vagyok"
Tobbszor felteszem a kerdest amikor latok ilyet, de csak annyira jutok vele hogy senki nem magyarazza meg nekem ez miert "meno", hanem csak leszavaznak.
Szoval felteszem itt a kerdest.
Ha ki tudod fejezni magyarul - raadasul nagyon egyszeruen azt amire gondolsz, akkor miert kell feleslegesen egy masik nyelven eloadnod magad?
Villogtatni akarod a tudasod?
Vagy ez "meno" lett?
Ezzel illeszkedsz be?
Tenyleg erteni szeretnem.
Persze velem is volt, hogy egy angol szot hasznaltam amikor ki akartam magam fejezni magyarul, de en turista vezeto voltam. Evekig tobbet hasznaltam az angolt mint a magyart. Es akkor sem volt nalam divat helyettesiteni igazan a magyar szavakat angollal.
Szoval most akik nehezen leteszik a kozepfoku nyelvvizsgat, max szamitogepes-jatek-angol tudtasuk van, azok miert adjak igy elo magukat?
Engem egy picit irrital bevallom oszinten, mindig aki igy beszel huzom a szamat, hogy ezt minek...
Angol nyelv = Amerika fan = foci drukker
Egyre jobb 🥲
Egyben a 20 éveid végén vagy ahogy mondtad és igen ez már idősnek tudt számítani vagy kapcsoljuk le az internetet véglegesen. Ezt a jelenséget kialakította valami.
Na ez is durva...
Te támadtál be egy komplett generációt , mikor azt írtad mostani fiatalok. Utána megmagyaráztad, hogy miért van igazad, csak azt nem, hogy akkor miért írtál ki kérdést. Most meg ott járunk H te szegény, mert ezek szétvernének a véleményedért😂
Ékezet nélkül írni szabad, de angol szavakat használni nem. Érdekes. Vicces, hogy bánt, hogy beléd kötöttek , mikor ez volt az egész posztod lényege.
Dédapám meg oroszul mormogott magában, na és.
Mondjuk azt én is utálom, amikor minden második szó valaki mondatában valami angol kifejezés.
46
Orulok, hogy te ebbe az iranyba tartasz, keves az ilyen ember.
Viszont en nem iteltem el senkit. Feltetettem egy kerdest, hogy mit miert csinalnak az emberek nagy resze es hozzatettem hogy ez zavar. Ennyi.
Meg egyik kommentben ki is emeltem hogy nem gyulolom oket meg semmi.
Attol meg nem nezem le oket.
Az hogy meg milyen stilusban reagaltam, az csak az oveket reflektalta.
Hát, dik! Ha lehet why not?
Engem is zavar, de addig jó míg nem épül bele a német orosz spanyol és román szleng.
Akkor aztán egy kanyit sem értenék.
49
xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!