Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miert beszelnek a mostani...

Miert beszelnek a mostani fiatalok - fiatal felnottek felig angolul?

Figyelt kérdés

Ugyanebben a korban vagyok, van felsofoku angol nyelvvizsgam, volt olyan munkahelyem ahol turistakkal foglalkoztam, kizarolag angolul.

Valahogy meg sem ragadt ram ez a felig angolul meg magyarul beszelek.

Nagyon sokszor latom, hogy beirnak valami valaszt pl.

"Egyik fiu ismerosom aki bejon nekem megkerdezte van-e kedvem felmenni hozza. En erre "Why not", mire szamitsak?"

vagy

"Beengednek engem igy a kraftba hogy 19 nek nezek ki? By the way 16 vagyok"

Tobbszor felteszem a kerdest amikor latok ilyet, de csak annyira jutok vele hogy senki nem magyarazza meg nekem ez miert "meno", hanem csak leszavaznak.

Szoval felteszem itt a kerdest.

Ha ki tudod fejezni magyarul - raadasul nagyon egyszeruen azt amire gondolsz, akkor miert kell feleslegesen egy masik nyelven eloadnod magad?

Villogtatni akarod a tudasod?

Vagy ez "meno" lett?

Ezzel illeszkedsz be?

Tenyleg erteni szeretnem.

Persze velem is volt, hogy egy angol szot hasznaltam amikor ki akartam magam fejezni magyarul, de en turista vezeto voltam. Evekig tobbet hasznaltam az angolt mint a magyart. Es akkor sem volt nalam divat helyettesiteni igazan a magyar szavakat angollal.

Szoval most akik nehezen leteszik a kozepfoku nyelvvizsgat, max szamitogepes-jatek-angol tudtasuk van, azok miert adjak igy elo magukat?

Engem egy picit irrital bevallom oszinten, mindig aki igy beszel huzom a szamat, hogy ezt minek...

2021. jún. 8. 13:28
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
67%
Nehogy megnézd a Dragon Ball-t japánul, csurig van angol szavakkal. Még rohamot kapnál.
2021. jún. 8. 14:09
 32/51 anonim ***** válasza:
23%

Én például azért szoktam, mert az angol sokkal jobban hangzó nyelv, mint a magyar és bizonyos kifejezéseket sokkal jobb angolul mondani. Valami egyszerűen nem passzol magyarul. Én, ha tehetném, el is dobnám a magyart és csak angolul beszélnék. :D De nálam annyira nem vészes, mint amilyennek tűnik, egyszerűen tényleg van, ami nem működik magyarul, kész. Volt egy barátom amúgy, ő még nálad is sokkal jobban feszült erre a témára, meglátott egy angol szót egy magyar mondatban és kész, vége volt, megőrült. Aztán belátta, hogy egyszerűen kell, mert bizonyos helyzetekben a magyar nem jó, vagy legalábbis az angol sokkal jobban hangzik és passzol.

Másik ok, hogy nekem például azért is esik a számra az angol jobban, mert rengeteg angol videót nézek a neten ugye és ha olyan helyzetbe kerülök az életben, mint a tag a videóban, akkor reflexből angol reakció jön. Abszolút érthető. Illetve vannak olyan jó rövidítések az angolban, amiket fullra megéri használni magyarban, ilyen például az "imo" vagy "tbh", mert magyarul ezekre nincs rövidítés és írásban egyszerűen szeret az ember néha rövidíteni.

Szal' ennyi. Ezen felesleges pattogni, abszolút nem menőzés, egyszerűen angolul sokkal jobban hangzik és sokkal kifejezőbb pár mondat/szó, mint magyarul. Illetve tényleg gyakran ösztönből jön, mert meg van szokva.

2021. jún. 8. 14:13
 33/51 A kérdező kommentje:

30-as

Egyaltalan nem azzal van a baj, mint lattad meg irtam en is szoktam hasznalni.

A kulonbseget az teszi, hogy az emlitett korcsoport tobbsege olyan helyzetekben is hasznalja ahol mar kb ki kell kenyszeriteni az emberbol, mintha mogottes szandekkal viselkednenek igy.

Kb az ordit beloluk ilyenkor, hogy "Kerlek fogadjatok be!!! By the way!!! Why not!!!".

En nagyon nem dijazom ezt a megjatszom magam dolgot, csak ezert irrital egy picit.

Erre egy pelda, hogy ha mondjuk komolyabb/hivatalos ugybe megy az illeto intezni valamit, akkor sem azt fogja mondani, hogy "By the way, ezt a gyogyszert szeretnem kivaltani, but a masikat mar nem. Of course! Koszonom!" hanem rendesen magyarul beszel.

Ebbol jon le hogy megjatszak magukat egymasnak, ahogy a tobbseg egyetert velem, meg ahogyan viselkedik az (kozel egyszemelyes) ellenzo.

2021. jún. 8. 14:14
 34/51 anonim ***** válasza:
72%

"Erre egy pelda, hogy ha mondjuk komolyabb/hivatalos ugybe megy az illeto intezni valamit, akkor sem azt fogja mondani, hogy "By the way, ezt a gyogyszert szeretnem kivaltani, but a masikat mar nem. Of course! Koszonom!" hanem rendesen magyarul beszel."

Ezzel megválaszoltad a kérdésed: ez egy informális forma, amit a haverokkal használ az ember. Ott pedig nem áll fölötted a tanítónéni, hogy megfeddjen, mert nem üti meg a szinted a helyesírásod. A haverok nem akadnak fenn ezen, a többiek véleménye pedig érdektelen.

2021. jún. 8. 14:17
 35/51 anonim ***** válasza:
68%
Hát akkor jöjjön le ez, nincs mit kezdeni veled..
2021. jún. 8. 14:18
 36/51 A kérdező kommentje:

34

A haverokhoz meg be kell illeszkednek es felveszel egy bizonyos stilust.

Igen, ebben egyetertek, koszi a konstruktiv hozzaszolast.

Vegre egy ertelmes a "masik" oldalrol.

2021. jún. 8. 14:20
 37/51 anonim ***** válasza:
42%

Ékezetet se tud beállítani, de osztja az eszet! :D:D

Isteni társaság lehetsz bulikban (ha lennének barátaid).

2021. jún. 8. 14:21
 38/51 anonim ***** válasza:
35%
Fel írja a gyakori ahol értelmesség és konstruktívitás fellegvár.
2021. jún. 8. 14:23
 39/51 anonim ***** válasza:
55%
Fiatalok körében ez a divat, a felnőttek meg vagy szimplán csak átvették, vagy így akarják palástolni, hogy értelmiségiek, miközben a gyárban műszakoznak. Amúgy mindegy, mindkét generációtól gáz szerintem, de felnőttektől még kínosabb hallani így beszélni.
2021. jún. 8. 14:26
 40/51 A kérdező kommentje:

39

Teljesen egyetertek.

Amugy barmikor felteszem a kerdest, ezek a tipusu fiatalok kb. SZET VERNENEK engem csupan ezert, ha eloben tennem fel a kerdest. Ahol meg abba sem lehet belekotni, hogy ekezet nelkul irok.

Ezek valami foci drukker kategoriaba tartozhatnak.

Nagyon durva...

2021. jún. 8. 14:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!