Kik lennétek inkább?Jedik,Sithek vagy inkább Szürke Jedik?
"Jesszusom! Ekkora marhaságokat művel a Disney a Jedikkel? atya ég.... :("
Egy másodperc törtrészéig ne zavarjon, hogy Ahsoka perbe fogásának története még a Disney felvásárlás előtti időszakból származik, a Klónok háborúja egyik történetszála...
Amúgy igen, akkor jól sejtettem hogy kvázi semmit sem tudsz Ahsokáról, ehhez képest nagyon magabiztosan állítottad be őt önzőnek meg kevéssé erkölcsösnek. Nem baj ha nem láttad a Klónok háborúját, és a Lázadókat: bármikor pótolhatod őket. De amíg nem teszed, addig légy szíves ne vádold meg a szereplőt totál karakteridegen dolgokkal minimális, 0-hoz közelítő ismeretek alapján. Ahsoka a valaha élt egyik legnemesebb, legodaadóbb, legtisztább szereplő nem hogy a Star Wars világában, de akár a filmtörténet világában is. Soha egy minimális megingása sem volt, pedig elég sok negatív impulzus érte őt élete folyamán, már gyerekként is.
28: Tűpontos! Nagyon adom, amit írtál!
Tislereicsnek:
"Ha felmegyek a Wiki-re"
Na hát itt kezdődnek a bajok. Alap, hogy Star Wars kérdések kapcsán a Wookiepedián keressük a választ, nem pedig a Wiki-n, utóbbin ráadásul jópár SW-os elavult cikk van. A másik forrás, amit érdemes használni, az a starwars.com hivatalos adatbankja.
"The Jedi Order was a noble religious order of protectors united in their devotion to the light side of the Force."
Vagy ha a Legends-es verzió jobban tetszik: [link] /Legends
"The Jedi Order, later known as the Old Jedi Order and referred to as the Holy Order of the Jedi Knights, was an ancient monastic peacekeeping organization unified by its belief and observance of the Force, specifically the light side."
A vallásosság mindkét verzióban megjelenik.
"Az Erő a Sithekhez és a Jeidk-hez is beszél. Mindegyiknek máshogy és ezért van két vallásuk?"
Nem, nem beszél máshogy. Csak míg a Jedik elfogadják az Erő akaratát (vagy legalábbis az elveik szerint ez lenne a helyes), addig a Sithek lényegében megerőszakolják az Erőt a saját céljaikra ("the dark side of the force is pathway to many abilites some consider to be unnatural")
"A jedik sosem hittek az érzelemmentes világban ezt meg honnan szeded? Csak nekik kellett érzelemmentesnek lenniük, hogy a közjó érdekében félre tegyék az érzelmeiket."
Ezt valóban pongyolán fogalmaztam meg. Világon az ő kis saját életüket értettem. De a lényeget nem sikerült megfognod: Palpatine-t a szeretet ereje győzte le, és nem az érzelemmentes Jedik. Az érzelemmentes Jedik elbuktak Palpatine-nal szemben.
"Jesszusom! Ekkora marhaságokat művel a Disney a Jedikkel? atya ég"
Neked komolyan elborította az agyad az egérgyűlölet? Legalább néznél utána valaminek, mielőtt mindenre, ami nem tetszik, benyögöd, hogy "szarfosdizni". Ez is a Klónok háborújában történt, ami még mindig George Lucas alkotása. :D
#31! Jogos!
Ha Lucas írta, akkor elfogadom. Ő a Szellemi atyja az SW-nek. Ez az ő életműve. Nem tekintem az SW részének azt, amit (akár vele közösen) az ő ötleteinek leoffolásásval, vagy totál nélküle csináltak SW címszó alatt...
Nem tűröm, ha egy zseni művész koncepciójába beleszólnak és átvariálják azt, úgy hogy ő ezt ellenzi... undorítónak és a művészet megcsonkításának gondolom ezt a hozzáállást.
Készíthet más is tök jó SW produkciót, és szoktam is élvezni az ilyeneket. De az hogy a Jedik elkezdenek gyerekek rabolni számomra nem összeegyeztethető Lucas eddigi műveivel. Ha ő maga írta ezt egyedül, akkor természetesen elfogadom. ÉS belátom, hogy félreértettem az üzenetét a filmjeinek...
"Ha Lucas írta elfogadom" LOL :D azért a Lucas-rajongásnak is kéne, hogy legyen egy határa :) amíg nem tudtad, hogy ezt Lucas írta, addig ment a "szarfosdizni", most meg már rögtön elfogadható :))
Téged ki kéne találni, ha nem lennél, ember...
Hát igen. Ritka az, aki belátja ha félreért valamit. Én erre mindig képes vagyok, nem úgy mint egyesek... ;)
Amúgy meg nem értem miért szégyen tisztelni egy művész koncepcióját annyira hogy elfogadom még akkor is, ha előtte félreértettem... ;/
A vitához annyit szeretnék hozzátenni, hogy szóba került Anakin felelőssége... Hát pont ő az szerintem, aki legkevésbé felelős a történtekért. Gyakorlatilag egész életében kényszerpályán mozgott. Rabszolga, akinek az a kitörési lehetőség, hogy Jedi, lesz ott megkap tanítónak egy full tapasztalatlan mestert, aki inkább haver, mint mester, Anakin rengeteg mindenben túl is szárnyalja, ezért is tud felette Sidius, akkora hatalmat szerezni, mert rá tényleg fel tud nézni. Igazából ő semmi több, mint egy áldozat a Jedi rend demagóg kreténizmusának az oltárán. Az egész rend arra épül, hogy elnyomják az agresszív érzelmeket, a szerelem is agresszív érzelem, ezért buknak el annyian közölük, mert ha nem tudják elnyomni, akkor nyert a sötét oldal. Az egész rend a létező érzelmek egy hatalmas tagadása, egy rohadt nagy önámítás. Biztos vannak a galaxisban olyan lények, mint pl Joda aki képes érzelmek nélkül élni, de az ember nem ilyen faj. Az embernek szüksége van szeretetre gyakorlatilag a klasszikus értelemben vett Jedinek tök alkalmatlan.
Visszatérve Anakinhoz, Padmé volt kb. egész életében az egyetlen saját döntése, és az egyetlen dolog, amiért érdemes volt élnie, mert ahhoz, hogy bevegye a Jedik orbitális mennyiségű bullshitjét túl értelmes, és túl tehetséges volt. Látta, hogy a Jedi rend úgy rossz, ahogy van, és nem talált olyat aki megmutatta volna a kevés jót benne, mert az átlag Jedi birkában annyi empátia van, mint egy faékben Jodával az élen. Amikor találkozott Sidiussal azt találta meg, ami a Jedi rendből hiányzott egy mentort és egy embert akiben van érzelem, van élet, és Anakin iszonyatosan olyan karakter, akit az érzelmei irányítanak. Őt ahelyett, hogy elnyomná az érzelmeit, arra kellett volna tanítani, hogy hogyan ne essen át az érzelmei miatt a sötét oldalra. Ugyanez a helyzet Luke-al, azzal a különbséggel hogy ő azoktól az emberektől, akik igazán számítottak neki szeretetet kapott, és ez véd a sötét oldaltól nem pedig az önmegtartóztatás. És Anakint is a szeretet hozza vissza amit a fia iránt érez.
"Ez csak a te elméleted. Teljesen máshogy is lehet értelmezni. De te kapásból rávágod hogy én értelmezem rosszul te meg jól! Ezek filmek könyörgöm... Nem tudományos cikkek."
Még ehhez tudnék annyit hozzáfűzni, hogy olvasd vissza az első hozzászólásod, amiben azzal jössz, hogy "Azok a rajongók, akik szürke Jedik akarnak lenni, azok egyszerűen nem értették meg a Jedik bölcsességét"
Szóval egy ilyen indítás után, ne lepődj meg azon, hogy akár neked is azt mondhatja valaki, hogy nem értetted jól a dolgokat. Mindenki leírta, hogy mi akar lenni és miért, erre te idetolod a képed, és közlöd, hogy aki szürke jedi akar lenni, az kvázi hülye... Sepregess egy kicsit a saját házad körül.
,,Nemcsak ez az egyféle értelmezés létezik. Sose láttuk őket egymás ellen így nem jelenthető ki biztosan ez. A legjobbak között ki-ki meccsek vannak általában. Ez olyan mint bármilyen sportág."
Persze, viszont talán ez a valósághoz legközelebb álló értelmezés :)
Persze megeshet, hogy 10-ből 1x Anakin nyerne, de Mace egyszerűen erősebb nála, ez ilyen egyszerű. Már csak az sem véletlen, hogy ő vezette azt a csapatot, amelyik Palpatine elfogására indult.
Ő volt az egyetlen (Yodán kívül), aki felvette a versenyt Palpatineal. Persze itt megint bejön a kérdés, hogy most akkor Palpatine mennyire hagyta-e magát, de amikor Lucast kérdezték erről, ő annyit mondott, hogy Mace nyerte a párbajt. Szerinted mennyi esélye lett volna ellene Anakinnak, aki egész életében egyértelműen alá volt rendelve Sheevnek?
Értelmezhetjük a tróntermes párbajt akárhogy, a lényegen nem változtat, hogy Windu Yoda után a legerősebb erőhasználó a Jedi Renden belül.
Ráadásul, ahogy az előző kommentemben le is írtam, Anakin vívóstílusa kifejezetten megkönnyíti Windu dolgát, utóbbinak Dooku ellen pl sokkal nehezebb dolga lenne, mivel ő hiába Sith, teljesen hidegvérrel harcol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!