Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miert problemazok mindenen? 24/n

Miert problemazok mindenen? 24/n

Figyelt kérdés
Azt vettem eszre, higy nagyon sok mindenen problemazok az eletemben ami megneheziti a kapcsolataimat es a kozerzetemet. A legkisebb dologtol fogva ( lampa egve maradt stb) mindenbol kepes vagyok problemat csinalni de igazabol rajottem hogy az eletem nagyobb teruletein is ezert nem haladok mert egyszeruen hatalmas peoblemakent erzek minden nagyobb kudarcot meg vagy barmit. Hogyan tudnek ezen sajat magam valtoztatni? Szeretnek nem folyamatosan ideges feszult lenni es veszekedni

tegnapelőtt 23:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40%
Valami más lehet a háttérben nálad, mint egy égve maradt lámpa.. nem hiszem, hogy ilyen apró dolgok triggerelik az embert, ha amúgy lelkileg rendben van. Mármint nem kellene miatta "problémázni" meg apró hülyeségeken kiakadni.
tegnapelőtt 23:55
 2/11 anonim ***** válasza:
52%

Egyrészt lehet, hogy ez csak tünet, valami sokkal nagyobb dolog van a háttérben, ami folyamatosan feszültté tesz, és emiatt akadsz fenn apróságokon.

Másrészt lehet, hogy egyszerűen ilyen vagy. Bár nem könnyen, de ezen lehet javítani. Egy pszichológus egyébként ebben nagyon sokat segíthet, többet ér, mint itt pár laikus véleménye. Azt kellene tudatosítanod, hogy semmi komoly nem történt attól, hogy például egy villany égve maradt. Egyébként ha sportolsz valamit, az jelentősen csökkenteni tudja a feszültség szintjét.

tegnap 00:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Valaki (Na ki? Hát apukád és anyukád!) beléd nevelte, hogy összedől a világ, ha te valamiben hibázol.

Egyszer én is azon gondolkodtam reggel munkába menet, hátha égve maradt a lámpa a fürdőszobában. Menet közben kiszámoltam, hogy ha így is történt, akkor ez kb. 76 Ft többletköltséget fog jelenteni. Igaz, ez régen volt, de már akkor sem volt nagy összeg. És mivel egyedül laktam, magamat tartottam el, senkinek nem tartoztam elszámolással, ha 76 Ft-ot fölöslegesen költöttem el. Nekem az ilyen és ehhez hasonló gondolatok segítettek ilyen helyzetekben, bár talán nem is neveltek úgy a szüleim, mint téged.

Azóta is azt vallom: NEKEM szabad hibáznom. Csak az nem hibázik, aki soha semmit sem csinál, semmilyen döntést nem hoz. Ettől függetlenül ésszerű módon vigyázni kell a dolgaimra, de a hibából tanulni kell, nem ostorozni magunkat és bűntudatot érezni.

tegnap 00:38
 4/11 anonim ***** válasza:

Ahogy a hármas írja. Mintakövetés.

Saját magad nem fogsz tudni dolgozni rajta.

tegnap 06:54
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

"Azt kellene tudatosítanod, hogy semmi komoly nem történt attól, hogy például egy villany égve maradt."

"NEKEM szabad hibáznom."

Megnézném a képeteket, ha nemcsakhogy porrá égett a lakásotok, mert nem húztátok ki a vasalót elmenetel előtt, hanem még a házban leégett három másik lakás tulajdonosai is akasztják a kártérítési pert a nyakatokba. Ilyen ostobaságokat leírni, hát, ez merész. Miközben a milliárdosok lakásait kivéve a lakás elég véges térfogatú, könnyen megszámlálható veszélyforrással, melyeket akár versként is be lehet vágni, és minden elmenetelkor ezeket ellenőrizni.

tegnap 08:33
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha már probléma, én mindent egy alapvető problémára vezetek vissza. Elég hosszú lenne, mert a villanyégőtől el lehet kalandozni az első komplex civilizációkig. A lényeg az, hogy az ember belefog valamibe és ha hibázik, vagy kiderül hogy nem működik, nem tartható fent a végtelenségig, akkor nem a probléma gyökerét kezeli, hanem 21-re lapot húzva keresi a megoldást. Egy problémafenntartó problémamegoldásban élünk. Valaki ebbe már lelkileg lebénul, vagy ahogy te is fogalmaztál nem halad egyről a kettőre.
tegnap 09:22
 7/11 anonim ***** válasza:
59%

7#

Miért bántod? Egyébként nemcsak nők ilyenek, nagyon nem. Egyre inkább kiegyenlítődik. Annyira elszabadultak az igények, hogy a férfiak szarnak ennek megfelelni.

tegnap 09:43
 8/11 A kérdező kommentje:
szeretném ha a nememből adódó sztereotípiákat most félretennék egyesek, valódi kérdést tettem fel, tényleg szeretnék változni magam és a környezetem érdekében is
tegnap 10:22
 9/11 anonim ***** válasza:
Lehetséges, hogy a szüleid azt nevelték beléd, hogy egy tragédiával egyenértékű dolog hibázni, vagy az ő attitűdük is ehhez hasonló.
tegnap 18:02
 10/11 A kérdező kommentje:
járok pszichológushoz fél éve, de nem érzem hogy változás történne az életemben
tegnap 18:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!