Miert problemazok mindenen? 24/n
Egyrészt lehet, hogy ez csak tünet, valami sokkal nagyobb dolog van a háttérben, ami folyamatosan feszültté tesz, és emiatt akadsz fenn apróságokon.
Másrészt lehet, hogy egyszerűen ilyen vagy. Bár nem könnyen, de ezen lehet javítani. Egy pszichológus egyébként ebben nagyon sokat segíthet, többet ér, mint itt pár laikus véleménye. Azt kellene tudatosítanod, hogy semmi komoly nem történt attól, hogy például egy villany égve maradt. Egyébként ha sportolsz valamit, az jelentősen csökkenteni tudja a feszültség szintjét.
Valaki (Na ki? Hát apukád és anyukád!) beléd nevelte, hogy összedől a világ, ha te valamiben hibázol.
Egyszer én is azon gondolkodtam reggel munkába menet, hátha égve maradt a lámpa a fürdőszobában. Menet közben kiszámoltam, hogy ha így is történt, akkor ez kb. 76 Ft többletköltséget fog jelenteni. Igaz, ez régen volt, de már akkor sem volt nagy összeg. És mivel egyedül laktam, magamat tartottam el, senkinek nem tartoztam elszámolással, ha 76 Ft-ot fölöslegesen költöttem el. Nekem az ilyen és ehhez hasonló gondolatok segítettek ilyen helyzetekben, bár talán nem is neveltek úgy a szüleim, mint téged.
Azóta is azt vallom: NEKEM szabad hibáznom. Csak az nem hibázik, aki soha semmit sem csinál, semmilyen döntést nem hoz. Ettől függetlenül ésszerű módon vigyázni kell a dolgaimra, de a hibából tanulni kell, nem ostorozni magunkat és bűntudatot érezni.
Ahogy a hármas írja. Mintakövetés.
Saját magad nem fogsz tudni dolgozni rajta.
"Azt kellene tudatosítanod, hogy semmi komoly nem történt attól, hogy például egy villany égve maradt."
"NEKEM szabad hibáznom."
Megnézném a képeteket, ha nemcsakhogy porrá égett a lakásotok, mert nem húztátok ki a vasalót elmenetel előtt, hanem még a házban leégett három másik lakás tulajdonosai is akasztják a kártérítési pert a nyakatokba. Ilyen ostobaságokat leírni, hát, ez merész. Miközben a milliárdosok lakásait kivéve a lakás elég véges térfogatú, könnyen megszámlálható veszélyforrással, melyeket akár versként is be lehet vágni, és minden elmenetelkor ezeket ellenőrizni.
7#
Miért bántod? Egyébként nemcsak nők ilyenek, nagyon nem. Egyre inkább kiegyenlítődik. Annyira elszabadultak az igények, hogy a férfiak szarnak ennek megfelelni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!