Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kik lennétek inkább?Jedik,Sith...

Kik lennétek inkább?Jedik,Sithek vagy inkább Szürke Jedik?

Figyelt kérdés
Azért tettem az emberek kategóriába,mert kíváncsi vagyok,hogy az emberek értékrendje mit képvisel inkább.A Jedi,Sith vagy inkább a Szürke Jedi áll-e közel az emberekhez.

2020. máj. 22. 20:29
1 2 3 4 5
 21/50 Tislerics Máté ***** válasza:
#20! Jó, akkor beszéljünk csak Lucas alkotásairól! :)
2020. jún. 4. 12:42
 22/50 anonim ***** válasza:
27%

"Talán Yoda volt egyedül közülük olyan Bölcs, hogy maximálisan tudott azonosulni a Jedi rend eszmeiségével"

Nem, még ő sem. Ez is kiderül a Klónok háborújából. És ne, ne gyere azzal, hogy Lucas filmjeiben semmi nincs erről. A kérdező eleve olyan dolgokról kérdezett (szürke Jedik) akikről nincs szó a filmekben. Erre a kérdésre felesleges tehát úgy válaszolni, ha csak beszűkülten a filmeket ismeri valaki.

"De azért valljuk be őszintén: ha Anika nem csapja le Windu kezét és az Uralkodó meghal, akkor minden rendbe jött volna."

Mivel ez nem történt meg, nem tudjuk mi történt volna, és hogy tényleg minden rendben lett volna. Nincs rá garancia, hogy Anakin pl. ott helyben nem végzi ki Windu-t, miután utóbbi megölte Palpatine-t. Ezzel megölve mindenkit, aki tud az igazságról, kivéve magát. Gyakorlatilag az egész galaxis sorsa Anakin kezében összpontosult volna és ennek, őt ismerve nem lett volna jó vége. Egész biztos vagyok benne, hogy Anakin agya elborult volna, ha Palpatine-t, akiről azt hitte, hogy segíthet Padmé megmentésében, megölik.

"Ez csak a te elméleted. Teljesen máshogy is lehet értelmezni"

Lehet, csak mondjuk érvekkel is alá kéne támasztani. De te csak felmondtad a Jedik mintaszövegeit, hogy "a béke és az igazság őrei vagyunk", csak közben meg sem vizsgáltad, hogy ez tényleg így volt-e. És a jópár példát hoztam, hogy ettől az eszmeiségtől olyan távol álltak a Jedik, mint Makó Jeruzsálemtől. Ellenérvet semmire sem kaptam tőled...

"Akkor milyen vallás is a Jedi rend? Csak nem valami Disney féle agymenés ez is? Mert Luastól sosem halottam ilyet és Filmekben sem volt semmi utalás erre. Még az Erő sem lehet a vallásuk alapja, hiszen az egy tudományosan vizsgálható természeti jelenség. Tehát nem hit kérdése... Miért számít vallásos szervezet az, ha egy csoport a rend és béke őrzőiként tevékenykedik? Miben nyilvánul meg a vallásosságuk?"

Egyrészt az Erő nem lehet természeti jelenség, mivel saját akarata is van, ez is benne van a filmekben. Tudományos szempontból csak az erőérzékenység vizsgálható, maga az Erő nem. Az Erő a hit alapja, aminek a Világos Oldalát követik a Jedik, és a Sötét Oldalát a Sithek. Nem kell a Disney-t idekeverni, meg rémeket látni se. Vagy ennyire félsz attól, hogy a lucasi SW-t leromboljuk neked? Hogy azt se vagy hajlandó elismerni, ami a lucasi SW-ban is így volt?

"Sosem hoztak olyan döntést, amivel nem Rendet és a Békét próbálnák szolgálni"

Felsoroltam neked jópárat, aminek semmi köze a Rendhez és a Békéhez. Az igazsághoz meg pláne. Kérdezz meg egy random Tatooine-i rabszolgát, hogy mit tapasztalt a Jedik igazságosságáról :D

"Ezért van az, hogy Ashoka nem elég erkölcsös nem elég elhivatott. Szeret inkább magával is foglalkozni. Mert ő ilyen kis individualista kiscsaj. Hát ezért nem érhet fel soha sem a Jedikhez jóság és erkölcsösség tekintetében..."

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ember, van egy rossz hírem. Neked gőzöd sincs róla kicsoda Ahsoka Tano. Nem is értem ezt így hogy írtad le. Nem láttad a Klónok háborúját, de még a Lázadókat sem. Ha láttad volna, nem írtál volna ilyen baromságot. Egy szó sem igaz ebből Ahsokára.

Végszónak annyit, hogy Palpatine vesztét a Jedi visszatérben az okozta, hogy fogalma sincs róla, mi az a szeretet, a barátság. Soha az életben nem szeretett senkit, ezért el sem tudta képzelni azt, hogy a tanítványa a szeretet által vezérelve elárulja majd őt. Anakin szerette a fiát, és nem volt képes végignézni, ahogy Palpatine halálra kínozza őt. A szeretet a válasz a sötétségre, és nem pedig az érzelemmentes világ, amiben az előzménytrilógia Jedijei hittek. Ez a SW mondanivalója.

2020. jún. 4. 13:29
 23/50 anonim ***** válasza:
56%

,,Anakin pl. ott helyben nem végzi ki Windu-t"

Nem fogok reagálni semmi másra, csak erre, Anakin SOHA nem tudta volna kivégezni Windut, utóbbi szintekkel Anakin felett állt minden tekintetben ekkor.

Csak így ennyit erről

2020. jún. 4. 13:36
 24/50 anonim ***** válasza:
56%

"Nem fogok reagálni semmi másra, csak erre, Anakin SOHA nem tudta volna kivégezni Windut, utóbbi szintekkel Anakin felett állt minden tekintetben ekkor."

Ezt mi alapján lehet ilyen biztosra venni? Én Windu-tól nem láttam semmi olyan teljesítményt, amire Anakin ne lett volna képes.

2020. jún. 4. 13:40
 25/50 anonim ***** válasza:
72%
Kiegészítés: Anakintól viszont láttam olyat a Mortison, amire Windu hótziher nem lett volna képes :)
2020. jún. 4. 13:42
 26/50 anonim ***** válasza:
85%

https://www.youtube.com/watch?v=s2-cDFfhppk

https://www.youtube.com/watch?v=h5BnEHxEZe4&t=130s

Beszéljen helyettem ez a 40 perc.

Anakin maga mondja a 2. részben hogy Obi Wan olyan bölcs, mint Yoda, és olyan erős, mint Windu (jó, túlzott na)

A jedi rend egyértelműen legjobb vívója ő volt. Szerintem erőhasználatban is felveszi a versenyt Anakinnal, egyedül Yoda ellen lenne meglőve.

Windu stílusa a Vapaad, ami felhasználja az ellenfél érzelmeit a párbajban, Anakin meg tudjuk hogy egy állat aki mindig dühből és érzelemből harcol.

Alapból jobb vívó, így meg főleg, Anakinnak esélye sem lenne.

2020. jún. 4. 14:23
 27/50 anonim ***** válasza:
31%
Nemcsak ez az egyféle értelmezés létezik. Sose láttuk őket egymás ellen így nem jelenthető ki biztosan ez. A legjobbak között ki-ki meccsek vannak általában. Ez olyan mint bármilyen sportág.
2020. jún. 4. 14:39
 28/50 anonim ***** válasza:
71%

#19 Tislerics Máté

"A szürke Jedik nem hajlandóak feláldozni az életüket a közjó érdekében a Jedik meg igen. Ezért van az, hogy Ashoka nem elég erkölcsös nem elég elhivatott. Szeret inkább magával is foglalkozni. Mert ő ilyen kis individualista kiscsaj. Hát ezért nem érhet fel soha sem a Jedikhez jóság és erkölcsösség tekintetében..."

Ne haragudj hogy megkérdezem, de te láttál vagy olvastál bármit ami Ahsokával kapcsolatos a kánonban? Láttál egy részt is a Klónok háborúja későbbi évadaiból vagy a Lázadókból, vagy olvastad a regényét? Vagy pedig az ő karakterének ismerete kimerül nálad annyiban hogy a legelső részekben szájal meg Anakint Skysrácnak hívja? Mert én az utóbbi opcióra tippelek a leírásod alapján.

Ha mégsem így van, kérlek nevezz meg csak kettő olyan jedit (nem kell többet), akik erkölcsösebbek, odaadóbbak, tisztábbak lettek volna Ahsokánál. Aki élete minden mozzanatában azoknak próbált segíteni akiknek szükségük volt rá, tök mindegy hogy ezek éppen átlag klón katonák voltak, bajba jutott jedik, rabszolgák vagy a Lázadás a Birodalom ellen. Ő volt az aki önként kilépett a rendből miután a saját "családja" a jedik elárulták és perbe fogták őt valamiért amihez köze nem volt. És utána is hajlandó volt segíteni nekik, hajlandó volt kiállni Maul vagy a jóval erősebb Vader ellen hogy a barátai elmenekülhessenek, sorolhatnám naphosszat. A klónokat sem volt képes bántani akik nyíltan az életére törtek. Ahsoka testesíti meg mindazt aminek egy romlatlan, tiszta jedinek lennie KELLENE. És ő bizonyítja be hogy nem kötelező a rendhez tartozni és annak tanításait vakon követni ahhoz, hogy valaki jó ember és a rászorulóknak hasznos segítség legyen.

Javaslom, pótold be a karakterrel kapcsolatos információkat, mielőtt ilyen valóságtól elrugaszkodott dolgokat írsz mint hogy csak magával foglalkozott meg hogy nem volt olyan jó és erkölcsös mint az átlag jedik. Valóban nem. Klasszisokkal erkölcsösebb és tisztább volt mint az átlag jedik.

2020. jún. 4. 14:48
 29/50 Tislerics Máté ***** válasza:
37%

,,Nem, még ő sem. Ez is kiderül a Klónok háborújából." Senki sem! Csak ő a legjobban! Lehetetlen tökéletesen azonosulni ezzel az eszmével, mert ők is csak élőlények és nem istenek!

,,Mivel ez nem történt meg, nem tudjuk mi történt volna, és hogy tényleg minden rendben lett volna."

Ez csak mellébeszélés! Arra utaltam, hogy Anakinon és NEM a Jedi renden múlott a Jedik bukása! Te is azt írod, hogy Anakin kezében összpontosult minden. Akkor meg mi a probléma! Nyugodtan fogadd el, hogy nem a Jedi renden múlott a Jedi rend bukása. Földséges bizonygatni mellébeszéléssel a tévedésedet! Jogos volt amit írtál, de sajnos ezzel csak megerősítetted az én elképzelésemet.

,,Lehet, csak mondjuk érvekkel is alá kéne támasztani. De te csak felmondtad a Jedik mintaszövegeit, hogy "a béke és az igazság őrei vagyunk", csak közben meg sem vizsgáltad, hogy ez tényleg így volt-e."

Jajj istenem... Tényleg azt akarod, hogy felsoroljak pár Jedi cselekedetet, ami a béke és rend fenntartása érdekében tettek? És akkor elhiszed nekem? ok! Rajtam ne múljon: Windu letartoztatta a Sith nagyurat, mert az uralma alá akarta hajtani a galaxist és belülről akarta szétverni a köztársaságot! Qui-Gon és Obi-Wan kimenekítették a királynőt miután lerohanta a Naboo-t a Kereskedelmi Szövetség droid hadserege. Luke szembe szállt a Császárral, mert az rettegésben akarta tartani a galaxist a Halál csillag 2-vel... Na így akkor ok? Amiket te írtál azok egytől egyig a rend és béke fenntartására való kísérletek eredményi voltak több kevesebb sikerrel. (nem fogok mindegyikre egyenként kitérni) De a cél mindegyiknél a rend és béke fenntartása volt. Ez a feladata Jediknek. Ha túllépték a hatáskörüket, vagy rossz döntést hoztak az pont azért történt, mert nem sikerült betartaniuk a Jedi rend szabályait. Tehát pont nem a Jedi rend eszmeiségének a hibája volt, hanem az övüké. A jedi rend egy lovagrend, ami erkölcsi értákek fenntartását tűzte ki célul. És ha ezeket az értékeket kardal kell megvédeni, akkor ők meg is tették ezt.

,,Nem láttad a Klónok háborúját, de még a Lázadókat sem. Ha láttad volna, nem írtál volna ilyen baromságot. Egy szó sem igaz ebből Ahsokára."

Ugye nem baj, ha ezt nem hiszem el neked. Azok után hogy totál félreértetted a Jedi rend lényegét... Vallásos csoportnak titulálva őket... :D

,,Egyrészt az Erő nem lehet természeti jelenség, mivel saját akarata is van, ez is benne van a filmekben."

Attól még, hogy valaminek van akarata, még tudományos igénnyel vizsgálható jelenség. A természetfeletti vallásos áhítat az, ami nem vizsgálható természettudományos eszközökkel! A midikloriánok beszélnek az erőhasználókhoz, igen. Önálló akarattal rendelkeznek! Tehát a fizikai valóság részei. Ezek lényegét akarta lemesélni Lucas az ő általa kitalált lezáró trilógiával de ugye ez a Disneynek nem tetszett és kukázták a SW eredeti történetét, mert szerintük az nem volt elég jó. Még szerencse hogy ők jobban értenek az SW-hez, mint George Lucas. És megkímélek minket egy 1977 óta formálódó 9 részes filmopera lezárásától. köszönjük Disney! ReyBen Forever! :(

,,Az Erő a hit alapja, aminek a Világos Oldalát követik a Jedik, és a Sötét Oldalát a Sithek."

Ezt nem hogy én, szerintem még te sem érted... :D Ha felmegyek a Wiki-re még ott is csak azt olvasom, hogy a Jedik a rend és béke őrei. Semmilyen Miniklorián istenekről nincs szó benne, meg Erő arkangyalokról meg sith kisördögökről.. Miért? Talán mert a Jedi rend egy lovagrend, ami csupán erkölcsi értékek őrzője? ÉS a vallásos áhítatot te látod mögé?

[link]

Az Erő a Sithekhez és a Jeidk-hez is beszél. Mindegyiknek máshogy és ezért van két vallásuk? Akkor a midikloriánok döntik el, hogy kiből lesz Jedi vagy sith? Az a helyzet, hogy ezt már sosem fogjuk megtudni, mert a Disney berakott egy Reyes történetet annak a lezáró trilógia helyre, ami ezt megmagyarázta volna (Lucas elképzelése alapján).

,,A szeretet a válasz a sötétségre, és nem pedig az érzelemmentes világ, amiben az előzménytrilógia Jedijei hittek. Ez a SW mondanivalója."

A jedik sosem hittek az érzelemmentes világban ezt meg honnan szeded? Csak nekik kellett érzelemmentesnek lenniük, hogy a közjó érdekében félre tegyék az érzelmeiket. DE NEM MÁSOKÉT!

2020. jún. 4. 14:58
 30/50 Tislerics Máté ***** válasza:
57%

,,Ő volt az aki önként kilépett a rendből miután a saját "családja" a jedik elárulták és perbe fogták őt valamiért amihez köze nem volt."

Jesszusom! Ekkora marhaságokat művel a Disney a Jedikkel? atya ég.... :(

Amúgy jogos, amit írsz. Nem láttam ezeket. Bár azt mondják tök jó és meg is akarom nézni. Nem is írok róla többet, amíg nem láttam...

2020. jún. 4. 15:03
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!