A nők miért ölnek kevesebbszer? Empatikusabbak? Istenfélőbbek? Jobban tartanak a következményektől? Több a veszíteni valójuk? Elégedettebbek az életükkel?

Nincs bennük annyi hajlam az agresszióra, mert azt a tesztoszteron működteti. ( nem tudom hogy fogalmazzam meg de majd valaki aki jó biológiából kijavít)
De ugye tesztoszteronból a férfi nem termel többet.

"Istenfélőbbek"
Ez jó...
Ha kicsit nyitott szemmel járnál, lűthatnád, hogy jóval könnyebben árt másnak az, aki "istenfélő". És szépen megindokolja, hogy csak azért tette, hogy isten kedvében járjon, teljesítse isten akaratát, stb.

Általánosságban elmondható, ha egy nönek problémája van, elöbb utóbb keres valakit, akivel megbeszélheti lelki világát, megodást, segitséget keres.
A férfi "általában" visszahúzódik, nem nagyon beszél lelki problémáról más férfiakkal. Maga oldja meg a lelki problémáit.
Pl: legtöbbször egy házasságban a NÖ könyörög a férfinek, hogy menjenek párterápiára (megoldást keres). A férfi ezt vereségként éli meg (vesztesként érzi magát).

Nem véletlenül 3x több férfi öngyilkos, mint nő. Én is tele voltam elfojfott érzelmekkel, és folyton az öngyilkosságra gondoltam. Szerencsére nekem sikerült meggyógyítanom magam hosszú évek munkájának köszönhetően, de nem mindenki ilyen szerenczés.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!