Kik lennétek inkább?Jedik,Sithek vagy inkább Szürke Jedik?
,,Ha már ekkora tisztelője vagy Lucasnak, vehetnéd a fáradságot, hogy a Klónok háborúját végignézed."
Amiben Lucas csak egy társíró volt? Hát nekem ez már alapból is elég méltatlannak tűnik. Végig fogom nézni, mert biztos hagyták hogy ő is néha beleszóljon, meg nyilván tök jó. Csak hát én az ilyeneket nem tekintem az SW részének. Csak amolyan érdekességeknek, hogy mi lenne ha más találná ki Lucas megálmodott világát.
Nekem az SW (gyakorlatilag minden szembotból) lezárult akkor, amikor eladta Lucas a cégét. A Disney meg elkezdte ömlesztve durrogtatni ki az SW-nek nevezett produkciókat magából. Az SW-al kapcsolatos elméletek számomra mindig is kizárólag Lucas belepofázás mentes koncepcióin fognak alapulni. Mert őt tekintem kizárólagosan az SW szellemi atyjának és nem mást!
A Lucas SW-t annak kezelem, ami. A Disney SW-t is annak kezelem, ami. Szóval így örökké el fogunk beszélni egymás mellett. Neked ez a kettő szinte egy is ugyanazt jelenti a megítélés szemtopjából.
,,Szóval egy ilyen indítás után, ne lepődj meg azon, hogy akár neked is azt mondhatja valaki, hogy nem értetted jól a dolgokat."
Miért is lepődnék meg? Nekem ez a véleményem! és Nem is fogom megváltoztatni, ha erre nem kapok elfogadható kritikát... Nem kaptam! ezért továbbra is így gondolom. Ha valakinek ez nem tetszik vagy logikátlannak gondolja, az természetesen normális dolog és szívesen meghalogatom az ellenvéleményét.
Így összességében amúgy is egyet szoktak érteni velem az emberek, szóval tudom helyén kezelni azt, ami itt történik.
"Amiben Lucas csak egy társíró volt? Hát nekem ez már alapból is elég méltatlannak tűnik. Végig fogom nézni, mert biztos hagyták hogy ő is néha beleszóljon, meg nyilván tök jó"
Te most tetteted magad, vagy tényleg ennyire nem érted?
A klónok háborúja akkor futott, amikor Lucas volt az atyaúristen a Lucasfilmnél. Nem csupán egy társíró volt a sorozatban. Ő volt a showrunner. Az ő beleegyezése nélkül semmi nem kerülhetett bele a sorozatba.
"hagyták, hogy néha beleszóljon" :DDDD Ember, ő volt a góré :D
A sorozatkészítés világa nem olyan mint a filmeké. Egy sorozatnál a showrunneré a végső szó minden döntést illetően.
"Nekem az SW (gyakorlatilag minden szembotból) lezárult akkor, amikor eladta Lucas a cégét. A Disney meg elkezdte ömlesztve durrogtatni ki az SW-nek nevezett produkciókat magából. Az SW-al kapcsolatos elméletek számomra mindig is kizárólag Lucas belepofázás mentes koncepcióin fognak alapulni. Mert őt tekintem kizárólagosan az SW szellemi atyjának és nem mást!"
Reménytelen eset vagy... egy kicsit szellőztesd ki a Disney-gyűlölettel teli agyad, és vonatkoztass már el a Disneytől. Hogy a fészkes fenébe jön már megint a Disney a Klónok háborújához? Az égvilágon nincsen semmi köze hozzá az egeres cégnek. Ne tereld el a témát. A Klónok háborúja sorozat pontosan ugyanannyira rész a Lucas által kigondolt történetnek, amennyire a filmek. Vagy ahogy te mondanád, "ugyanannyira az életművének a része". Sőt, továbbmegyek, a TCW-nek vannak olyan történetszálai, amelyek kenterbe verik bármelyik SW filmet.
"A Lucas SW-t annak kezelem, ami"
A TCW a Lucas SW része, fel bírod ezt aggyal fogni?
"Miért is lepődnék meg?"
Mert pontosan ezt tetted? Azok után, hogy idejöttél, és előadtad, hogy itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter, felháborodtál azon, hogy valaki azt merészelte mondani a nagy Tislerics Máténak, hogy ő értelmezte rosszul a dolgokat. Nézz egy kicsit tükörbe ember.
"Így összességében amúgy is egyet szoktak érteni velem az emberek"
Hát ez a kommentszekció nem éppen ezt mutatja :DD
Srácok, ez a vita már rég eldőlt
(Amúgy off, mi az istenért kell lepontozni valakit, aki az érvek hatására rájött valamire és azt beismeri? Nem Tislericsre gondoltam, hanem a 41-esre)
,,Te most tetteted magad, vagy tényleg ennyire nem érted?"
Nem értem! Ezért is kérdeztem! nos?
,,Reménytelen eset vagy... egy kicsit szellőztesd ki a Disney-gyűlölettel teli agyad, és vonatkoztass már el a Disneytől."
Semmi bajom a Disneyvel. A problémám az, ahogy az SW-t kezelik...
,,Azok után, hogy idejöttél, és előadtad, hogy itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter, felháborodtál azon, hogy valaki azt merészelte mondani a nagy Tislerics Máténak, hogy ő értelmezte rosszul a dolgokat."
Direkt írtam, hogy nem zavar ha valaki máshogy értelmezi! miért nem hiszed el? :D Ezek csak filmek, meg sorozatok! Mindenki úgy érlemezi, ahogy akarja.
,,Hát ez a kommentszekció nem éppen ezt mutatja :DD"
Erről beszéltem! Őszintén szólva egy kicsit még örülök is neki, hogy most én lettem lepontozva és nem te. Kezdett már kicsit kínos lenni a dolog. ;)
,,(Amúgy off, mi az istenért kell lepontozni valakit, aki az érvek hatására rájött valamire és azt beismeri? Nem Tislericsre gondoltam, hanem a 41-esre)"
Jogos! Én is furcsállom a sok lepontozást ennél a kérdésnél! :D
"Nem értem! Ezért is kérdeztem! nos?"
Kérdeztél, majd a választ meg se várva lökted a süket dumát, amiből ráadásul semmi nem igaz. Az információk hiányában, alaptalanul ítélkeztél. Mintha a válasz nem is érdekelne, te előre leírtad, "háteznemisastarwarsrésze": íme: "Amiben Lucas csak egy társíró volt? Hát nekem ez már alapból is elég méltatlannak tűnik. Végig fogom nézni, mert biztos hagyták hogy ő is néha beleszóljon, meg nyilván tök jó. Csak hát én az ilyeneket nem tekintem az SW részének. Csak amolyan érdekességeknek, hogy mi lenne ha más találná ki Lucas megálmodott világát."
"Semmi bajom a Disneyvel. A problémám az, ahogy az SW-t kezelik..."
Neked igenis a Disney-vel van bajod. Ennél a kérdésnél is, amíg egy neked nem tetsző elemről (Ahsoka perbefogása) azt hitted, hogy a Disney műve, addig ment sírás, hogy "szarfosdizni", miután rávilágítottunk, hogy ez a lucasi SW része, utána már érdekes módon semmi bajod nem volt vele :D Ezek után leírni, hogy neked nem a Disney-vel van bajod, meg azt állítani, hogy nem alkalmazol kettős mércét, nevetséges.
Arra pedig még mindig nem sikerült rájönnöm, hogy a Klónok háborújával kapcsolatos beszélgetésbe hogy sikerült beleszőnöd a Disneyt. Ennyire gyűlölöd őket a TLJ miatt, hogy lassan 3 év után se bírsz túllépni ezen, és minden SW-os kérdésnél le kell írni, hogy mennyire utálod? :D Nőjjél fel, és lépj tovább, mert örökké ezen fogsz görcsölni. Neked is könnyebb lenne.
"Direkt írtam, hogy nem zavar ha valaki máshogy értelmezi! miért nem hiszed el?"
Azért nem hiszem el, mert nem ez történt. Íme a történet (ami visszakereshető, a válaszok nem lettek törölve).
"Azok a rajongók, akik szürke Jedik akarnak lenni, azok egyszerűen nem értették meg a Jedik bölcsességét." - ezt írtad először.
Erre én, meg mások közölték, hogy te látod rosszul. Amire te megsértődtél:
"Ez csak a te elméleted. Teljesen máshogy is lehet értelmezni. De te kapásból rávágod hogy én értelmezem rosszul te meg jól! Ezek filmek könyörgöm... Nem tudományos cikkek."
Tehát, amíg te azt mondod, hogy "mások a hülyék, csak én tudom jól", addig az teljesen rendben van, de ha te kapod meg, hogy te vagy a hülye, akkor megsértődsz. Ezekben sehol nincs az, hogy nem zavar, ha valaki máshogy látja. Ezt csak akkor mondtad, miután felhívtam a figyelmed erre, hogy mit is mondtál először. Pedig egy bocsánatkérés is megtette volna az üres magyarázkodás helyett.
"Erről beszéltem! Őszintén szólva egy kicsit még örülök is neki, hogy most én lettem lepontozva és nem te. Kezdett már kicsit kínos lenni a dolog"
Nekem abszolút nem kínos, hogy a Disney SW-szal kapcsolatban sok kommentelő értett egyet veled. Viszont ha csak azokat a kérdéseket nézzük, amik nem a Disney SW-ról szólnak, ott látható, hogy te igen beszűkülten ismered a Lucas SW-t is, és ezt, mint a számok is mutatják, nem csak én látom így.
Kíváncsi vagyok, most milyen mellébeszélés lesz a válasz :)
,,Kérdeztél, majd a választ meg se várva lökted a süket dumát, amiből ráadásul semmi nem igaz."
Melyik Klónok háborújára gondolsz?
,,Tehát, amíg te azt mondod, hogy "mások a hülyék, csak én tudom jól", addig az teljesen rendben van, de ha te kapod meg, hogy te vagy a hülye, akkor megsértődsz."
Senki sem hülye, ezek csak filmek. És nem szoktam megsértődni. Most tényleg írjam oda minden mondatom elé, hogy "szerintem", ha filmekről van szó? :/ Esetleg mindig képzeld oda! Jó? És akkor nem lesznek ilyen félreértések! Senkit nem gondolok hülyének. De az simán lehet, hogy nem értek vele egyet és ennek hangot is adok. Ha ez másokat megbánt, azt sajnálom... :( Esetleg kiírom majd mindben kommentembe, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas szöveg következik és nem akarok senkit sem megbántani vele.. Az úgy, akkor jó lenne? :/
,,Ezek után leírni, hogy neked nem a Disney-vel van bajod, meg azt állítani, hogy nem alkalmazol kettős mércét, nevetséges."
Lucas írta? Mert, még mindig nem tudom pontosan melyik klónok háborúja sorozatra gondolsz. Vágom, hogy van valami rajzolt, meg van animációs is. Lehet, hogy jópofa az amire gondolsz, de ha engem érdekel mi miért van az SW-ben, akkor Lucas véleményére lennék kíváncsi azzal kapcsolatban. Ha ő írta, akkor érdekel és kiderítem, hogy kapcsolódik az eddigi filmjeihez. Ha csak leokézta, az már nem az igazi... Ezeket nem tudom sajnos annyira komolyan venni. Mert lehet, csak leokézta mert határidő volt, vagy kellett a píínz. Tisztában vagyok Lucas (nem kicsi) üzleti vénájával...
,,Viszont ha csak azokat a kérdéseket nézzük, amik nem a Disney SW-ról szólnak, ott látható, hogy te igen beszűkülten ismered a Lucas SW-t is, és ezt, mint a számok is mutatják, nem csak én látom így."
A Disneys SW-t szeretném a továbbiakban meghagyni nektek. Remélem sikerülni fog. Én ezekkel nem mindig tudok azonosulni sajnos. Igyekszem nem félreérteni, és nyugodtan javítsatok ki, ha valamit helytelenül írok. Hátha tényleg benézek valamit, mert ti jobban ismeritek nyilván!
"Senki sem hülye, ezek csak filmek. És nem szoktam megsértődni. Most tényleg írjam oda minden mondatom elé, hogy "szerintem", ha filmekről van szó? :/ Esetleg mindig képzeld oda! Jó? És akkor nem lesznek ilyen félreértések! Senkit nem gondolok hülyének. De az simán lehet, hogy nem értek vele egyet és ennek hangot is adok. Ha ez másokat megbánt, azt sajnálom... :( Esetleg kiírom majd mindben kommentembe, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas szöveg következik és nem akarok senkit sem megbántani vele.. Az úgy, akkor jó lenne? :/"
Figyelj, én nem sértődtem meg. Nem ez a bajom. Olvasd el mégegyszer amit írtam, hátha sikerül megértened. Te elmondtad a véleményed, hogy szerinted itt mindenki rosszul látja a dolgot. Mi meg elmondtuk, hogy nem, te látod rosszul, amire meg jött a sértődés. Most megint beidézzem?
"Ez csak a te elméleted. Teljesen máshogy is lehet értelmezni. De te kapásból rávágod hogy én értelmezem rosszul te meg jól! Ezek filmek könyörgöm... Nem tudományos cikkek."
Tehát neked baj az, hogy kapásból rávágtam, hogy rosszul értelmezed. De az nem tűnik fel, hogy te pont ugyanezt csináltad az első hozzászólásodban? Mert beidéztem azt is, pont ezt csináltad. Csak ezután nem értem mire fel a felháborodás.
Arra a 3D-s Klónok háborújára gondolok, aminek The Clone Wars az eredeti címe, 2008 és 2013 között futott, majd még 2014-ben és idén toltak még hozzá 1-1 évadot, hogy rendesen be legyen fejezve.
"Lucas írta?" Igen, voltak epizódok, amiket ő írt személyesen, de egy sorozatnál oly mindegy, hogy ki írja az epizódokat. A Showrunner felel az egészért, és az Lucas volt. A sorozatok világa egészen más mint a filmek. Az epizódrendezőknek és az íróknak van a legkisebb ráhatása a történetre. A showrunner (vagy creatornek is hívják) a projekt legfontosabb embere.
De ha már ezen szőrözöl, az nem zavar, hogy a Birodalom visszavágot nem egyedül írta Lucas, a Jedi visszatért nem egyedül írta Lucas, és ezek közül egyiket se ő rendezte? Mert a te logikád szerint akkor ezeknek sincs helye az "életműben"
"Ha csak leokézta, az már nem az igazi... Ezeket nem tudom sajnos annyira komolyan venni. Mert lehet, csak leokézta mert határidő volt, vagy kellett a píínz. Tisztában vagyok Lucas (nem kicsi) üzleti vénájával..."
Ne keverd a könyvekkel, azok tényleg így működtek, és ő maga is elmondta, hogy nem tudja miről szólnak. De a TCW egészen más, annak az elkészítésében ő volt a legfontosabb ember, és a saját gyermekének tekinti azt is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!