Átlag embereknek hogy van ideje ennyit enni, mint amit itt le szoktak írni?
Reggelre megyek dolgozni és van fél órám összekészülni, de nemhogy enni, összeszedni nem tudom magam kb ennyi idő alatt. Napközben értelemszerűen dolgozom nem eszem. Kivéve, hogy van egy menza ebéd, levessel meg másodikkal. Aztán este hazaesem és jön egy kis nasi legfeljebb.
Őszintén érdekel, hogy akik itt ilyen napi 6-8 étkezésekről írnak, hogy tudják kivitelezni?
Ja értelek. Mivel nekem az alvás fontosabb mint az evés, nem tudnék ezért korábban kelni.
És mit szoktál átlagosan reggelizni?
#1 vagyok. Annyit leírnék elöljáróban, hogy én férfi vagyok.
Két szelet kenyeret, megkenve vajjal, rá szalámi, hozzá sajt és uborka (nyáron paprika vagy paradicsom). Utána egy szelet kalács vagy vajjal+mézzel, vagy lekvárral. Közben elfogy hozzá legalább fél liter meleg tea. Ezt megeszem fél 7 körül és utána 13 óráig simán elvagyok étkezés nélkül.
Úgy tudják kivitelezni, hogy normális körülmények között egy ember napi 16-18 órát van ébren, ebből 8 óra a munka (mondjuk utazással, és egyebekkel együtt 10), szóval marad naponta 6-8 órája. Egy átlagos evés meg nem vesz igénybe 1 órát, főleg, hogy aki tényleg 6-szor eszik, annak ne képzeljük el mindet egy háromfogásos étkezésnek, hanem mondjuk 2 vagy 3 nagyobb étkezés van, a többi meg jellemzően egy-egy szendvics, vagy valami kevésbé komoly kaja. Én szeretek komótosan enni, de így sem szokott negyed óránál tovább tartani egy étkezésem.
"Mivel nekem az alvás fontosabb mint az evés, nem tudnék ezért korábban kelni."
Kinek hogy. Bár igazából fél óra az már nem sokat számít, simán el lehet csúsztatni az alvást: fél órával korábban fekszel, és ennyivel korábban is kelsz.
De ha meg neked ennyire kardinális kérdés, hogy az utolsó pillanatban kelj, akkor nem értem, hogy miért másokra irigykedsz? Előtted is ott a lehetőség, csak te máshogy döntöttél.
Az meg, hogy olyan munkád van, ami saját bevallásod szerint reggeltől estig tart, az életvezetési probléma. Vagy ferdítesz, vagy tényleg hitvány munkahelyed van, ahonnan nem ártana dobbantani. Én háromnegyed 8-tól háromnegyed 4-ig dolgozok, de a legtöbb ismerősöm hasonlóan van, vagy 7-től 3-ig, vagy 8-tól 5-ig, vagy fél 8-tól fél 4-ig. Így 5-re simán otthon van az ember. Reggel meg mint írtam, fel lehet kelni fél órával korábban is. Egy szenyó, vagy pl. egy Maggi bögrés leves elkészítése és elfogyasztása nem több negyed óránál.
Aki napi 6-8x eszik, az általában valamilyen diétát tart, nyilván nekik meg kell tudni oldani, pláne ha nem választott, hanem eü oka van.
Én 4x ettem általában régebben, egyszer reggel 7 körül reggeli, aztán kb 13-kor ebédre főtt étel, 15-16 közt kis uzsonna (keksz, joghurt, mandarin, müzliszelet stb apróságok), majd 19-20 közt vacsora, ez is hideg kaja volt általában. Én 12 órában dolgoztam, 2x30 perc kajaszünet járt, az uzsit elnyammogtam munka közben, a vacsora meg már otthon volt. Főzni nem volt időm mindennap, előre csináltam 2-3 napra vagy rendeltem menüt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!