Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az hogy az emberek...

Mindentudó99 kérdése:

Miért van az hogy az emberek zsebét égeti a pénz? Hogy lehet így élni?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy tök mindegy mennyit keres valaki akkor is máról hónapra él. Akár egyedül de pláne párok is. Mert ketten még könnyebb élni. Ráadásul nagyon sokan élnek így
tegnapelőtt 20:26
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%
Mert minden kib@szott drága. 2021-ben ketten éltünk a párommal, mindketten dolgoztunk, én is sokkal kevesebbet kerestem, ő pláne (tanár). Sose tettünk félre szándékosan, de néhány hónap alatt egy egész szép kis summa gyűlt össze, csak annyiból, hogy kevesebb kiadás volt mint bevétel és ott maradt a számlán. Aztán egyszer csak ez megszűnt. Bár kaptunk béremelést, össze se lehet hasonlítani a 2021-essel, mégse maradt hó végére az elmúlt 3 évben, mert lassabb a béremelés mint az áremelés. Így már nem képződik tartalék, 2022-ben és 23-ban több olyan hónap is volt, amikor több volt a kiadás mint a bevétel. Ez a 2021-ben képződött pénzből ment. 24-ben már nagyjából nullára kijött a dolog. Ha most kapunk béremelést, minden bizonnyal pozitívba fordul a mérleg, egéen addig amíg megint el nem kezdődik az áremelkedés... Ami miért ne kezdődne el, ha a lakosságnak több elkölthető pénze van, a boltok behúzzák. Sőt már bizonyos termékeknél meg is történt.
tegnapelőtt 20:56
 2/18 anonim ***** válasza:
89%
Én sem érzem azt,hogy égetné a pénz a zsebét bárkinek. Egyszerűen csak szeretne ugyanolyan életszínvonalon élni,mint eddig. Csak ugye mindennek az ára 60-70% ot nőtt, kivéveva fizetés.
tegnapelőtt 21:00
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
1es, nem csak a lakosság költése, a kormány áldásos munkája is. A bank több terhet rak rád. Az üzemanyag jövedéki adója megint nő, aminek legkésőbb februárban nyoma lesz a boltokban is. Megint minden drágul majd
tegnapelőtt 21:02
 4/18 anonim ***** válasza:
78%
Mert a legtöbb ember nem tudatos vásárló és az eget verik az igényei. A függőségeikről meg nem mondanak le.
tegnapelőtt 21:04
 5/18 A kérdező kommentje:
Én olyanról beszélek pl hogy két embernek egy millából egy forint nem marad hónap végére.
tegnapelőtt 21:08
 6/18 anonim ***** válasza:
87%

"Én olyanról beszélek pl hogy két embernek egy millából egy forint nem marad hónap végére."

Ja, ez amúgy k*rvára kiderült a kérdésedből.

tegnapelőtt 21:20
 7/18 anonim ***** válasza:
74%

Örülj neki, hogy sok ilyen ember van, mert ha mindenki spórolna, akkor az állam máshogyan próbálná kivenni a zsebedből a pénzt.

Nem kell túlgondolni, sok embernek ez jelenti az értelmet az életben, hogy vásárolhat.

Húgom és a párja is hasonlók, 350 ezret keres, de mikor 200at keresett, akkor se takarított meg semmit, meg most se.

Egy ismerősöm 1 év alatt már 1 milliót elköltött szerintem Temun baromságokra.

Aztán mindig sírnak, hogy nincs megtakarításuk.

tegnapelőtt 21:45
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyértelmű volt, mire gondolt a kérdező.

Két baráti párnál ugyanezt látom amúgy, nem értem az okokat. Nekik mindegy, mennyit keresnek, mindet elverik és mindig panaszkodnak, hogy nem lehet előre jutni, megtakarítani. De cigire futja, két kocsit fenntartani futja (miközben egy is elég lenne, egyik home officeban, másik gyerekkel otthon), fözés helyett kétnaponta rendelgetni futja, műkörömre futja, állandó temus csomagokra futja.

És nem értik, mi hogy tudunk kevesebb bevételből félrerakni minden hónapban.

Egyszerűen vannak ilyen emberek, akik ha 5ször annyit keresnek, 5ször annyit fognak elverni.

tegnapelőtt 22:05
 9/18 anonim ***** válasza:
50%
Mert drágaság van.
tegnapelőtt 22:15
 10/18 anonim ***** válasza:
26%
Mert fogyasztani muszáj.
tegnapelőtt 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!