Miért van az hogy az emberek zsebét égeti a pénz? Hogy lehet így élni?
"Én olyanról beszélek pl hogy két embernek egy millából egy forint nem marad hónap végére."
Ja, ez amúgy k*rvára kiderült a kérdésedből.
Örülj neki, hogy sok ilyen ember van, mert ha mindenki spórolna, akkor az állam máshogyan próbálná kivenni a zsebedből a pénzt.
Nem kell túlgondolni, sok embernek ez jelenti az értelmet az életben, hogy vásárolhat.
Húgom és a párja is hasonlók, 350 ezret keres, de mikor 200at keresett, akkor se takarított meg semmit, meg most se.
Egy ismerősöm 1 év alatt már 1 milliót elköltött szerintem Temun baromságokra.
Aztán mindig sírnak, hogy nincs megtakarításuk.
Szerintem egyértelmű volt, mire gondolt a kérdező.
Két baráti párnál ugyanezt látom amúgy, nem értem az okokat. Nekik mindegy, mennyit keresnek, mindet elverik és mindig panaszkodnak, hogy nem lehet előre jutni, megtakarítani. De cigire futja, két kocsit fenntartani futja (miközben egy is elég lenne, egyik home officeban, másik gyerekkel otthon), fözés helyett kétnaponta rendelgetni futja, műkörömre futja, állandó temus csomagokra futja.
És nem értik, mi hogy tudunk kevesebb bevételből félrerakni minden hónapban.
Egyszerűen vannak ilyen emberek, akik ha 5ször annyit keresnek, 5ször annyit fognak elverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!