Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Karácsonyi kérdés?

Karácsonyi kérdés?

Figyelt kérdés
Mennyire jellemzően, milyen szintig, alkalmanként a havi jövedelmetek hány százalékának erejéig szoktatok jótékonykodni?

dec. 22. 06:06
1 2
 1/18 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
69%

Évente egyszer a kihasználatlan vagyonom 2,5%-át adakozom el.

A jövedelmemből ritkán adok, mert nálunk a háztartásban az egy főre eső jövedelem átlag alatti, szóval inkább én szorulok rá a jótékonykodásra.

dec. 22. 07:05
 2/18 anonim ***** válasza:
88%
Évente 1-3 alkalommal, az éves jövedelmem kb 1%-át.
dec. 22. 07:53
 3/18 anonim ***** válasza:
78%
Nem jótékonykodom. 0%
dec. 22. 08:08
 4/18 anonim ***** válasza:
85%
Megesik, de nem sok, max. 1%. Azért csak ennyi, mert nem éri meg...
dec. 22. 08:31
 5/18 anonim ***** válasza:
91%

En 2 alapitvanyt tamogatok. Ez evente nekem 400ezer Ft-ba kerul.

2 alkalommal kuldok, egyszer karacsony elott, egyszer szulnapomkor.

dec. 22. 08:34
 6/18 anonim ***** válasza:
83%

Én nem pénzzel jótékonykodom, vagy legalábbis nem közvetlenül. A cégem szokott szervezni hátrányos helyzetű gyerekeknek gyűjtés, mind pénz mind dolgok formájában. Amikor otthon voltak, hogy füzetek, ceruzák, tollak füzettartó, vonalzó bármi, odaadtam. De mindig találok újakat diák koromból. :) illetve el szoktam menni vásárolni, pl tolltartó, radír, sorkiemelő, körző ilyenek hogy tudjak adni. Mindig nagy csomaggal térek be. És jó érzés. :)

Illetve az általam már nem hordott ruhákat, amik már nem jók rám, vagy már nem tetszik, de jó állapotúak, cipőket azokat el szoltam ajándékozni szeretet szolgálatoknak. Szoktam kapni ruhákat cipőket azokat is oda szoktam ajándékozni. :)

dec. 22. 09:57
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Én személyesen viszek néha néha élelmiszert meg ruhákat árva gyerekeknek.

Állatmenhelyre meg kutyatápot.

dec. 22. 11:25
 8/18 A kérdező kommentje:
#1: "mert nálunk a háztartásban az egy főre eső jövedelem átlag alatti..."Mégis adsz a nálad jobban rászorulóknak. Téged különösen tisztellek ezért.
dec. 22. 12:09
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Általában nem jótékonykodom, de karácsonykor szoktam szervezett adománygyűjtés keretében csokit, ajándékot adni, általában a bohócdoktoroknak. Van, hogy adok kéregetőnek aprót, de csak ha nem erőszakos és testi fogyatékkal él, a látássérült kéregetőknek szinte mindig adok, egyébként is segítek, ha látom közlekedni őket és a legtöbb ember elmegy mellettük. Legutóbb küldtem egy kisebb összeget a nyíregyházi agydaganatos kislány gyógyítására, pedig híradóban bemutatott betegeknek nem szoktam, de neki igen. Viszont: soha nem adományozok állatmenhelyeknek és nagycsaládosoknak, illetve nem adok erőszakos kéregetőknek, okkal.
dec. 22. 20:14
 10/18 A kérdező kommentje:
Felelőtlennek tartod a nagycsaládosokat?
dec. 22. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!