Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek az emberek többség...

Szerintetek az emberek többsége aki orvosnak megy az pénzért teszi?

Figyelt kérdés

szept. 14. 18:37
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nemhinném. Szeretne gyógyítani, vagy pusztán érdekli az emberi működés, egészség /betegség területén, és ha már ez érdekli, miért ne csinálhatna pénzt is belőle. Persze olyan is biztos van aki csak pénzért teszi.
szept. 14. 18:43
 2/19 anonim ***** válasza:
92%
Tudod, pénzért nem éri meg kb egy évtizedig tanulni érettségi után, és még 5-6 évet várni, mire jobb fizetést kapsz. Emellett a legtöbb terület nem kifejezetten gusztusos munka.
szept. 14. 18:44
 3/19 anonim ***** válasza:
73%
Jaja. Boncmesternek vagy patológusnak pl. csak az megy, akinek van hozzá gyomra.
szept. 14. 19:06
 4/19 anonim ***** válasza:
61%
szerintem rengetegen csak a pénz miatt sajna
szept. 14. 19:23
 5/19 anonim ***** válasza:
58%

#2 de nagyon megéri. Nézd meg a bértáblát

Igen, szerintem a többség a pénz miatt választja ezt a szakmát

szept. 14. 19:59
 6/19 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdem mert van egy ismerősöm, aki finoman fogalmazva egy beképzelt, mitugrász picsa, és orvosnak akar tanulni, mert elméletileg csak az a terület vonzza őt. Kötve hiszem, hogy azért menne, mert annyira segíteni akar. Vagy csak ki akar oktatni betegeket?
szept. 14. 20:16
 7/19 anonim ***** válasza:
70%
Általános és középiskolában sokan gondolkodnak így, de a többségnek leesik, hogy ez a motiváció édeskevés ahhoz a rengeteg anyaghoz, amit csak a bejutáshoz kell megtanulni. Ha valakinek mégis sikerül, az meg esélyesen kihullik a 6 év alatt. Nem azt mondom, hogy senki se végzi el ilyen ambíciókkal, de azért nem a többség.
szept. 15. 09:17
 8/19 anonim ***** válasza:
20%
A mai világban a nagytöbbsége igen...
szept. 15. 13:21
 9/19 anonim ***** válasza:
70%

Háziorvos vagyok, azért ezt választottam mert már általános iskolás koromban is nagyon érdekelt az emberi test működése, és a betegségek, volt hogy órák után beültem az iskola könyvtárába az emberi testről olvasni

Ezen kívül vonzott a szakmával járó presztízs (ami egyébként ma már nincs), és tudtam hogy ebből biztosan meg fogok tudni élni.

Egyébként alapvetően orvosnak menni nagyon nem éri meg. 34 éves vagyok, háziorvosként + másodállás + ügyelet nettó másfél millió körül keresek. Ezért cserébe feláldoztam 10 évet az életemből, és jelenleg is kifejezetten nagy felelősség mellett dolgozom és napi szinten találkozom a halállal és az emberi szenvedéssel.

Nem éri meg. Ha újra kezdhetném kitanulnék villanyszerelőnek, vagy burkolónak és azt csinálnám.

szept. 19. 10:08
 10/19 anonim ***** válasza:
51%

Van orvos ismerősöm, gyakorlatilag ő az egyik legjobb barátom.

Egész életét tanulással töltötte mert orvos szeretett volna lenni. Érdekelte az emberi test, és ő mindig csak segíteni akar másoknak emiatt nagyon illik is hozzá a szakma.

Ő 25 éves korában végzett az egyetemen, és ugye addig csak gyakorlatai voltak, és utána is rezidens lett, vagy valahogy így mondta. Tehát attól a magas orvosi fizetéstől távol.

Én sosem tudtam pontosan mi szeretnék lenni. Aztán 16-7 éves koromban elkezdett kirajzolódni egy kép, és abba az irányba formáltam az életem.

23 évesen meglett a diplomám, mellette mindig dolgoztam is, mert annyira irdatlanul sokat nem kellett tanulni mint az orvosin. 23 évesen már megvolt a diplomám.

Most 27 éves vagyunk mindketten.

Ő még a rezidensi időszakát tölti, szóval még mindig távolabb attól az orvosi fizutól amiről sokan beszélnek.

Nekem van egy jólfizető munkahelyem, ahol igazából én osztom be az időm és csak heti 1 nap kell bemennem, mert különben itthonról is simán megvannak a dolgok. Pont emiatt van időm és lehetőségem azzal foglalkozni még egyéb dolgokkal is. Szerencsére ezeket szeretem csinálni és pénzt is kapok érte.

Átlagosan jelenleg 1,5-2 milka a havim, de remélem ahogy fejlődök ez az összeg is nőni fog.

Szóval szerintem nagy álomban él az aki pénz miatt menne orvosira

nov. 8. 05:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!