Szerintetek az emberek többsége aki orvosnak megy az pénzért teszi?
#2 de nagyon megéri. Nézd meg a bértáblát
Igen, szerintem a többség a pénz miatt választja ezt a szakmát
Háziorvos vagyok, azért ezt választottam mert már általános iskolás koromban is nagyon érdekelt az emberi test működése, és a betegségek, volt hogy órák után beültem az iskola könyvtárába az emberi testről olvasni
Ezen kívül vonzott a szakmával járó presztízs (ami egyébként ma már nincs), és tudtam hogy ebből biztosan meg fogok tudni élni.
Egyébként alapvetően orvosnak menni nagyon nem éri meg. 34 éves vagyok, háziorvosként + másodállás + ügyelet nettó másfél millió körül keresek. Ezért cserébe feláldoztam 10 évet az életemből, és jelenleg is kifejezetten nagy felelősség mellett dolgozom és napi szinten találkozom a halállal és az emberi szenvedéssel.
Nem éri meg. Ha újra kezdhetném kitanulnék villanyszerelőnek, vagy burkolónak és azt csinálnám.
Van orvos ismerősöm, gyakorlatilag ő az egyik legjobb barátom.
Egész életét tanulással töltötte mert orvos szeretett volna lenni. Érdekelte az emberi test, és ő mindig csak segíteni akar másoknak emiatt nagyon illik is hozzá a szakma.
Ő 25 éves korában végzett az egyetemen, és ugye addig csak gyakorlatai voltak, és utána is rezidens lett, vagy valahogy így mondta. Tehát attól a magas orvosi fizetéstől távol.
Én sosem tudtam pontosan mi szeretnék lenni. Aztán 16-7 éves koromban elkezdett kirajzolódni egy kép, és abba az irányba formáltam az életem.
23 évesen meglett a diplomám, mellette mindig dolgoztam is, mert annyira irdatlanul sokat nem kellett tanulni mint az orvosin. 23 évesen már megvolt a diplomám.
Most 27 éves vagyunk mindketten.
Ő még a rezidensi időszakát tölti, szóval még mindig távolabb attól az orvosi fizutól amiről sokan beszélnek.
Nekem van egy jólfizető munkahelyem, ahol igazából én osztom be az időm és csak heti 1 nap kell bemennem, mert különben itthonról is simán megvannak a dolgok. Pont emiatt van időm és lehetőségem azzal foglalkozni még egyéb dolgokkal is. Szerencsére ezeket szeretem csinálni és pénzt is kapok érte.
Átlagosan jelenleg 1,5-2 milka a havim, de remélem ahogy fejlődök ez az összeg is nőni fog.
Szóval szerintem nagy álomban él az aki pénz miatt menne orvosira
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!