Szerintetek az emberek többsége aki orvosnak megy az pénzért teszi?
#10 ez egy ember története, amiből nem kéne messzemenő következtetéseket levonni. Igen, lehet hogy ő tényleg szenvedélyből csinálja, de a többségre ez nem feltétlen igaz. Igen, sokat kell tanulni, de akiket orvosira felvesznek alapból nagyon jó képességűek, szóval gyorsan tanulnak stb. Vannak orvos ismerőseim a Soten, és simán szórakoznak, buliznak élnek mellette.
"Szóval szerintem nagy álomban él az aki pénz miatt menne orvosira" - hát pedig de, nézd meg, 450 ezer nettó a kezdőbér, és ennél pótlékokkal/kötelező ügyeletekkel együtt még jóval több+ folyamatosan emelkedik, néhány éven belül simán megvan az 1 milla. És ez csak az állami szféra, magánban határ a csillagos ég.
Nem tudom te hány éves vagy és mit dolgozol, de azért a havi 1,5-2 milla ígyis úgyis nagyon sok, a diplomások többsége örülhet a 400/500 ezer nettónak.
Szóval szerintem teljesen jogos a kérdés, és nekem igen a válaszom.
#12 akkor meg miért nem szálltál ki? Más munkát is lehet csinálni...
Na várj kitalálom. Mert az a havi 1,5 milla napi max 8 óráért mégsem olyan rossz...
Ami nem is napi 8 óra, mert egy háziorvos nem rendel napi 8 órát
Te vagy az élő bizonyítaka annak hogy az orvosok mennyire nagy kedvvel végzik a munkájukat.
Nos utolsó van olyan nap hogy 5-6 óra a rendelés ami után még 1-2 óra email receptírás lelet nézés, ABPM kiértékelés következik. Arról nem is beszélve hogy általában nem egy hanem több munkahelyünk van és ügyelünk is.
Amikor valamibe 10 évet beleraksz az életedből akkor nehéz váltani.
De sebaj én 35 vagyok. A kollégák bő kétharmada nyugdíjas. Jobb ha elkezdetek barátkozni azzal a világgal amiben nincs háziorvos sőt nagyjából orvos sincs mert most kb. Itt tartunk. De persze nyugodtan lehet minket szidni.
#14 aki ilyen hozzáállással csinája a munkáját, azért nem jár elismerés. A leírtak alapján is dolgozol napi 8 órát, ami átlagos munkaidőnek számít, és más havi nettó 400-at keres szintén 8 órás munkaidővel.
A számok pedig nem azt mutatják hogy nincs orvos, minden évben az egyik legnépszerűbb szak a felvi.hu szerint, és a budapesti klinikák rezidensi helyeire pedig rengeteg a pályázó. Úgyhogy erről ennyit.
Akkor mondok neked számokat. Jelenleg közel 900 háziorvosi körzet betöltetlen, mert nincs orvos. A megyeszékhelyemen ahol dolgozom most zárt be az urológiai, mert nincs orvos. Sima hasi ultrahangra fél év az előjegyzés, mert nincs orvos. Rheumatológiára szintén több mint fél év az előjegyzés, gasztrora szintén. Az hogy hányan jelentkeznek felvin semmit nem mutat mert egyrészt sokan nem végzik el, sokan pályaelhagyók lesznek, sokan pedig kapásból dobbantanak külföldre diploma után.
Az hogy egy budapesti klinikára hányan jelentkeztek rezidensnek meg szintén nem jelent semmit. Az lenne szomorú ha egy klinikán ami a legmagasabb szintű ellátási hely nem lenne túljelentkezés.
Az meg hogy más mennyit keres rohadtul nem érdekel. Szalag mellé biorobotnak bárkit be lehet ültetni.
Lehet nyomatni a narancs propagandát de a nagy helyzet az, hogy jelenleg a magyar egészségügy összeomlott. Ezt csak az nem látja aki teljesen hülye.
Igen. Most már a pénzért csinálom. Elhivatottsággal nem lehet fizetni a boltban.
Orvos azért lettem mert fiatalon lenyűgözött az emberi test működése. De az ilyen szenvedély és elhivatottság nyálas szarokból már kinőttem. A betegeimet becsülettel ellátom, de ennyi. A mártírkodást meghagyom a hülyéknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!