Lenézitek a vidéki embereket? Szerintetek melyik megyében lehet a legnehezebb az élet?
Nem, én is vidékről költöztem Budapestre, a családom nagy része még mindig ott él.
Apám nagynénje - szintén vidéki - mondta azt egyszer, mikor apámat kiskorában kigúnyolták a budapesti kisgyerekek mikor egyszer felutaztak, hogy ha a paraszt nem sz-rik, az úr sem eszik :D
Nem nézem le őket, - inkább tisztelem. Mindenért külön meg kell vívniuk napi szinten a harcukat, - nem hurcolnak mindent a s@ggük alá szolgáltatók. Ők termelik meg az alapélelmiszereket/alapanyagokat. Munkát keresniük is bonyolultabb sokkal, mint a nagy tömegeket elnyelő városokban élőknek.
Szerintem különösen nehéz lehet az élet Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyékben. Persze emberi dolog a tévedés - és lehet, hogy nem jól gondolom.
Komolyan azt hiszitek, vidéken mindenki földet túr? Hát nem. Vidéken is vannak városok, panelek, kert nélküli lakóparkok.
Én semmi pénzért nem laknék Bp. - en, de igen, akit ismerek Bp. - it, mind fenn hordja az orrát attól, hogy ott lakik akkor is, ha egy rémes panelban.
Kezdjük ott, hogy attól, mert valaki vidéki, még nem földműves, éhező középkori paraszt. Még aki kedves választ akar írni, sokszor belecsúszik ebbe.
Én vidéki vagyok. A közeli városban dolgozom, nem döngölt nálam a padló, nem lóval járok.
Engem a falusiak is lenéznek,mett kertet művelek és állatokat tartok.A városi meg nem tudja,hogy mit vigyen,amikor a felesleget beviszem a piacra.Csak finoman megjegyzem egy kg liba,kacsa,gyöngyös 3-4000 Ft.Mégis megveszi.A falusi meg beszólgat.De panaszkodik is mi mennyibe kerül.Én meg a nagy részét megtermelem.Lenéznek,de,ha azt mondanád neki,itt van vigyed,vinné.
Borsod megye.Van itt is pénz,csak nem mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!