Hajléktalanság vagy öngyilkosság, melyiket választanátok 25 évesen?
Értelmesre...háááát, mint bölcsész szakpár, értelmes volt a maga módján, de inkább oktatási területen lehetett volna hasznosítani. Te mit végeztél? És melyik településen élsz? Hátha tudunk valamit segíteni...
Amúgy, amikor állást kerestem, én is soooooook helyre jelentkeztem. Nagyon kevés helyről jeleztek vissza, de ahova behívtak, oda kellettem. Biztosan van ennek egy technikája, hogyan adja el magát az ember. Ennek utánajártál már? Egyébként én voltam egyetem alatt adminisztrátor nagy cégnél, utána takarító, mosogató-kézilány, gázmérőleolvasó, most éppen dajka, de voltam beugrós szakács mellett is, és alkalmanként most is takarítok.
Hogyha lennie kell, akkor hajléktalanság. Onnan bármikor jöhet esély, viszont ha feladod, onnan már nincs visszaút. Ismerősöknek, szeretteidnek is ezzel csak rossz időket csinálnál. Semmiképpen sem éri meg.
Munkát lehet találni, esetleg próbálkozz alkalmi munkákkal, vagy kezdj valamilyen olyanba, amit szívesen csinálsz. Gondolok itt netán varrásra, festésre, vagy bármilyen olyan dologra, amiben örömödet leled. Ha valaki valamit szívesen csinál, azzal lehet pénzt keresni is.
Viszont ha bárhová mész vagy bármit úgy csinálsz, mint akinek a hátát verik, nem lesz abból semmi sem.
Annyi még, hogy ne hajtogasd magadban egyfolytában azt, hogy nem fog sikerülni, nem lesz munkád, stb. Létezik egy jelenség a pszichológiában, amit angolul "self-fulfilling prophecy"-ként emlegetnek. Magyarul ez az önbeteljesítő jóslat. Ez annyit jelent csak, egy egyszerű példával megmondva, hogy ha sokat gondolsz arra mondjuk hogy beteg leszel, akkor beteg is leszel. Ezt kismillió kísérlettel be is bizonyították évek óta. Szóval ne gondolj ilyenre, hanem arra inkább hogy lesz hamarosan jó munkád, és sikeres lesz. Ez csak átmeneti.
Feladni nem szabad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!