Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem érzitek úgy, hogy nagyon...

Nem érzitek úgy, hogy nagyon rossz felé halad a világ?

Figyelt kérdés

A globalizáció, a nemzetek halványodása; a hagyományainkat egyre kevésbé tartjuk tiszteletben.

Az önellátás teljesen megszűnik. 10-20 év múlva egy gyermek nem fogja tudni, hogy a zöldborsót fejtik. Nem fog anyukája által sütött tortát kapni. Szerintem annyira jó dolog saját magunk termelte dologból saját magunk főzni, a szeretteinknek magunk sütni, de végülis egyéni szoc problem. Ugyanakkor ha beüt egy nagy válság, nagy háború, nagy katasztrófa, akkor a túlélők is meghalnak, mert nem ismerik majd fel az almafát?

Ha minden alantasabb munkát robotok végeznek majd, mit dolgozik majd, aki ügyetlenebb és butácskább, nem 140-es az IQ-ja?

Persze, alapbér, persze-persze...

Ahogy egyre könnyebb megszerezni az új kütyüket, egyre többre vágyunk és lassan már semminek sem örülünk.

Ahogy egyre díszesebb programok vannak, egyre többre vágyunk és egy kerti grillezés már nem fog örömet okozni.

Szupernormális ingerek mindenütt.

OK, hogy egy nap eltelik úgy, hogy 200 métert gyalogolunk összesen. Mi lesz velünk egészségileg? Nem mindenkinek a sport a hobbija ám! Még akkor se, ha állítólag ezerféle sportág van. (Gyakorlatilag csak kevés elérhető a mindennapi embernek és annak a fele át se mozgat.)

Nem fura ez az aránylag kevés háború, keresztényüldözés és egyéb öldöklés? Mikor jön az újabb Hitler? Szerintem már a kapuban van...

2018. aug. 12. 18:05
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:

"Létszükséglet a sport."

Akkor ezek szerint én nem létezem, 20 éves vagyok, 180 centi, 67-68 kiló. Nem sportolok, nem járok edzeni mert szabadidőmben vagy zenélek, vagy zenét hallgatok vagy filmet, sorozatot nézek, könyvet olvasok. Ugyanakkor sportolhatnék is, de nem teszem.

Azzal az állítással meg nem tudok mit kezdeni, hogy régen nem volt szükség sportra. Aki 1900-ban szállodában dolgozott, tanár volt, kocsmáros volt, vagy takarított annak kevésbé volt szüksége testmozgásra mint manapság ugyanezeket a munkaköröket betöltő embereknek? Nem hinném.

A fizikai munkát végző embereknek meg ugyanannyi szüksége van a sportra mint ezelőtt. Se több, se kevesebb.

2018. aug. 12. 20:57
 52/66 A kérdező kommentje:

Sajnos az egészsége kevésbé fogja szolgálni azt, aki nem sportol.

Régebben nem volt lift, mozgólépcső, villamos, mosógép stb...

Most én 500 métert tennék meg síkon egész álló nap.

Ha nem kell sportolnom, holnaptól nem teszem.

A súlyom nekem is jó marad akkor is

2018. aug. 12. 21:02
 53/66 anonim ***** válasza:
Ha a mozgólépcsők, liftek kiküszöbölésével már megoldást is találnánk erre a problémádra, akkor keress egy távolabbi munkahelyet, és máris több mozgást fogsz végezni mire elérsz melóhelyre. Meg van oldva.
2018. aug. 12. 21:09
 54/66 anonim ***** válasza:

Nos... reggel 4-kor felkelek, hogy kimenjek a telekre locsolni (kannákban kihordjuk a vizet, mert homokos vacak az egész), gyomlálni, termést leszedni. 6:30-kor jó esetben elindulhatok a vonathoz, hogy beérjek dolgozni. 18 előtt sose érek haza, de ilyenkor még szintén visszamegyünk a telekre, mert oda napi szinten ki kell járni ugyebár. 21 órára szerencsés esetben visszaérünk a házhoz, majd a termések eltevése 23-24 órára jó esetben befejeződik, ha nem, akkor másnap még korábban kell kelni. Tyúkok is vannak, bár nem én etetem őket, bocsi.

Minden. Egyes. Nap. Hétvégén ez még durvább, mert 4-5 órakor kelés és akkor szedünk le lényegében mindent (hétköznaponként "csak" az sos terméseket, amik egyébként elrothadnának). Ilyenkor szünet nélkül (az ebéd is csak egy szendvics) 5-en mást se csinálunk, csak borsót fejtünk, blansírozunk, eltesszük, lekvárt-paradicsomszószt főzünk, zöldbabot vagdosunk, sóskát mosunk nagy kondérokba, hogy aztán ecettel tűzön összeessen és lefagyathassuk stb.

Gyűlölöm. És igenis, ha az időket összeadod, akkor simán megéri megvenni a boltban. Lehet lusta vagyok, de TÖBB MINT 4-5 ÓRÁT AKAROK ALUDNI.

Mert nem fogod elhinni! Dolgozni is kell, normális munkahelyen (amit én speciel szeretek), mert a számlákat fizetni kell. Most van ebből nálunk probléma, hogy az apai nagyapám meghalt és az Alföldön élő nagyanyámnak nincs semmi keresete. Hiába nincs bekötve a víz, nincs csatornázás (kinti pottyantós van), nincs gáz, de áram van. Azt nem engedik el neked disznókért, tojásokért, gyümölcsökért. Azért pénz kell... A vályogházat dettó nem javítja meg senki, régebben adtak disznóhúsért tüzelőfát is, de ma már az se működik. Ami egyébként fantasztikus, a majdnem-nénikém 6 hónaposan a kályha miatt halt meg, mert olyan biztonságos (szén-monoxid mérgezés, de azóta is ez van, mert csirkéért szintén nem adják).

Nem tudom, hogy te milyen idióta álmokat dédelgetsz a békés vidéki életről, de az marhaság.

És igen, valaki képes még este punnyadás helyett elmenni sportolni, nem akkora csoda ez. Csupán akaraterő kell hozzá.

2018. aug. 12. 21:20
 55/66 anonim ***** válasza:
2018. aug. 12. 22:39
 56/66 A kérdező kommentje:

Ha egy hagyományos családmodellben nem kellene dolgoznom, vagy 4 órát dolgoznék munkahelyen, nagyon szívesen blansíroznék.

Amúgy 4 óta vagyok fenn, este hatra fogok hazaérni, utána házimunka és önképzés a jobb életért kb este 9-ig, aztán feküdhetek is le.

.....

Régen nem ülőmunkát végzett az emberek zöme, de ha mégis, annyi gyaloglás, lépcsőzés, kézzel mosás, főzés, mindentkézzelcsinálás után már ne szórakozzunk, nem kell sportolni.

Sőt, ha fél órát kocogok, rohadtul kevesebb, és nem pótolja, mintha nem lenne villamos, lift, mosógép, porszívó és egyebek.

......

A sporttal azt akartam írni, és fenntartom, hogy érthetően, hogy a népesség nem lesz egészséges/romlik az egészsége a mozgáshiányos életmód miatt.

Egyrészt nem lehet pótolni a megfelelő mozgásmennyiséget, másrészt egyébként akinek nem a sport a hobbija, annak kín lesz és nem fogja csinálni, harmadrészt az alvásidőből vesz el.

Na rohanok is tovább, mert be kell érni.

2018. aug. 13. 05:08
 57/66 anonim ***** válasza:
52%

Te egy nagyon vicces(inkább röhejes) ember vagy. Utálod a gépeket, mert gonoszak és elveszik az időded és mindezt egy gépen keresztül, az idődet feláldozva teszed. Ha te annyira nem szeretnéd, akkor kivagnád az ablakon és azt az időt amit a pötyögésre szánsz, inkább tölthetnéd hasznosan.

Abban viszont igazad van, hogy régen az embereknek nem volt szüksége sportra. Ugyanis elöbb meghaltak, minthogy előjöjjenek a mozgáshiány okozta problémák.

Megnézheted, hogy mennyi volt régen az átlag életkor. Pár száz éve örült az ember, ha megélte az 50-et. Na ennyit a nagyon egészséges múltról.

Te azt hiszed, hogy régen mindenki falun élt. Ismerős neked a rómaiaktól a plebs fogalma? Ugyanígy minden korban megvolt a városi szegény réteg. Ezek az emberek alkalmi munkákból tartották fenn magukat.

Napi 16-20 órákat dolgoztak, hogy élelemre legalább jusson.

Apropó élelem. Egészséges életmód kb 100 éve létezik. Előtte azt ették ami volt. A szegények kenyeret kenyérrel, a középosztály általában az idénytermékeket, a gyzdakok meg zabáltak mint a disznó. Nem volt változatos étkezés, ha a répa termett akkor egy hónapig répát rágtak, ha a tök érett akkor csak tököt, de havonta egyszer talán a húst is megengedhették magukat. Akkoriban a vitaminhiány nem betegség volt, hanem a normális állapot.

Az a baj, hogy te alkottál magadnak egy idili "régi idők" képet, amikicsit sem fedi a valóságot, de te ezt az igazságként állítod be és ehez a kitalált idilhez viszonyítod a mai életed.

2018. aug. 13. 10:34
 58/66 A kérdező kommentje:

Azért, mert egy-két tekintetben összehasonlítottam a régi kort a maival, még nem írtam sehol, hogy am block jobbnak tartom.

Bár egy 70 éves korig tartó, betegséggel, magánnyal és irodában gürcöléssel teli élet hol jobb, mint egy 40 évig tartó, bár szintén betegségben, nem irodában de szintén gürcöléssel teli, de szerettteljes, nem magányos... A másodikat választanám.

Ettől nem írtam, hogy jobb lenne régen am block.

Étkezés.

Hol egészséges ma az étkezésünk?

Reggeli: zsíros, sós péksüti rohanva, semmi hasznos tápanyag és semmi zöldség,

Ebéd: hús körettel a kifőzdében, semmi zöldség, a savanyút külön adják de jellemzően ahogy látom, nem veszik az emberek.

Vacsora: fehér kenyér, olcsó felvágott (húst látott?), margarinkrém, esetleg végre paradicsom v paprika.

Napközben cukros kávé és cukros üdítők.

Ez az átlag. Hol egészséges?

Én igyekszem otthon reggelizni és diktálok magamba zöldséget is és igyekszem minden héten legalább egy-kétszer főzni, félkészt mellőzve, zöldfűszerrel és kevés sóval ízesítve.

De egészségesen étkezni rengeteg pénz, idő, energia - ja és az se egészséges igazán, tele ízfokozóval (nesze neked szupernormális inger), túl sok sóval stb...

Mozgás.

Már hogy lettek volna mozgáshiányosok régen, amikor gyalogolni kellett, kézzel mostak, kézzel vágtak fel mindent, lépcsőzni kellett, kézzel csinálni mindent?

Szerinted heti 3-szor fél óra kocogás pótolja ezt? Nem, sohasem fogja pótolni.

Az emberek nagy részének meg nem lesz kedve heti háromszor kocogni, mert rossz érzés, nem hobbija, nem jut eszébe, nem akar 7 helyett 6,5 órát aludni.

Pár hónapja barátoknak segítettem kertben gazt irtani.

Amellet, hogy a sok zöld és a szabad levegő jól esett, megállapítottam, hogy annyi mozgást, amennyi aznap volt, képtelenség pótolni akár uszodában, akár kocogással, akár kosárlabdával, bármivel.

Nyilván nem ölnék meg minden gépet, de tovább nem gépesítenék. Inkább az egészségügyet fejleszteném.

Pl olyan tabletta, ami segít a kevés mozgás okozta bajokon.

Igen, napi párszor pár percet lopok pl gyakorizásra vagy filozofálásra.

A melóban is jár szünet, hivatalosan ugye óránként 10 perc, de ha ezt így tartatnák be, senki se járna jól.

Otthon is lehetne mosogatás, le se ültem teregetés, leülök rögtön angolozás majd programozás majd lefekvés, felkelés rögtön kocogás, tisztálkodás, evés és rohanás melóba. Mindezt úgy, hogy 5-5 perceket se loptam magamnak.

2018. aug. 13. 11:26
 59/66 anonim ***** válasza:

"mint egy 40 évig tartó, bár szintén betegségben, nem irodában de szintén gürcöléssel teli, de szerettteljes, nem magányos."

Szeretteljes? Te mégis miről beszélsz? Mindennapos volt(sok helyen még mindig az), hogy a férfi verte az egész családot. Az anyák nem igazán szerették a gyerekeiket, mert esélyes volt, hogy tíz éves koruk előtt meghalnak. Az apák csak a legidősebb gyerekükről gondoskodtak, ő kapta a földet, a többi nincstelen lett, ha megérte a felnőttkort és úgy dobták ki a családi birtokról mint a macskát...

A nők szülés után kirakták a szemétdombra az újszülötteket, mert nem tudták volna etetni. A tíz év alatti gyerekeket rendszeresen adták el a szülei szolgának.

A férfi hajnalban kiment a földekre, vitte a fiú gyerekeket és sötétedésig kint is maradtak. Ezalatt a nő a házkörül dolgozott. Sötétedéskor mindenki lefeküdt aludni és másnap kezdődött elölről ugyanez.

Nagyon szép ami a filmekben van, hogy alig dolgoztak, fitten hazaértek, leültek a tűz köré és énekeltek, csakhogy ez kicsit sem fedi a valóságot. Menj ki egy hétig egy mezőre, kapálj napi 16 órát a tűző napon. Két nap után élni nem lesz erőd, nemhogy dalolászni.

Drága az egészséges étkezés? Semmivel sem kerül többe, mint a kifőzde, max egy kicsit tovább tart megfőzni.

A másik mumus, az ízfokozó. Nevezzük nevén, nátrium glutamát. Miben is fordul elő termszetesen? Igen, a szójában. A japcsik pont emiatt eszik a szójaszószt több száz éve. Köszönjük modern technológia!

Miért vagy ennyire oda a kocogásért? Ne csináld, így lesz plusz fél órád a szeretteidre, de elpatkolsz ötven évesen. Ezek szerint ugyanott tartanál mint a te "idili multadban". Akkor mi a probléma?

Ja, a nagyravágyás. Egészségesebbek akarunk lenni mint a régiek, tovább is akarunk élni és lehetőleg boldogan? Most mégsem olyan rossz dolog a nagyravágyás?

2018. aug. 13. 12:03
 60/66 A kérdező kommentje:

Ma reggel 5 előttől este 9-ig fogok gürizni, ez mennyiben jobb? Lehet utána kicsit olvasgatok a neten, ezesetben ki lehet számítani az alvásmennyiséget.

Boldog élet?

Valakiknek biztos kiváltsága, a környezetemben ilyen nincs.

2018. aug. 13. 12:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!