Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem érzitek úgy, hogy nagyon...

Nem érzitek úgy, hogy nagyon rossz felé halad a világ?

Figyelt kérdés

A globalizáció, a nemzetek halványodása; a hagyományainkat egyre kevésbé tartjuk tiszteletben.

Az önellátás teljesen megszűnik. 10-20 év múlva egy gyermek nem fogja tudni, hogy a zöldborsót fejtik. Nem fog anyukája által sütött tortát kapni. Szerintem annyira jó dolog saját magunk termelte dologból saját magunk főzni, a szeretteinknek magunk sütni, de végülis egyéni szoc problem. Ugyanakkor ha beüt egy nagy válság, nagy háború, nagy katasztrófa, akkor a túlélők is meghalnak, mert nem ismerik majd fel az almafát?

Ha minden alantasabb munkát robotok végeznek majd, mit dolgozik majd, aki ügyetlenebb és butácskább, nem 140-es az IQ-ja?

Persze, alapbér, persze-persze...

Ahogy egyre könnyebb megszerezni az új kütyüket, egyre többre vágyunk és lassan már semminek sem örülünk.

Ahogy egyre díszesebb programok vannak, egyre többre vágyunk és egy kerti grillezés már nem fog örömet okozni.

Szupernormális ingerek mindenütt.

OK, hogy egy nap eltelik úgy, hogy 200 métert gyalogolunk összesen. Mi lesz velünk egészségileg? Nem mindenkinek a sport a hobbija ám! Még akkor se, ha állítólag ezerféle sportág van. (Gyakorlatilag csak kevés elérhető a mindennapi embernek és annak a fele át se mozgat.)

Nem fura ez az aránylag kevés háború, keresztényüldözés és egyéb öldöklés? Mikor jön az újabb Hitler? Szerintem már a kapuban van...

2018. aug. 12. 18:05
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 A kérdező kommentje:

"A kertészkedést, meg a házi tortasütögetést tök lényegtelennek tartom, aki nem sötét mint az éjszaka, az tudni fogja mi az a zöldborsó meg az almafa. Az meg szerintem előny, hogy a konyhában ügyetlenebbek is fogyaszthatnak finom süteményeket, egyéb ételeket."

Akkor mi a lényeges?

Az, hogy gépeket irányítunk, gépek hoznak létre mindent, szeretet-telen, személytelen módon? Mi pedig csak a gépekért élünk és a csak a gépek éltetnek, naponta 5 000 ember között zsúfolódva, szürke világban rohanunk, egész nap mesterséges körülmények között gépeket nyomkodni?

"A testmozgással kapcsolatos problémát sem igazán értem."

Szerintem érthetően leírtam.

Régen nem kellett egészséges életmóddal foglalkozni, keveset ettek, de az igazi volt, nem mű, nem túl sós, nem vitaminhiányos és nem kellett alvás helyett mozogniuk, mert mozgás volt az életük.

"Aki akar, az tud mozogni, aki nem akar, az nem fog. Bárki el tud menni kora reggel kocogni egyet, szerintem ez elérhető minden átlagember számára."

Én jelenleg kocogok hajnalban. Este 10-fél 11 között alszom és hajnal fél 4-kor kelek, kocogni.

Gyűlölöm. Minden ilyen mesterséges műsportot gyűlölök. Füvet nyírni szerettem. Havat is szívesen lapátolnék. Szabad levegőn, természetközelien, kevés idegen ember közelében.

Az ember egyre kevésbé lesz egészséges, mert nincs időnk és kedvünk sportolni!!!!!!! Nem mindenkinek hobbija!!!!!!!!!!!!!! Harmadszor írom le.

....

Ha azt írom, hogy gonosz az emberiség és sok a háború, azért oltanak le. Már megtörtént ezen az oldalon.

Ha van sapka, az, ha nincs, akkor az.

2018. aug. 12. 18:51
 12/66 anonim ***** válasza:
54%

Micsoda álszent paranoiás duma! Ez a tipikusan "a való életben egy senki lúzer vagyok, de megmondom a tutit az interneten" figura vagy.

Menj ki a falu szélére, élj ugy, ahogy leírtad a dolgokat. Meglátjuk meddig bírod ki """rossz dolgok""" nélkül.

Te Mr. keresztényüldözéses Hitler.

2018. aug. 12. 18:51
 13/66 A kérdező kommentje:
Amúgy a kérdésre is lehetne válaszolni.
2018. aug. 12. 18:52
 14/66 anonim ***** válasza:
54%
Miért akarod másoknak megmondani hogy éljenek meg gondolkodjanak lányom? Foglalkozz a saját életeddel!
2018. aug. 12. 18:53
 15/66 A kérdező kommentje:

Az volt a kérdés, fentiek romokba döntik-e a fejlett civilizációt, mint ahogy a Római Birodalom "jóléte" is bedőlt?

Fentiek nem ártalmasak-e? A nagy "kényelem" nem megy-e a testi és lelki egészség rovására?

Ez volt a kérdés.

Senki életébe nem szóltam bele és az én életemről se volt szó.

Érveket szerettem volna ütköztetni egy engem érdeklő témáról, ennyi.

2018. aug. 12. 19:00
 16/66 anonim ***** válasza:
73%

Jól mondod! Sehol egy jókis pestis járvány, nem hal éhen a fél ország ha aszály van nyáron, és még egy kósza fosztogató sereg sincs sehol. Nem is élet az ilyen!

A szabadidőről meg nem is beszélve. Régen dolgozni kellett 16 órát, hogy ne dögölj éhen, de mostmár a hülye emberjogi törvények ezt is korlátozzák. Ha épp nem volt munka (ami nem sokszor fordult elő), akkor kimehettünk egy boszorkányégetésre. Az olyan igazi volt. Hallani a halálsikolyokat, érezni lehetett az égő hús és haj szagát, sőt, ha korán odamentél akkor még ürülékkel is megdobálhattad a banyát. A régi szép idők...

2018. aug. 12. 19:06
 17/66 anonim ***** válasza:

Ma már nem szocializmus van, hogy kötelező mindenkinek valahol dolgozni. Sokan vagyunk különcök, akik valami módon kivonultunk a társadalomból. Itt a gyakorin is kiírnak néha kérdést például arról hogy erdei tanyára költöznének meg hasonlók. Vagy egy magyar filmes Hawaii szigetén az őserdőben épített fel egy rezsimentes házat, amit "Hawaii mesefalu" kereső kifejezésekkel lehet googlézni. A társadalomból való kivonulást az egész világon űzik különféle formában. Angol nevei is vannak: Offgrid = hálózaton kívül. Living Off-Grid, stb.

Nekem is van egy rokonom aki egy kisalföldi erdő széli tanyán él, a szülőházában, évtizedek óta nincs munkahelye és köszöni szépen nagyon jól érzi magát. A kapirgáló tyúkjai bőven ellátják tojással, a méze a legfinomabb amit valaha ettem, gyümölcsöse is van és alatta mangalica disznó várja azt hogy a füstölőbe kerüljön. Ha csak meglátom a fickót, a szabadság és a jókedv jut eszembe. Krokodil Dundee is azt mondta viccesen hogy városra nem megy mert ott sok az ember és ha ő is oda menne akkor tovább rontana a helyzeten. :)) Persze azért nem megy városra mert a vadon az otthona, és a csinos milliomos barátnője is ugyanezt vallotta.

2018. aug. 12. 19:10
 18/66 anonim ***** válasza:
#16 Ezek többsége még mindig előfordul Afrika vidéki részén. Csak annyi a különbség hogy valamennyivel többen élik túl a betegségeket a gyógyszereknek köszönhetően.
2018. aug. 12. 19:10
 19/66 A kérdező kommentje:

# 16

Kósza fosztogató sereg van elég az utcánkban meg a villamosmegállóban.

Azért, mert régen rossz volt (bizonyos szempontból), attól még nem jó most.

Mi az a szabadidő? Nekem nincs olyanom. Jó, most nem haladok a dolgaimmal, mert már nincs erőm, de lenne feladatom perpill is.

2018. aug. 12. 19:17
 20/66 anonim ***** válasza:

Amiket leírtál, nem lesz rossz hely a világ.

Attól, hogy te utálod a jelenlegi életedet, nem kell ekkora következtetések levonni.

Az a baj, hogy csak papolsz, de mondjuk változtatni képtelen vagy, és nem is akarsz, mert ha akarnál, képes lennél rá.

Ha ekkora baj neked, hogy léteznek gépek, menj el az amishok közé Imádnád.

És mielőtt nekem jönnél, hogy nem rólad van szó, én korábban kétszer is tisztességesen válaszoltam, a második válaszom figyelmenkívül is lett hagyva.

17/L

2018. aug. 12. 19:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!