Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem érzitek úgy, hogy nagyon...

Nem érzitek úgy, hogy nagyon rossz felé halad a világ?

Figyelt kérdés

A globalizáció, a nemzetek halványodása; a hagyományainkat egyre kevésbé tartjuk tiszteletben.

Az önellátás teljesen megszűnik. 10-20 év múlva egy gyermek nem fogja tudni, hogy a zöldborsót fejtik. Nem fog anyukája által sütött tortát kapni. Szerintem annyira jó dolog saját magunk termelte dologból saját magunk főzni, a szeretteinknek magunk sütni, de végülis egyéni szoc problem. Ugyanakkor ha beüt egy nagy válság, nagy háború, nagy katasztrófa, akkor a túlélők is meghalnak, mert nem ismerik majd fel az almafát?

Ha minden alantasabb munkát robotok végeznek majd, mit dolgozik majd, aki ügyetlenebb és butácskább, nem 140-es az IQ-ja?

Persze, alapbér, persze-persze...

Ahogy egyre könnyebb megszerezni az új kütyüket, egyre többre vágyunk és lassan már semminek sem örülünk.

Ahogy egyre díszesebb programok vannak, egyre többre vágyunk és egy kerti grillezés már nem fog örömet okozni.

Szupernormális ingerek mindenütt.

OK, hogy egy nap eltelik úgy, hogy 200 métert gyalogolunk összesen. Mi lesz velünk egészségileg? Nem mindenkinek a sport a hobbija ám! Még akkor se, ha állítólag ezerféle sportág van. (Gyakorlatilag csak kevés elérhető a mindennapi embernek és annak a fele át se mozgat.)

Nem fura ez az aránylag kevés háború, keresztényüldözés és egyéb öldöklés? Mikor jön az újabb Hitler? Szerintem már a kapuban van...

2018. aug. 12. 18:05
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 A kérdező kommentje:

Ma 3 órát tanultam, sportolok holott nem szeretek, kikérem magamnak, hogy nem teszek magamért.

A kérdésben vázoltakért nem tehetek, 7 milliárd embert nem változtathatok meg.

Egyet se akarok, a kérdés filozofikus lett volna.

Honnan lenne pénzem és időm 3 havonta végigkirándulni a Mátrát?

Amúgy nem pótolná a mindennapi természetben létet.

Amúgy néha túrázom, ugyan az alvás akkor hétvégén sincs meg, meg nem is pótol semmit.

Minimális gyógyszer.

2018. aug. 12. 20:15
 32/66 anonim ***** válasza:
52%

9-es vagyok.

"Szerintem érthetően leírtam."

Én meg érthetően leírtam, hogy miért tartom butaságnak amit a testmozgással kapcsolatban írtál.

Régen is mozogni kellett ahhoz hogy egészséges legyél és most is kell, csak annyi a különbség, hogy mondjuk egy irodai munka után még érdemes sportolni valamit, régen meg a kapálás, földművelés után nem kellett plusz mozgás az átlagembernek. Ettől még az irodai munka nem lesz ördögtől való, egyszerűen csak nem igényel testmozgást, külön kell rá időt szakítani, már ha egészséges akarsz lenni, ennyi az egész.

Aki akar, az tud egészségesen élni, ha te füvet akarsz nyírni, azt most is tudsz, ha havat akarsz lapátolni, akkor télen tedd azt. Arról én nem tehetek, hogy te jobbnak érzed a fűnyírást a reggeli kocogásnál... akkor menj füvet nyírni, erre is van lehetőség.

"Az ember egyre kevésbé lesz egészséges, mert nincs időnk és kedvünk sportolni!!!!!!! Nem mindenkinek hobbija!!!!!!!!!!!!!! Harmadszor írom le."

Mindenkinek arra van ideje, amire szakít időt. Ez ilyen egyszerű. Akinek meg "nincs kedve" sportolni, akinek nem ez a hobbija, az nem tartja annyira fontosnak az egészséges életmódot, de a lehetőség neki is megvan a mozgásra. Ez az ő döntése csak rajta múlik, hogy milyen életet akar élni.

"Ha azt írom, hogy gonosz az emberiség és sok a háború, azért oltanak le."

Ebben az állításodban teljesen igazad van, de gondolom, ott is említettél ehhez a kérdéshez hasonló "okosságokat", azért oltottak le.

"Ha van sapka, az, ha nincs, akkor az."

Ez nem valami értelmes mondat, de ha ezzel azt akartad mondani, hogy bármit mondasz az nem tetszik másoknak, akkor erre csak annyit tudok mondani, hogy akinek itt "baja" van, az nem mi vagyunk hanem te...

Nem az a baj, ha van sapka vagy ha nincs, hanem az, ha másoktól is elvárod, hogy nekik is legyen, vagy hogy nekik se legyen.

Ne csinálj általános problémát abból, amivel csak neked van gondod. - És itt nem a háborúra gondolok!, hanem a kerti munka fétisedre amit te fontosabb aktivitásnak tartasz mint az egyéb testmozgásokat.

Persze, hogy leoltanak ha minden lényegtelen dologba belekötsz.

2018. aug. 12. 20:16
 33/66 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mit dolgozol, de nyilván alig élsz belőle. Onnan lenne pénzed, hogy dolgozol.

Talán ha nem úgy élnél, ahogy gyűlölsz, nem lennél ilyen depresszív. Végtére is csak sajnálni tudlak. Mondjuk ezt se nagyon, mert a világ tele van valós problémákkal küzdőkkel (küzdenek, nem a Gyakorin utálkoznak)

Felmenni olcsón fel lehet, a túra maga meg ingyenes.

Amúgy, negyedjére megkérdem: ha nem tetszik az életed, miért nem változtatsz? Miért nem mész remetének, akkor nem lesznek gépek a közeledben.

17/L

2018. aug. 12. 20:20
 34/66 A kérdező kommentje:

Régen életszükséglet volt az evés és az alvás.

Ma keletkezett egy új életszükséglet, a sport.

Aki irodai munkát végez és az olvasás a hobbija, az hátrányból indul.

2018. aug. 12. 20:21
 35/66 anonim ***** válasza:

"Régen életszükséglet volt az evés és az alvás."

Ezek ma is azok, lángelme. XD

A szüleim irodákban dolgoznak. Én imádok olvasni. Van bármiben hátrányunk? Nem.

Ennyit erről.

17/L

2018. aug. 12. 20:22
 36/66 A kérdező kommentje:

Ma a hobbijaim és pihenés helyett 3 órát tanulásra szántam.

Jövő héten munka után minden nap tanulni fogok.

Semmi közöd, mit teszek magamért meg mit nem, depresszív vagyok e.

A kérdésre nem született válasz.

K...ára nem rólam van szó.

2018. aug. 12. 20:23
 37/66 anonim ***** válasza:

Mindenki válaszolt a kérdésre.

Igazából totál nem értem, hogy mi bajod van, kérdező.

17/L

2018. aug. 12. 20:24
 38/66 anonim ***** válasza:
52%

"Aki irodai munkát végez és az olvasás a hobbija, az hátrányból indul."

Ez vagyok, amit leírtál, és nem érzem hátrányban magam emiatt. Sőt, örülnék, ha csak ennyi hátrányom lenne az életemben, a világ egyik legelégedettebb embere lennék.

2018. aug. 12. 20:28
 39/66 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy ma ne lennének azok is létszükségletek, lángelme?

Csak a természetes életmód mellett volt egy kis szabadidőcskéd akkor volt egy kis szabadidőcskéd.

Ma ha van egy kis szabadidőcskéd az iroda után, azon gondolkozol, hogy hoppá sportolni KELL.

Pár év múlva amúgy Te is napi 9-10 órájat fogsz dolgozni és jobb esetben napi másfél órát utazni nettó 120-140 ezerért ebben az országban...

Akkor meglátod a hétvégi mátrai utakat és a tartalmas kikapcsolódást.

Este és hétvégén a fotelben ülni lesz erőd.

De ott lesz a házimunka, a barátok, a család... Napi 2 óra szabadidőben.

2018. aug. 12. 20:28
 40/66 A kérdező kommentje:

"Ez vagyok, amit leírtál, és nem érzem hátrányban magam emiatt. Sőt, örülnék, ha csak ennyi hátrányom lenne az életemben, a világ egyik legelégedettebb embere lennék."

-.-

Egészségügyi szempontból írtam, mert az új létszükséglet az evés, alvás mellett a sport.

2018. aug. 12. 20:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!