"Elfajult a világ! " "bezzeg régen" "rossz irányba tartunk" Hol élnek az ilyen feleslegesen aggályosdokó egyének?
Hiszen, ha a földön élnének valamennyire tisztában lennének a történelemmel :D
Próbálok felidézni pár felkapott dolgot, amik visszatérő elemei az ilyesféle prédikációknak.
Vegyük az LMBT (leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek) dolgot. Az én álláspontom, hogy senkit sem szabad elítélni a nemi identitása miatt! Ez egy olyan dolog amit nem lehet és nem is kell befolyásolni, esetleg ráerőszakolni másokra.
Viszont rendszeresen hallom, hogy elfajult a világ, mert mennyi meleg van! Meg a mocskos libsi média is promotálja ezt!
1. Az ókori mitológia szerint ajándékként kapták az emberek a saját nemük iránt érzett szerelem lehetőségét. Ez nyilvánvalóan legitimálja a homoszexualitást. Zeusz és Ganümédész történetéről nem is beszélve.
2. Az ókorban ismeretes volt az úgynevezett beavatási homoszexualitás (egyértelműen negatív szokásnak tartom, ezen szerintem nem fogunk összeveszni).
Az első pont egyezik a mai társadalommal, mi is az elfogadás felé haladunk.
A második pontban leírt krétai szokás (aki ismeri vagy rákeresett láthatta, hogy elrablással indul az "eljárás...") szerencsére nincs jelen nálunk.
Úgy gondolom pozitívan jött ki a mi korszakunk ebben a kérdéskörben.
Jöjjön a házasság és a válás témaköre.
Nekem dédim mesélt arról, hogy még az ő korában sem sokat számított a szerelemből való házasodás teljesülése. Ő is a kijelölt útra kellett, hogy lépjen.. Neki szerencséje volt, mert megszerették egymást. Nyilvánvalóan nem ez volt a jellemző. Érdekházasságok, "föld a földdel".. Ezeket a csodálatos dolgokat nyakon öntve megemlíthetjük, hogy a válás pedig társadalmi megbélyegzést és kemény ellenszenvet váltott ki. Már ha volt válás... Ezt biztosan a kereszténység népszerűsége váltotta ki, mint ismeretes amit Isten összeköt ember el nem választhatja. Nem egy olyan történetet olvastam vagy ismertem meg hallomásból, ahol a nő boldogtalan volt a kijelölt urával és ez még a jobbik eset volt. A családon belüli erőszak ugyanolyan elterjedt volt akkoriban is. Manapság "könnyedén" elválhat az asszony ilyen esetben. Ha igazán akarja kap segítséget. Persze sokszor ez komplikáltabb ennél, de legalább a lehetőséget sokkalta jobbak, mint régen.
Más kérdés, hogy a házasság felbonthatóságát nem tudjuk valami jól kezelni, az emberek felelőtlenek és válást válásra halmoznak. Ésszerűtlen döntéseket hoznak és jön a sok patchwork family...
Ajjaj, nem tudom itt mit vonjak le az egészből. Szar volt régen és szar most is. A lényeg, hogy nem haladtunk negatívabb irányba. Itt nincs győztes.
Az egészség és az életkörülmények.
Itt vitának helye nincs. 1900 körül Magyarországon a születéskor várható élettartam siralmas volt. Tessék nézni: [link]
És gondolom az orvostudomány fejlettségi szintjét senki sem szeretné megtapasztalni a saját bőrén mondjuk Szent István idejéből...
Nem is beszélve a középkori városok szarban úszó utcáiról. Mindenki ismeri a sztorit, ezt már nem fejtem ki, ugyanis felesleg. Szerencsés aki a mi korunkban élhet. Én hálát adok, hogy 1992-ben születtem.
Van itt még 1000 és egy dolog. Magadnak választhatod a vallásod! Szavazhatsz nő létedre! Nem égetnek mert nem vagy bigott keresztény! Vagy éppen szállnak rád azért mert az vagy... Azt tanulhatsz amit akarsz, annak leszel a házastársa akinek akarsz...
Ez a lehetőségek kora.
Tény, hogy vannak bajok manapság is. Viszont nem lehet tökéletes a világ, hiszen mi emberek is tökéletlenek vagyunk.
Egy cikket olvasok éppen:
"A római jogban kétféle házasság volt, egyikre jellemző volt a férj abszolút uralma. Ezt tetézte a prostitúció és a rabszolgákhoz való ’szexuális hozzáférés’ szabadsága, így a keresztény házassági eszményhez képest igencsak mást jelentett."
Hű de jó volt régen igaz?:D
"annak leszel a házastársa akinek akarsz..."-ez sajnos hazánkban nem igy van,ha én leendő barátommal úgy döntünk összeházasodunk,nem tehetjük meg(hacsak nem jönne addig egy baloldali kormány,dehát erre nem sok esély van)
csak ezt akartam kijavítani meleg f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!