Hogyan éltek azok az emberek régen, akiknek rossz volt a szemük, de még nem terjedt el a szemüveg?
Valószínűleg voltak akik régen is pont ugyanolyan szarul láttak, csak nem volt orvos aki vizsgálja őket.
Amúgy valamennyit szerintem alkalmazkodik az ember agya a körülményekhez, pl nekem sokkal feltűnőbb szemüveg után hogy marhára rosszul látok nélküle. Míg ha nem hordom sokáig, akkor megszokom egy idő után.
Vagy azért a szemüveg régen is elég luxus volt, manapság sem olcsó.
Meg ott van az, hogy régebben inkább nagyobb dioptriára voltak csak szemüvegek, vagy közelre olvasó szemüveg, míg manapság kb a legkisebb szem hibára is van dioptria...és persze jobb minél előbb megfordítani a folyamatot.
Lehet az is közrejátszik, hogy manapság kifejezetten divat a szemüveg, míg régen volt aki nem hordta mert "ciki", inkább a szeme romoljon.
Meg biztos sokat változtak a viszonyok, mesterséges fény, folyton apró tableteket, monitorokat, tv-ket nézünk. 0-24-ben ki vagyunk téve mindenféle elektromágneses sugárzásnak, légszennyezésnek. Meg alapvetően mondjuk sokkal másabb tevékenységeket végzünk mint több száz, ezer évvel ezelőtt.
A szemüvegtől csak gyorsabban romlik a látás élessége,mert nem kell használnod a szemed,a lencse elvégzi a munka nehezét,ezért ellustulhat.
Én azt vettem észre hogyha egy napig szemüveg nélkül vagyok,akkor kezdek jobban látni,hozzászokni.Ha viszont egy napig rajtam volt és leveszem,szinte vak vagyok nélküle.
egy darabig minden életképes.
ha vak volt a srác nyilván nem ment vadászni,
otthon ült az asszonyokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!