Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem érzitek úgy, hogy nagyon...

Nem érzitek úgy, hogy nagyon rossz felé halad a világ?

Figyelt kérdés

A globalizáció, a nemzetek halványodása; a hagyományainkat egyre kevésbé tartjuk tiszteletben.

Az önellátás teljesen megszűnik. 10-20 év múlva egy gyermek nem fogja tudni, hogy a zöldborsót fejtik. Nem fog anyukája által sütött tortát kapni. Szerintem annyira jó dolog saját magunk termelte dologból saját magunk főzni, a szeretteinknek magunk sütni, de végülis egyéni szoc problem. Ugyanakkor ha beüt egy nagy válság, nagy háború, nagy katasztrófa, akkor a túlélők is meghalnak, mert nem ismerik majd fel az almafát?

Ha minden alantasabb munkát robotok végeznek majd, mit dolgozik majd, aki ügyetlenebb és butácskább, nem 140-es az IQ-ja?

Persze, alapbér, persze-persze...

Ahogy egyre könnyebb megszerezni az új kütyüket, egyre többre vágyunk és lassan már semminek sem örülünk.

Ahogy egyre díszesebb programok vannak, egyre többre vágyunk és egy kerti grillezés már nem fog örömet okozni.

Szupernormális ingerek mindenütt.

OK, hogy egy nap eltelik úgy, hogy 200 métert gyalogolunk összesen. Mi lesz velünk egészségileg? Nem mindenkinek a sport a hobbija ám! Még akkor se, ha állítólag ezerféle sportág van. (Gyakorlatilag csak kevés elérhető a mindennapi embernek és annak a fele át se mozgat.)

Nem fura ez az aránylag kevés háború, keresztényüldözés és egyéb öldöklés? Mikor jön az újabb Hitler? Szerintem már a kapuban van...

2018. aug. 12. 18:05
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 A kérdező kommentje:

Utálom az életemet, mint a környezetemben a legtöbb ember is. Most nem ez a kérdés. Változtatás.... mást se csinálok, mint küzdök a változtatásért.

De erről más kérdés, vagy más ember hasonló kérdése alatti válaszom szól.

A gépesített, szupernormális ingeres, szuperegészségtelen, nagyravágyó világ már hogyne lenne rossz?

(Nem az én életem, a világ...)

2018. aug. 12. 19:34
 22/66 anonim ***** válasza:

Ismételten: amiket leírtál, nem problémák.

Gépesített világ --> Nagy fájdalom lehet számodra, ha így démonizálod a gépeket, holott életeket is menthetnek. Vagy egy híd építésével nem kell 30 évet vesződni. Ez "tényleg" borzalmas.

Ingeres világ --> Miért is baj, ha valaki nem egy burokban élne, hanem kihasználja az életét, hogy világot lásson, és kalandozzon?

Egészségtelen világ --> Az egészségtelen, aki nem tesz az egészségéért. Így járt.

Nagyravágyó világ --> Az emberek MINDIG is nagyravágyóak voltak! :D A falutokban nem tanulhattok történelmet, ha te ezt mostani problémának tartod? A nagyravágyás amúgy sem feltétlen baj.

17/L

2018. aug. 12. 19:42
 23/66 anonim ***** válasza:
52%

Ha falubeliekkel kéne énekelnem, le is lőném magam, és életemben nem jártam diszkóban sem.

Nagyon végletekben gondolkozol.

2018. aug. 12. 19:48
 24/66 A kérdező kommentje:

"Nagy fájdalom lehet számodra, ha így démonizálod a gépeket, holott életeket is menthetnek."

Akkor használják őket életmentésre.

A legtöbbet butításra, ölésre, munkahelyek elvételére, személytelen világ kialakítására használják.

"Miért is baj, ha valaki nem egy burokban élne, hanem kihasználja az életét, hogy világot lásson, és kalandozzon?"

Hol volt szó konkrétan a kalandozásról?

"Az egészségtelen, aki nem tesz az egészségéért. Így járt."

Az a baj, hogy tenni kell az egészségért (itt ölnek a gépek, a gépek miatt kell tenni az egészségért).

Én nem szeretem a zöldségeket, a gyümölcsöket, természetemből fakadóan nem kívánom őket és nem esnek jól. Pedig kényszerből végigeszem az idénygyümölcsöket és "déli gyümölcsöket" is fogyasztok. Kényszerből kb.

Nem tehetek erről, genetikai, így születtem. Rizsen, húson, tésztán, krumplin (jó, tény, ez zöldség) és csokin tudnék élni természetem szerint.

Sportolni én se szeretek, ami átmozgat, az nem esik jól, fáj, kiköpi az ember a tüdejét, halálunalmas stb.

Ráadásul nálam jelen élethelyzetemben konkrétan arról van szó, hogy 6,5 óra alvás futás nélkül és 6 óra alvás futással.

Állítom a legtöbb ember nem szeret sportolni. Kellemetlen, rengeteg idő, a legtöbb rengeteg pénzbe is kerül.

"A nagyravágyás amúgy sem feltétlen baj."

De, a nagyravágyás MINDIG baj. Teper az ember és közben a lényeget nem veszi észre.

A szupernormális ingerek olyanok, mint a teaivás.

Finom a tea ízesítés nélkül is (amúgy én úgy iszom, és egy-két ismerősöm is). Ha azonban cukrozni kezded, valószínű nem bírod meginni többet anélkül. Ha citromozni is, akkor pláne.

Na ilyen az egész élet.

Túl sok a csillogás-villogás, már a kevéssel nem éri be az ember, de a csillogás-villogás is alap és nem értékeli.

Ja még a sport és pénz.

Bringám van, akkor még tanultam, részben otthoni segítségből kaptam, ma már egyhavi fizetésem ez az összeg, amibe került.

Pár hónapig rendszeresen használtam. Defektjavítás, defektvédő folyadék, bukósisak (ez tönkremegy egy idő után), U-lakat, új U-lakat, mert tönkremegy a zárja, most a váltót kell javítani, most a fékbetét fogyott el...

Igen, csak egyszer kell megvenni a bringát, egyszer.

Arról nem is beszélve, a csodás magyar fővárosban bárhova láncolod, rettegsz, hogy ott van-e, mikor kiérsz az épületből.

2018. aug. 12. 19:53
 25/66 anonim ***** válasza:

Az ember a rossz, ha a gépeket rosszra használja. Ennyi erővel ne használj áramot, hiszen a villámcsapástól meghalhatsz!

Mindig is sok volt az egészségtelen ember, ismételten, az egészséged nem hull az öledbe. A sportolás unalmas? :D Max a futás, de pl a kosárlabda vagy a lovaglás tuti nem.

Néha ki kéne jönnöd a faludból, és látni, hogy a világ, nem olyan rossz (nevetséges indokaid miatt), mint amilyennek te hiszed.

Attól, hogy neked fanyar, rossz életed van, másnak miért lenne? Miért lenne a te szerencsétlenségedtől rossz a világ?

A nagyravágyás nem baj. Ennek hála fedezték fel Amerikát, jutnak előrébb a sportolók, és bárki, aki a területén szeretne elérni valamit. Én nagyravágyó vagyok, terveim és álmaim vannak. Neked ezek valószínűelg nincsenek. Max annyi, hogy pusztuljanak a gépek.

A teás hasonlatod pedig röhejes és általánosító.

Mi is akadályoz meg benne, hogy elmenj és az erdő szélén élj, ahogy szeretnél?

17/L

2018. aug. 12. 20:00
 26/66 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, közelítsük meg a problémát más szempontból is. Nyissunk a látószögön.

"Utálom az életemet, mint a környezetemben a legtöbb ember is." Nos, te és a környezetedben élő több ember valószínűleg más körülmények között is utálná az életét ugyanígy, mint most teszitek. Ezért igazán nem okolható a külvilág, hogy boldogtalan vagy. Ez inkább az attitűd és változásra való készség kérdése. E két dolog benned van (vagy nincs).

Ha szeretsz szenvedni, vádold a világot továbbra is. Ha nem szeretsz szenvedni, jogodban áll változtatni magadon és a világon is.

2018. aug. 12. 20:04
 27/66 A kérdező kommentje:

Már miért lenne rossz a teás hasonlatom?

Igen, amikor kiszabadulok az 1,7 milliós falumból egy kétezer lelkes faluba, akkor kezd belém visszatérni a remény egyben megszakad a szívem, hogy reálisan valószínűleg sosem fogok olyanban élni és akár 4 órás munka mellett konyhakertet gondozni. :(

A világ pedig nagyon-nagyon rossz és nagyon-nagyon gonosz, mindig is az volt, mióta ember létezik.

Manapság pedig igen, a természettől való elszakadás a legrosszabb.

2018. aug. 12. 20:05
 28/66 anonim ***** válasza:
56%

Aha, én is annyira elszakadtam a természettől, hogy három havonta felmegyek a Mátrába és végigkirándulom.

Ha ennyire szenvedsz, MIÉRT NEM VÁLTOZTATSZ? Komolyan, a legszánalmasabb embertípusba tartozol. Aki sír, de nem tesz ellene semmit.

Amúgy, muszáj megkérdeznem: hányszor nézted meg a Terminátort? Megijedtél tőle, mi?

17/L

2018. aug. 12. 20:08
 29/66 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

"A világ pedig nagyon-nagyon rossz és nagyon-nagyon gonosz, mindig is az volt, mióta ember létezik." Sajnálom, hogy ilyen világban élsz. Nem érzed néha, hogy szennyezett és torz a világlátásod? Nem tartanád hasznosnak, hogy néha megtisztítsd a "szemüveged", amin keresztül szemlélődsz? Emelné az életminőségedet.

2018. aug. 12. 20:11
 30/66 anonim ***** válasza:
De akkor nem a világ halad rossz felé, hanem a te életed. Másoknak ne akard elrontani, csak mert neked nem tetszik.
2018. aug. 12. 20:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!