Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem érzitek úgy, hogy nagyon...

Nem érzitek úgy, hogy nagyon rossz felé halad a világ?

Figyelt kérdés

A globalizáció, a nemzetek halványodása; a hagyományainkat egyre kevésbé tartjuk tiszteletben.

Az önellátás teljesen megszűnik. 10-20 év múlva egy gyermek nem fogja tudni, hogy a zöldborsót fejtik. Nem fog anyukája által sütött tortát kapni. Szerintem annyira jó dolog saját magunk termelte dologból saját magunk főzni, a szeretteinknek magunk sütni, de végülis egyéni szoc problem. Ugyanakkor ha beüt egy nagy válság, nagy háború, nagy katasztrófa, akkor a túlélők is meghalnak, mert nem ismerik majd fel az almafát?

Ha minden alantasabb munkát robotok végeznek majd, mit dolgozik majd, aki ügyetlenebb és butácskább, nem 140-es az IQ-ja?

Persze, alapbér, persze-persze...

Ahogy egyre könnyebb megszerezni az új kütyüket, egyre többre vágyunk és lassan már semminek sem örülünk.

Ahogy egyre díszesebb programok vannak, egyre többre vágyunk és egy kerti grillezés már nem fog örömet okozni.

Szupernormális ingerek mindenütt.

OK, hogy egy nap eltelik úgy, hogy 200 métert gyalogolunk összesen. Mi lesz velünk egészségileg? Nem mindenkinek a sport a hobbija ám! Még akkor se, ha állítólag ezerféle sportág van. (Gyakorlatilag csak kevés elérhető a mindennapi embernek és annak a fele át se mozgat.)

Nem fura ez az aránylag kevés háború, keresztényüldözés és egyéb öldöklés? Mikor jön az újabb Hitler? Szerintem már a kapuban van...

2018. aug. 12. 18:05
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim ***** válasza:
42%
A "világ" azóta rossz felé halad, amióta az ember kialakult/megteremtetett/lemászott a fáról stb.. Kezdetben lassan, de az utóbbi kb. 120 évben gyorsult fel a romlás igazán. Az emberiség a bolygó pestise. Komolyan úgy gondolom, hogy pusztulnunk kellene. Minden egyes emberi lénynek.
2018. aug. 12. 18:14
 2/66 anonim ***** válasza:
22%
Rohan a veszte felé a világ
2018. aug. 12. 18:21
 3/66 anonim ***** válasza:
82%

"A globalizáció, a nemzetek halványodása; a hagyományainkat egyre kevésbé tartjuk tiszteletben."

Több helyen ez van. Azzal nincs semmi probléma, ha valaki érdeklődik más országok kultúrája, hagyományai iránt.

"Az önellátás teljesen megszűnik. 10-20 év múlva egy gyermek nem fogja tudni, hogy a zöldborsót fejtik. Nem fog anyukája által sütött tortát kapni. Szerintem annyira jó dolog saját magunk termelte dologból saját magunk főzni, a szeretteinknek magunk sütni, de végülis egyéni szoc problem. Ugyanakkor ha beüt egy nagy válság, nagy háború, nagy katasztrófa, akkor a túlélők is meghalnak, mert nem ismerik majd fel az almafát?"

Ez ilyen formában túlzónak tűnik."

A nagymamám tud borsót fejteni, én 17 évesen nem tudok. A nagymamám pedig nem tud sárkunyhót készíteni, holott valaha ez volt a túlélés fontosságra. Azzal viszont egyetértek, hogy egy általunk készített ételnek más hangulata van, kérdés, erre kinek mennyire van igénye, tehetsége (a családunkban senki nem tud tortát sütni, szülinapokra cukrászdából veszünk). A túléléshez meg az olyan dolgok, hogy fáramászás, sok nyelv beszélése, fegyver használat, úszás, sokkal fontosabbak.

"Ha minden alantasabb munkát robotok végeznek majd, mit dolgozik majd, aki ügyetlenebb és butácskább, nem 140-es az IQ-ja?"

Ez a robotos verzió még elég messze van, és akkor sem egyszerre mindehol fog feltűnni.

"Ahogy egyre könnyebb megszerezni az új kütyüket, egyre többre vágyunk és lassan már semminek sem örülünk."

Nem igaz, rám legalábbis. Bármikor lemondok hetekre a mobilmról (nagyrészt úgy is beszélgetésre, és fotozásra használom), ha így pl elmehetnék üdülni egy szigetre. De ez mindig is így volt. Az ember mindig jobbat akar.

"Ahogy egyre díszesebb programok vannak, egyre többre vágyunk és egy kerti grillezés már nem fog örömet okozni."

Ostobaság. Miért lenne baj, ha manapság már van lehetőségem elmenni pl kayakozni? Örömet okoz, de az itthoni sütögetés is, amit nyaranta szoktunk. Nem csak egy dolgot lehet csinálni.

"Szupernormális ingerek mindenütt."

??? Igen, az a jó, ha az embert a lehető legtöbb féle inger éri, így lesz izgalmas az élet.

"OK, hogy egy nap eltelik úgy, hogy 200 métert gyalogolunk összesen. Mi lesz velünk egészségileg? Nem mindenkinek a sport a hobbija ám! Még akkor se, ha állítólag ezerféle sportág van. (Gyakorlatilag csak kevés elérhető a mindennapi embernek és annak a fele át se mozgat.)"

Magára vessen. Aki akar, az igenis el tud menni sportolni akár ingyenesen. Ki tart vissza attól, hogy biciklizz?

"Nem fura ez az aránylag kevés háború, keresztényüldözés és egyéb öldöklés? Mikor jön az újabb Hitler? Szerintem már a kapuban van..."

Nem láttam még embert siránkozni amitt, hogy kevés a vérrontás - ami nincs is így.

17/L

2018. aug. 12. 18:21
 4/66 anonim ***** válasza:
75%
Semmi sem lett jobb vagy rosszabb mint régen csak 20-30 éve olyan tömegmédiumok vannak, amikkel sikeresen terjeszteni lehet minden fajta információt.. Kevesebb paranoiát!;) Több széleslátókörűséget és intelligenciát!
2018. aug. 12. 18:22
 5/66 anonim ***** válasza:
82%

Nem értem ezeken miért kell kiakadni. Az is rendbe lett volna hogy ha 100-200 évvel ezelőtt az emberek többsége nem akart volna gyárakat, autókat, traktorokat stb és ma ezek nem lennének?

Vagy az ősemberek megálltak volna a fejlődésben pl a tűz felfedezésénél, mert nekik ennyi elég lett volna?!

2018. aug. 12. 18:29
 6/66 A kérdező kommentje:

Szerintem pont annak színesebb és izgalmasabb az élete, akinek annyi lehetősége van, hogy beszélgessen, énekeljen, meséljen a családjával és a falubeliekkel. Akinek szabadidejében fel kell találnia magát.

Aki meg válogathat a diszkók, szórakozóhelyek és mozik között, annak ezek annyira megszokottak, hogy már örömet se okoznak. Nem kell kikaparni a mogyorót, minden az öledbe hullik (ilyen téren).

Az tart vissza a kerékpározástól, hogy nem szeretek. Abban a szinte nem is létező szabadidőmben jól akarom érezni magam.

Amúgy a bringázás mióta ingyenes?

Nekem olya falanszteri élmény az élet.

Felkelünk, elmegyünk dolgozni. A munkahelyünk az életünk, ott kell a leginkább teljesíteni és ébrenlétünk nagy részét ott töltjük. Hazamegyünk, kb. punnyadni van erőnk, fekvés, 6 óra alvás és folyt köv.

A kajánkat gépek csinálják, a ruhánkat is, semmi önellátás, semmi természetközeliség, semmi szabadban lét, semmi növény, csak hatalmas és még annál is nagyobb embermennyiség, sok és még annál is több gép...

2018. aug. 12. 18:32
 7/66 anonim ***** válasza:
54%
Akkor vegyél egy telket Karakószörcsögön, húzz fel rá egy kis bódét és probléma megoldva... Lehet változtatni ha valami nem tetszik.:)
2018. aug. 12. 18:40
 8/66 anonim ***** válasza:

Egyszer kell venned bringát, de ha sokkallod az árát, fuss, kirándulj.

És miről beszélsz a családdal, ha minden napotok ugyanolyan? Miért ítéled el, ha valaki nem egy burokban éli az életét? Nem kell a diszkók szintjén leragadni. A családdal való utazásaink a legszebb emlékeink között vannak, és képzeld ezalatt szoktunk beszélgetni, együtt lenni kvázi mindenhol. Tesómmal járunk koncertre, apukám focimeccsre, húgom táborozik, anyukám összejár a barátaival. Mindenki csinálja, ami neki örömet okoz, de ettől nem húzunk szét.

"Felkelünk, elmegyünk dolgozni. A munkahelyünk az életünk, ott kell a leginkább teljesíteni és ébrenlétünk nagy részét ott töltjük. Hazamegyünk, kb. punnyadni van erőnk, fekvés, 6 óra alvás és folyt köv."

És te ehhez akarsz még növényeket termeszteni, teljesen önellátó lenni? Kicsit nyakatekert gondolkodás.

De hé, bármikor elköltözhetsz az isten háta mögé, hogy ott magadnak élj, mint az ősemberek.

17/L

2018. aug. 12. 18:40
 9/66 anonim ***** válasza:
100%

Ne sértődj meg de szerintem ez úgy hülyeség, ahogy van.

Nincs sok háború?? Ajánlom figyelmedbe, hogy vess egy pillantást az afrikai országok helyzetére, meg egy kicsit tőlünk keletebbre... egyfolytában háború van.

Új Hitler? khm... Észak-Korea... (Gondolom az új Hitler alatt egy kegyetlen diktátorra gondolsz, ebben az esetben inkább Sztálin-t venném mérvadónak, sokkal több ember szenvedéséért, haláláért felelős.)

A kertészkedést, meg a házi tortasütögetést tök lényegtelennek tartom, aki nem sötét mint az éjszaka, az tudni fogja mi az a zöldborsó meg az almafa. Az meg szerintem előny, hogy a konyhában ügyetlenebbek is fogyaszthatnak finom süteményeket, egyéb ételeket.

A testmozgással kapcsolatos problémát sem igazán értem. Aki akar, az tud mozogni, aki nem akar, az nem fog. Bárki el tud menni kora reggel kocogni egyet, szerintem ez elérhető minden átlagember számára.

Én is tartok az elektronikai eszközök népbutító hatásától, főleg azért mert már most is nagyon erősen jelen van, de a kapitalizmus, a média már így is annyira befolyásolja az embereket, hogy ennél a zombitársadalomnál szerintem az a legkisebb gond, hogy sütjük vagy vesszük a tortát.

2018. aug. 12. 18:43
 10/66 A kérdező kommentje:

Nem rólam van szó. :D Hanem a világról. -.-

Pont az a baj, hogy a munkahelyen gépet nyomkodok, majd otthon gépek által készített kaját eszem és alszom 6 órát és ennyi az életem (szerintem másnak is).

Hidd el, a pici erkélyem tele van mindennel és semmikor se vagyok boldogabb, mikor van időm és energiám végre főzni és abba azt a picit felhasználni, amit termeltem.

De még mindig nem rólam van szó. -.-'

2018. aug. 12. 18:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!