Ismerőseid, családtagajaid közül sokan mentek ki külföldre? Ha lenne lehetőséged, akkor mennél?
28 éves vagyok,a környezetemben nagyon sok ember ment külföldre.40-ből 30 ember már külföldön van.Olyan emberek is akikről soha nem gondoltam volna,mert vagy élt bennük a hazaszeretet,vagy egyszerűen nem tudták elképzelni ott az életüket.
Én amit itt látok egyre jobban elkeserít,28 éves vagyok,nem jutok egyről a kettőre,hol van munkám hol nincs.Ha van,akkor havi 80 ezer ft-ért,és cserében még húzzam is meg magam és kussoljak.Már a depresszió határán vagyok és egyre jobban elmegy ettől az országtól a kedvem.Pedig nyitott pozitív beállitottságú voltam.Egyre jobban azt érzem reménytelen itt a helyzet.Tudom külföldön sem kolbászból van a kerítés,majd itt is mondják páran nyilván,de még is jobban élnek ott az emberek.Na most hogy ki nyavajogtam magam:)Kíváncsian várom a válaszokat ha lenne lehetőségetek mennétek?
Kerdezo, latom te is teljesen egybites vagy :)
Kepzeld, nekem jo volt Magyarorszagon is, meg jo itt is. Otthon is sokat kerestunk, itt is sokat keresunk. Ha visszamennenk, akkor is sokat keresnenk.
Pusztan annyit probalunk megmagyarazni itt neked tobben is, hogy attol meg hogy EN itt jol elek, meg nem biztos hogy TE is jol fogsz. Lehet hogy jobban fogsz mint Magyarorszagon, de meg ez sem biztos.
Ausztria es Nemetorszag kozott meg nincs am akkora kulonbseg.
ma 15:14
Oké te meg fél bites vagy.A kérdésre nem válaszoltál,üllj le 1-es:)
Össze vissza beszélsz,neked jó itt is,meg jó ott is,itt is jól kerestél akkor minek mentél oda?Valamiért még is csak ott vagy..de erre nem válaszoltál,csak kerülgeted itt a kását.Szóval nyugodtan kinyögheted hogy ott jobban keresel és jobban kijössz ott anyagilag és jobb életed van.Nyugi nem megyek németbe nem fogom elvenni a munkád...:))
"Tiszta ellentmondás az egész.Kicsit vicces vagy ne haragudjál.Ha ott a svédek hónap végén száraz kenyeret rágcsálnak,akkor neked magyarként tiszta horror lehet ott,kenyeret kell rágcsálni,még hidegebb is van arra fele,tiszta rossz neked igaz?...:)Akkor még is ha neked ott annyira rossz,akkor miért nem jössz ide a szuper Magyarországra és miért vagy ott,ahol még a svédek is száraz kenyeret rágcsálnak hónapvégén?Na de most komolyan!!Erre a kérdésre válaszoljál nekem!Ha neked ott annyira szörnyű és szörnyűbb mint itthon,akkor miért nem jössz haza?"
Baromira egyszerű. Mert a férjemmel együtt szeretnék lenni, akinek még 3 év hátravan az egyik stockholmi egyetemen.
Mi nem keresünk rosszul egyébként, de az ismerőseim között vannak olyanok, akik nehezen élnek, ahogy le is írtam. Az, hogy ez neked a felfoghatatlan kategória, nem csodálom, tényleg nem vagy valami okos, már ne is haragudj :)
És írtam azt is, hogy mi Magyarországon fogunk élni, de most én mentem ki, mert a férjem be akarja fejezni az egyetemet.
Van még kérdés? :)
Kérdező, minden országban vannak szegény emberek. Nem az ország hibája minden esetben, sokszor tehet maga az ember is róla. Hányan dohányoznak el havi 30 ezret minimálbérből, hányan tartanak fenn indokolatlanul nagy lakást, drága autót, közben meg nyögik a hiteleket...
Minden hozzáállás kérdése. Ismerek mérnököt, aki fiatal korában munkásszállón lakott a melósokkal, hogy minél többet félre tudjon tenni a lakására, ma középvezető egy gépipari cégnél, nagyon jól keres, de jól is osztja be a pénzét. Míg ő a 10 éves kocsijával jár, van ismerősöm, aki a tanári fizetéséből ötévente lecseréli a kocsit hitelre, közben folyton panaszkodik a világra. Egy ilyen ember Ausztriában is nyomorogna, mert rosszul áll a pénzhez, nem tudja beosztani.
Aki rosszul keres és mellette rosszul osztja be, az Svájcban is rosszul fog élni, ahogy itt is. Aki itthon jól gazdálkodik a pénzével, az kint is jobban boldogul.
ma 15:34
Igen van még...
Ha a férjed egyetemre jár,akkor milyen munkát végez mellette és te milyen munkát végzel?
Ja és még valami,te kis senki.Hogyan képzeled hogy le butázól valakit,azért mert másképpen gondolja a dolgokat mint te,úgy hogy nem is ismered?A dolog ott kezdődik hogy én nem használtam rás semilyen jelzőt,úgy hogy így ismeretlenül ha beszélgetésben bonyolodtunk,akkor kérlek tisztelj meg azzal,hogy nem használsz jelzőket másra,még ha valamiről nem egyezik a véleményünk akkor is.Te kis senki...
Amúgy meg nagyon érdekes hogy rengeteg ismerősöm,rokonom kiment külföldre,Svájc,Ausztria,Németország,Svédország és mindenki jól megvan,eszük ágában sincs hazajönni.
Kérdező, tényleg hozod a buta, bunkó koszos büdös munkásruhás tróger színvonalát. Én is átmennék a túloldalra, ha szembejössz :)
Menjél ki, mit kéreted magad? Kukát mosni ennyi intelligenciával, mint a tied, mindig kell valaki, és milliomossá keresheted magad!
----
Megkaptál rengeteg választ, érdekes módon az nem tetszett, amelyik nem veled ért egyet.
A kérdésedre a válasz: a férjem pedagógus, én pedig a saját magyarországi vállalkozásom irányítom.
ezzel a stílussal, kedves kérdező, szerintem ne menj sehova, csak égetnéd a nemzetedet.
egy első oldali válaszoló
nem írtam, hogy diplomás lennék, férjem sincsen, de köszi a feltételezést.
ezzel az utolsó hozzászólással pedig csak megerősítetted az állításomat.
szép jövőt!
Kérdező, ha nem írtad volna, hogy kétkezi munkás vagy, az utolsó pár hozzászólásodból simán lejött volna. Nagyképű és bunkó vagy.
Ne menj ki tényleg, csak égetnéd a normális magyarokat. Itthon is kell a tróger.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!