Ismerőseid, családtagajaid közül sokan mentek ki külföldre? Ha lenne lehetőséged, akkor mennél?
28 éves vagyok,a környezetemben nagyon sok ember ment külföldre.40-ből 30 ember már külföldön van.Olyan emberek is akikről soha nem gondoltam volna,mert vagy élt bennük a hazaszeretet,vagy egyszerűen nem tudták elképzelni ott az életüket.
Én amit itt látok egyre jobban elkeserít,28 éves vagyok,nem jutok egyről a kettőre,hol van munkám hol nincs.Ha van,akkor havi 80 ezer ft-ért,és cserében még húzzam is meg magam és kussoljak.Már a depresszió határán vagyok és egyre jobban elmegy ettől az országtól a kedvem.Pedig nyitott pozitív beállitottságú voltam.Egyre jobban azt érzem reménytelen itt a helyzet.Tudom külföldön sem kolbászból van a kerítés,majd itt is mondják páran nyilván,de még is jobban élnek ott az emberek.Na most hogy ki nyavajogtam magam:)Kíváncsian várom a válaszokat ha lenne lehetőségetek mennétek?
ma 13:49
Ok látom én hogy érted te miről beszélek,de nem mindegy hogy az a bolti eladó,raktáros vagy gázszerelő,vagy festő stb,azért érzi sz..arul magát,mert nem tudja kifízetni a számlákat mert nem marad neki semmi,vagy azért mert presztizs kérdés csinál abból hogy egy diplomás 1000 euroval többet keres.Alapvetően itthon nem az a gond,hanem az hogy minimálbérből nem tudsz megélni,de még 120 nettóból sem egyedül.Viszont az ottani 1150 netto eurós minimálbérből már igen,úgy hogy még marad is.Nem mindegy a kettő,hogy én azért szidom a rendszert mert abból a pénzből nem lehet megélni,vagy azért mert hogy huu az a szemét diplomás sokkal többet keres mint én.Lehet hogy többet keres ott kint is,viszont a minimálbéres is megél abból a fizetésből.
ma 13:52
Te vagy eltévedve nem kicsit...
Munka Nettó kereset (euró/hó) Helyszín Elvárás
Masszőr 1200-1400 Szálloda Munkatapasztalat, nyelvtudás
Recepciós 1200-1400 Hotel Jó nyelvtudás
Szakács 1100-2500 Étterem Szakmai végzettség, tapasztalat
Pincér 1100-1700+borravaló Étterem Szakmai tapasztalat
Házmester 1000-2500 Hotel, apartman Nyelvtudás, műszaki ismeret
Szobalány 1000-1100 Hotel, apartman Alapfokú nyelvtudás
Mosogató 1000-2500 Étterem Alapfokú némettudás
Megélni itthon is meg lehet minimálbérből, legfeljebb nem azon a színvonalon, ahogy az ember szeretne. Nem muszáj saját lakást fenntartani, lehet szobát is bérelni, ismerősökkel összeköltözni, az 20-30 ezer forint, a rezsi így csak 10-20 ezer körül van. Vidéki városokban ennél is olcsóbb a szobabérlés. Minimálbér mellett az olyan igényeket félre kell tenni, mint önálló másfél szobás albérlet, mert ez egyszerűen nem reális. Ha a rezsi+szobabérlés kijön 40 ezerből, marad 40 ezer a többire. Budapesten egy bérlet 9000 forint, de lehet venni egy olcsó biciklit is, sokan járnak azzal munkába.
A lényeg, hogy nem lehetetlen, csak hát nem lesznek olyanok a körülmények, ahogy az ember szíve szerint élne. De éhen halni nem kell minimálbérből sem.
"nem mindegy hogy az a bolti eladó,raktáros vagy gázszerelő,vagy festő stb,azért érzi sz..arul magát,mert nem tudja kifízetni a számlákat mert nem marad neki semmi,vagy azért mert presztizs kérdés csinál abból hogy egy diplomás 1000 euroval többet keres."
Azt ertsd meg hogy itt egy arupakolo ugyanolyan szegenynek erzi magat, mint Magyarorszagon egy arupakolo. Ugyanugy latja hogy milyen messze van azoktol akik jol keresnek, mint ahogy te latod most otthon.
Ha te kijossz arupakolonak, akkor azert fogod jobban erezni magad, mert a magyar viszonyokhoz fogod hasonlitani a szinvonalat.
amugy itt egy diplomas gyakran a tobbszoroset keresi mint egy arupakolo.
Szakmunkaskent a havi 2000 netto mar nagyon jo penznek szamit, es baromi sokat kell dolgozni erte, tobb muszakban, nehez fizikai munkat.
En mernokkent ennek a tobbszoroset keresem ugy hogy nem szakadok bele, heti 40 orat dolgozom, ha akarok akkor otthonrol. Egy szakmunkas hozzam kepest sokkal szarabbul el. Ahogy otthon is.
ettol fuggetlenul ha akarsz, gyere ki, probald ki, tapasztald meg. Artani nem art.
Ezer euróból nehezen jössz ki kint is, kérdező....
Az itteni minimálbér Svédországban 8-9 ezer korona, és nagyon kiszámolva lehet csak élni belőle, úgy, mint Magyarországon.
ma 14:19
Na hát ez az!Én Ausztriáról beszélek nem Németországról!Megnyugtatlak dolgoztam már szezonális munkán kin Auisztriába.Ausztriába magasabb a minimálbér csak megsúgom úgy mellékesen,nem mellesleg pont azért jön annyi német Ausztriába,mert több a fizu...
Szóval nem kell hülyének nézni,azért mert te már évek óta kint vagy.Nyilván azért vagy ott kint,mert itthon olyan nagyon jó a helyzet.Ha annyira jó idehaza és annyival rosszabb ott kint,akkor mi a francért nem jössze haza de komolyan?
Kérdező, kissé átestél a ló túloldalára. Maradjunk annyiban, hogy nagyon sok ember remekül megél Magyarországon a keresetéből, és rengetegen küszködnek Ausztriában is. Most megint mondjam azt, hogy nálunk itt Svédországban a közvetlen környezetemben öt családot is ismerek, akik svédek, nem magyarok, és alig van pénzük, pedig dolgoznak? Hónap végére már csak a száraz kenyeret rágcsálják.
És tudod, azon a Magyarországon, ahol az emberek több mint 90%-nak saját tulajdonú lakása van, és 3 millió autót tart fent a körülbelül 4 milliónyi család, kissé nevetséges azt gondolni, hogy éhezik a nép és nem lehet megélni.
Igen, sok ember nem él meg, mert nem képzett, nem jó munkaerő, vagy túl idős. Ez a világon mindenütt ugyanígy van. És rengetegen remekül megélnek a pénzükből, például az én anyukám magánvállalkozóként többszázezer forintot keres egy hónapban.
De menjél ki, ha akarsz, rádfér egy kis világlátás, mert nagyon el vagy tévedve.
ma 14:58
Tiszta ellentmondás az egész.Kicsit vicces vagy ne haragudjál.Ha ott a svédek hónap végén száraz kenyeret rágcsálnak,akkor neked magyarként tiszta horror lehet ott,kenyeret kell rágcsálni,még hidegebb is van arra fele,tiszta rossz neked igaz?...:)Akkor még is ha neked ott annyira rossz,akkor miért nem jössz ide a szuper Magyarországra és miért vagy ott,ahol még a svédek is száraz kenyeret rágcsálnak hónapvégén?Na de most komolyan!!Erre a kérdésre válaszoljál nekem!Ha neked ott annyira szörnyű és szörnyűbb mint itthon,akkor miért nem jössz haza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!