Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ismerőseid, családtagajaid...

Ismerőseid, családtagajaid közül sokan mentek ki külföldre? Ha lenne lehetőséged, akkor mennél?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok,a környezetemben nagyon sok ember ment külföldre.40-ből 30 ember már külföldön van.Olyan emberek is akikről soha nem gondoltam volna,mert vagy élt bennük a hazaszeretet,vagy egyszerűen nem tudták elképzelni ott az életüket.

Én amit itt látok egyre jobban elkeserít,28 éves vagyok,nem jutok egyről a kettőre,hol van munkám hol nincs.Ha van,akkor havi 80 ezer ft-ért,és cserében még húzzam is meg magam és kussoljak.Már a depresszió határán vagyok és egyre jobban elmegy ettől az országtól a kedvem.Pedig nyitott pozitív beállitottságú voltam.Egyre jobban azt érzem reménytelen itt a helyzet.Tudom külföldön sem kolbászból van a kerítés,majd itt is mondják páran nyilván,de még is jobban élnek ott az emberek.Na most hogy ki nyavajogtam magam:)Kíváncsian várom a válaszokat ha lenne lehetőségetek mennétek?

2014. szept. 30. 11:40
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:

"Nyilván a magyar rendszer teljesen igaszságos,hogy akkora különbséget tesz,szakmunkás és diplomás között"

Kulfoldon aranyaiban ugyanekkora kulonbseg van mint otthon. Azt hiszed nyugaton annyit keresnek a melosok mint a mernokok?

2014. szept. 30. 13:07
 22/54 A kérdező kommentje:

ma 13:04

Én még soha nem mentem át a túloldalra azért mert jött egy roma,vagy néger vagy éppen egy öltönyös férfi vagy nő.Viszont velem olyan már volt hogy koszos munkásruhában mentem haza gyalog,mert az autom éppen szerelőnél volt és a kis szoknyás,irodista hölgy átment a túloldalra inkább..

Mitől félt?Hogy poros lesz a kis zakója ahogy elmegyek mellette?:)

2014. szept. 30. 13:09
 23/54 anonim ***** válasza:
arra nem gondoltal hogy rossz tapasztalatai voltak korabban a mocskos munkasruhas melosokkal? Aki mondjuk beszologatnak az eppen arra jaro noknek?
2014. szept. 30. 13:11
 24/54 A kérdező kommentje:

ma 13:07

Senki nem mondta hogy egy mérnök nem kers kint többet.Inkább figyelj mielött válaszolsz valamire.Az lehet hogy ott kint is többet keres,viszont ott egy szakmunkás is tisztességesen megtud élni és eltudja tartani a családját,és nem fing nettó 100 ezer ft-al böki ki a szemét,miközben ott kint a benzin ár pl ugyan annyi mint itt,de vannak helyek Ausztriában ahol a benzin olcsóbb.Tankoltam már olyan helyen ott kint.

ma 13:11

Most erre mit mondjak?Akkor ki is előítéletes?Azért mert beszólt neki 1-2 munkás,akkor már mindegyik befog nem?Amúgy rá sem néztem volna,mert k..rva ronda volt.:))

2014. szept. 30. 13:17
 25/54 anonim ***** válasza:

"Most erre mit mondjak?Akkor ki is előítéletes?Azért mert beszólt neki 1-2 munkás,akkor már mindegyik befog nem?Amúgy rá sem néztem volna,mert k..rva ronda volt.:))"

Színvonalad az van...

2014. szept. 30. 13:20
 26/54 anonim ***** válasza:

Én is azt látom, hogy ítélkezel, pedig a kérdésed úgy szólt, hogy egyrészt mennénk-e, másrészt mit tudunk a kiment ismerősökről. Mindkettőre válaszoltam legjobb tudásom szerint, őszintén, erre lehurrogtál. Nem mi válaszoltunk rosszul, te tetted föl rosszul a kérdésed, mert így már több hozzászólásod alapján azt érzem, te nem véleményekre vagy kíváncsi, hanem biztatást vársz a nagy döntés előtt. Nincs ezzel sem baj, de a kérdésed nem erről szólt. :)

A magyar rendszer nem tesz különbséget a végzettségek között, hanem a piac. Ha egy munkára jelentkezik 100 ember, akkor alacsonyabb bérért is találok munkaerőt, ha egy munkára 1 jelentkezik, akkor azt jól megfizetem, mert nem akarom, hogy más céget válasszon az enyém helyett. Ezért keres pl. egy háromdiplomás pénzügyes ismerősöm közel 700 ezret havonta, mert az ő tudásával országszerte kb. tucatnyi ember rendelkezik. És ezért keres az árufeltöltő 80 ezret, mert lisztet pakolni mindenki tud.

Igen, valahol igazságtalan az egész, de józan ésszel végiggondolva törvényszerű. Az arany is azért drága, mert ritka, a homok meg olcsó, mert sok van belőle. Ilyen a világ sajnos. Nekem is érettségim van csak, nincs diplomám, de azt a munkát, amit végzek, nagyon szeretem. Erre külföldön nem lenne lehetőségem, és nekem az anyagi különbség nem jelent annyit, hogy ne azt csináljak, amit szeretek. Más pedig másképpen gondolja, nincs ezzel semmi gond.

2014. szept. 30. 13:23
 27/54 A kérdező kommentje:

Színvonalad az van...

Van van bizony...apropó,a diplomások nem káromkodnak soha gondolom...

2014. szept. 30. 13:24
 28/54 A kérdező kommentje:

ma 13:23

Sajnos csak fújod a hülyeségeket,de mélységeibe nem gondolsz bele a dolgokba.

Leírtam az első oldalon az egyik válaszomban,ott van egy kis számolás,nézd csak meg.Az árak valósak,a kinti árak is.Nem tehetek róla hogy nem látsz az orrodnál tovább...engem nem zavar és nem is érdekel ha itthon vagy ott kint is többet keres egy mérnök vagy bármely diplomás.Csupán arról van szó hogy "csak" az a lisztet pakoló ember ott kint az 1150 nettó euros fizetéséből egyedül megtud élni úgy,hogy még marad is neki valamennyi.Ezt próbáld meg itthon a tescos vagy bármely bolti fizetésből egyedül megprobálni.Megnézném azért...

Nem mellesleg,ha nem lenne az az ember akkor nem tudná mit a kölykeid szájába tenni,mivel nem lenne ki oda tegye neked a polcra hogy letudd venni.

2014. szept. 30. 13:34
 29/54 anonim ***** válasza:

Hidd el, teljesen értem és átérzem, amiket írsz. Szociális és emberi szempontból teljesen igazad van, nem is nézek le én sem egyetlen foglalkozást sem. A piac azonban sajnos nem szociális alapokon nyugszik. A nyugati, jobban élő minimálbéres meg ott érzi magát szegénynek a diplomások mellett, mert ő meg azt az anyagi szakadékot látja maga előtt. A bangladesi ruhagyári munkás meg a karját odaadná, hogy ilyen körülmények között élhessen, mint mi. Minden viszonyítás kérdése. Ez az ország nem kényelmes, nem nyújt jólétet a nyugat-európai értelemben, ezzel szerintem itt mindenki egyet is ért.

Ha úgy érzed, menned kell, akkor menj. Attól nem lesz jobb, hogy szidod a rendszert, mert meg nem változik tőle semmi. Talán ha jó szakmád van és itthon szeretnél maradni, legyél egyéni vállalkozó, hátha úgy több jobban fizető munkákat tudsz felhajtani magadnak. Ismerek szakmunkást itthon is, aki jobban keres, mint sok diplomás, mert jól menedzseli magát, folyamatosan képzi magát a szakmai újdonságok terén és persze nagyon ügyes keze is van hozzá. Hónapokra előre tele van mindig munkával. Szóval nincs lebecsülve itt sem a kétkezi munka, csak jobban meg kell dolgozni a sikerért.

2014. szept. 30. 13:49
 30/54 anonim ***** válasza:

"s.Csupán arról van szó hogy "csak" az a lisztet pakoló ember ott kint az 1150 nettó euros fizetéséből "

El vagy te tevedve, de nagyon :)

2014. szept. 30. 13:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!