Miért ilyen pesszimisták itt sokan? Föleg ebben a topicban
Hogy a boldogság a vagyonnal egyenesen arányos, aki szerint nem így van, az sose volt még szegény. Szidnak mindenkit, aki külföldre megy, mert annak is csak pénz kell, egész élhetö állapotokat (pl egyszobás lakás, nincs mosógép) mèlyszegénységnek titulálnak...
Miért?
Ma már a mosógép alap egy háztartásban.Igaz, hogy nekem sem volt évekig, mert nem jutott rá.Most már van.
A magyarok nem pesszimisták szerintem,hanem inkább elõvigyázatosak.En is ezt a tábort erõsitem.
Egy bizonyos szintig egyenesen arányos pedig.
Te már írtál ki kérdést arról, hogy a létminimum alatt éltek és boldog vagy. Szerinted ha 50 válaszadóból 40 ezt nem tartja elképzelhetőnek, akkor kinek az igényeivel van a gond?
Ha jól emlékszem azt is írtad amellett, hogy kézzel mosol, hogy napi 3 étkezésre és ruházkodásra sem telik. Ez igenis mélyszegénység, amikor már az ember alapvető szükségletein kell spórolni.
Azért gondolom, hogy a pénz összefügg egy bizonyos mértékig a boldogsággal, mert ilyen körülmények között HOSSZÚTÁVON senki nem lesz boldog, az ember természetéből kifolyólag. Előbb-utóbb előre szeretnénk haladni, előbb-utóbb a magunk igényeire is szeretnénk adni, előbb-utóbb nem akarunk éhesen ágyba menni, és egyszer csak gyerekeket, családot is szeretnénk. Ez mind-mind pénz függvénye pedig. Akinek az ilyen elemi, ösztönös igényei nem teljesülhetnek ki, az ideig-óráig eléldegélhet így, de rövid időn belül elégedetlen, frusztrált és stresszes lesz. Hiába van mellé jó párkapcsolata, ha ilyen körülmények között nem fejlődhet tovább - családdá - a dolog, talán sohasem.
Nem, a pénz magában NEM boldogít, de alapfeltétele egy normális emberi életnek, és sajnos a lelki egyensúlynak is.
ha nincs pénzed egy 50-60 ezres kiadásra nem tudsz rá hitelt felvenni az már elég komoly szegénység,
amúgy megnézném mit szólnál ha kézel kénne mosnod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!