Miért jó ez az új kutyabarát-gyerekgyűlölet kultusz?
Egyre több a kutyabarát, gyerekmentes szálloda, étterem.
És már egyre több helyen olvasom, hogy lakásokat is úgy adnak ki, hogy állatbarát, de gyerekmentes. Az egyiket felhívtam kíváncsiságból, azt mondta a bérbeadó, hogy a társasház házirendje nem teszi lehetővé, hogy gyerek is legyen a házban. De a kutya az nem gond. Társasház hozhat egyáltalán ilyen rendeletet a házirendben? Végtére is egy gyereknek több létjogosultsága van egy lakásban, mint egy kutyának.
Aki nem bírja a kutyákat az miért menne kutyabarát szállásra?
Vagy:
Miért vagy köteles a gyerek visítását eltűrni?
Csomó helyen van korhatár, ez nem diszkrimináció.
A "gyerekmentes" szálloda (=felnőttbarát) lényege nem az, hogy gyerektelenek menjenek oda, és nem arról van szó, hogy gyerekellenesek lennének az ottani fejesek, dolgozók, hanem azért találták ki ezt a hoteltípust (leegyszerűsítve), hogy legyen egy olyan, ahová nyugodtan tudjanak elvonulni a felnőttek, és nem kell gyereksírás mellett "pihenni". Az ilyen hoteleknél, amúgy, sokszor 12, vagy 16 éves kortól várják a vendégeket.
Vannak persze gyerekgyűlölők is, ami megint nem helyes, de azt is be kell látnunk, hogy hihetetlenül megnövekedett a neveletlen, viselkedni nem tudó gyerekek száma, és velük egyetemben a nevelni nem tudó, vagy épp nem akaró szülők száma is.
Dolgoztam gyerek-, és kutyabarát hotelben, és az ottani tapasztalatok alapján is ki tudom jelenteni, hogy messze az előbbivel volt több gond. Nem telt el úgy nap, hogy ne kellett valamelyikünknek elmagyarázni, hogy a kiírások, miszerint a játszóházból nem szabad kivinni a kismotort, egyéb játékot, a gyakorlatban is követendő szabályok. Vagy épp, hogy miért nem szabad az említett kismotorral szánkázni a tömött lobbiban. Vacsoránál is fel-alá, keresztül-kasul rohangált több gyerek, nem kicsit nehezítve a pincérek dolgát, arról nem is beszélve, amikor bömbölni kezdett a gyerek, a szülő pedig ráhagyta, és meg sem próbálta csitítani, vagy legalább kivezetni az étteremből.
Olyanról is tudok mesélni, amikor a pár éves gyerek rosszul lett, hányt a szobában, és a hotel 4 darab, fehér törölközőjével takarították fel. Vagyis próbálták...
A kutyások, akik nálunk voltak, pedig figyeltek a kedvencükre, jól nevelt kutyákat hoztak, pedig golden retrievertől táska pincsiig volt ott minden fajta. Párszor odajöttek a recepcióra, amikor üres volt, és rákérdeztek, hogy okozott-e gondot másoknak a kutyájuk. Nekünk senki nem panaszkodott, de már eleve a gesztus remek volt a tulajdonostól, hogy ennyire figyelt a többi vendégre.
"De akkor akár a kutyátlanok szempontjából is nézhetjük. Pl. kinézek egy jó helyen lévő szállodát, olcsón, ami kutyabarát. Akkor miért vagyok köteles elviselni más neveletlen, csaholó kutyáját, mikor én pihenni akarok. Én is ugyanazt a pénzt fizetem."
Te amúgy analfabéta vagy? Ha kutyabarát szállodába mész, akkor igenis fogsz kutyaugatást hallgatni. Az a szálloda nem neked van kitalálva.
Te vagy az a debil is, aki steak étteremben picsog, mert vegán vagy?
Nem értem, hogy miért kell megsértődni, meg vinnyogni, ha valakinek nem tetszik valami, elvonul és csinál a hozzá hasonlók igényeinek megfelelő helyet.
Mi nem elég a direkt neked kitalált helyenek? Vagy nem bírod elviselni, ha másmilyen embereknek is van rájuk szabott szállás?
Ő nem a gyerekbarát szállodádból bszta ki a te gyerekedet a kutyák miatt, hanem csinált egy külön kutyás/gyerektelen szállodát.
Ez csak ilyen Karen hárpia viselkedés, hogy neked AKKOR IS oda kell pofátlankodni.
Az albérleteknél meg az a büdös nagy helyzet, hogy senkit nem tudsz kényszeríteni, hogy olyat engedjen be, akit nem akar. Ha nekem csak simán nem tetszik a fejed, az is elég, hogy ne adjam ki neked.
Hozzáteszem, elmondták;a gyerekeseket rohadt nehéz kirakni.Tesóm lakását is bérelték (vagyis önkényesen elfoglalták) ilyenek. Egy idő után "elfelejtettek" lakbért, sőt közüzemi számlát fizetni.
"Akkor miért vagyok köteles elviselni más neveletlen, csaholó kutyáját, mikor én pihenni akarok. Én is ugyanazt a pénzt fizetem."
Nem vagy köteles elviselni, mehetsz másik szállodába is. Csak amíg kutyabarátból 10 van addig te választhatsz 1.000-ből.
"Ha szólsz egy ilyen gazdinak, általában az a válasz: "A kutyának az a dolga, hogy ugasson, ha nem tetszik, költözz el""
Érdekes, én ezt LAKÁSBAN TARTOTT kutyásoktól soha nem hallottam. Ez inkább a vidéki kutyatartók mondása akik kint tartják a kutyát láncon mint házőrző.
Miért jó a gyerekmániás, mindent ráhagynak a gyerekre mondván " csak gyerek" és elkényeztetett kis szörnyek válnak belőlük mentalitás?
Azért kellenek ilyenek, hogy legyenek olyan helyek, ahol nem kell elviselni az üvöltöző, visítozó, hisztiző kölyköket, meg a hülye szüleiket akik szerint csak mert szaporodtak, nekik és az ivadékaiknak már mindent lehet, és mindenre kifogásnak hasznalják a gyereket, nem tanítják meg viselkedni pl egy étteremben és rá sem szólnak miközben épp mondjuk rohangál az asztalok közt és lökdösi a vendégeket beleeszik a kajájukba, utazás során amikor a kis görcs rúgdossa az ember ülését, boltban sorban állni se lehet úgy hogy valamelyik kis hülye rá ne tolná a kocsit az emberre, a szülő meg röhög milyen cuki az ivadéka ( k...vára nem az), vagy azok a szemetek akik kisállatokat kínoznak, és még van olyan elmebeteg szülő is aki erre is csak legyint. ( Ezek megtörtént esetek) Ezekkel a dolgokkal pedig rendkívül kellemetlen helyzetbe hoznak másokat.
Miért kéne más elviselhetetlen kölkeit mindenhol megtűrni? Főleg ha nincsenek megnevelve.
És ha szól az ember, még ők vannak felháborodva, mert " csak gyerek, majd kinövi" de könyörgöm, ha nem nevelsz belőle normális embert, akkor nem is lesz az és nem fogja kinőni...
A kutyákkal, cicákkal sokkal kevesebb probléma van.
Egyik ismerősöm pl többször is kiadta már a lakását, eleinte gyerekes családoknak. Rendkívül lepusztult állapotban kapta vissza mikor kirakta őket mert nem fizettek rendesen.
Az első család után Összefirkált falak maradtak,egyértelmű gyerekrajzok, az előszobában letépkedett tapéta, kosztól, egyebektől ragadó padló,
a második után durvább volt, helyenként ürüléknyomok a falba, kanapéba törölve, vizeletszag- és foltok a falon a kisebb szobákban, szakadt sérült, megrágott bútorok, felkarcolt burkolat.
Ennyi neki elég is volt, ezek után már csak gyerekmentes családoknak adta ki, kisállattal is. És ezeknél sosem volt probléma, mindent tisztán, rendezetten kapott vissza. A második kutyás család él most ott, több éve, néha benéz a lakásba, és minden a legnagyobb rendben van.
Na ennyit arról, hogy miért van olyan aki nem adja gyerekeseknek ki az ingatlanát. Oka van ennek is. Én se tenném.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!