Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért jó ez az új kutyabarát-g...

Miért jó ez az új kutyabarát-gyerekgyűlölet kultusz?

Figyelt kérdés

Egyre több a kutyabarát, gyerekmentes szálloda, étterem.

És már egyre több helyen olvasom, hogy lakásokat is úgy adnak ki, hogy állatbarát, de gyerekmentes. Az egyiket felhívtam kíváncsiságból, azt mondta a bérbeadó, hogy a társasház házirendje nem teszi lehetővé, hogy gyerek is legyen a házban. De a kutya az nem gond. Társasház hozhat egyáltalán ilyen rendeletet a házirendben? Végtére is egy gyereknek több létjogosultsága van egy lakásban, mint egy kutyának.

2024. márc. 21. 12:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
21%

A háziállatozás ellenkultúra a tipikus családmodellel szemben, ami azt mondja, hogy csak akkor ér bármit is az életed, ha van gyereked. Hiszen ezt mondja a tradíció, a kormány, a vallás, az öregebb családtagjaid, mindenki...

Viszont azt én is végtelen pofátlanságnak tartom, amikor az ilyen emberek lakhatását lehetetlenítik el. Én se értem hogy ez hogy legális.

2024. márc. 21. 16:03
 32/76 anonim ***** válasza:
92%
Kutya olcsóbb, nem akkora felelősség. 2 kamasz gyerekem van, de a mostani helyzetben max. 1-et vállalnék. 15 éve sokkal jobb volt a helyzet, volt gyerekorvos, szülészet a városban. Most felnőtt orvos sincs minden nap. Mindenért utazz, autó nélkül nem tudsz. 30 km a legközelebbi gyerekorvos, ha hétvégén beteg a gyerek. Ügyelet helyben nem nézi meg, főleg ha egy fülész van ott.
2024. márc. 21. 16:16
 33/76 anonim ***** válasza:
100%
Melyikek ezek a szállodák? Én szívesebben megyek ilyenekbe mint hogy a pihenésem közben azt hallgassam hogy visít a szomszéd asztalnál a szemükfénye…
2024. márc. 21. 16:19
 34/76 anonim ***** válasza:
100%

Pont a minap néztem végig a vonaton, ahogy egy kisgyerek kiborogat a földre meg az ülésekre egy flakon cukros üdítőt, egy zacskó elviteles kaját és egy adag milkshake-et, miközben üvölt és anyu telefonjáról is ordít valami rajzfilm.

A kutyák ilyet nem csinálnak.

2024. márc. 21. 16:26
 35/76 anonim ***** válasza:
12%
Jó, azért olyat is mennyit látni, hogy Fifike beszarik a boltban (mert ott kell ám sétáltatni, véletlen sem a szabad ég alatt) a gazdi meg simán otthagyja. Sőt, az utcák sem gyerekek kakájában-pisijében úsznak. A mi utcánk pont olyan, hogy valami arra késztetheti benne az ebeket hogy azonnal ürítsenek, abnormálisan sok kaka van végig a jàrda mellett a füves részen, vagy rosszabb esetben a járda közepén. Úgyhogy azért kutyások között is pont ugyanúgy rengeteg a suttyó mint gyerekesek között. Amúgy meg a gyerek is meg a kutya is cuki, és egyik sem való mindenhova. Ha már pl kocsma is szerepel a kulcsszavak között, akkor kocsmába előbb való kutya szerintem mint gyerek. Bulizós korszakomban csomó ilyet láttam, békésen alszanak az asztal alatt, vagy körbejárnak egy kis simiért. Egy gyereknek ellenben semmi dolga részegek között. Viszont volt eladóként (aki takarított már többször kutyák után) azt soha nem fogom megérteni hogy egy boltba mi a francnak behozni kutyákat. Oké, a gyerekek is rongálnak sokszor, de őket gondolom kényszerből hozzák, biztos a szülő is szívesebben otthon hagyná ha tehetné. Egy kutyánál tehetné, mégis cipeli végig a plázán.
2024. márc. 21. 16:56
 36/76 anonim ***** válasza:
90%

Na olyat még nem láttam hogy a kutya a boltban szart volna. Emberszart napi szinten látok tömegközlekedésen meg utcán, stb.

Amúgy én anno azért mentem boltba kutyával, hogy ne kelljen külön boltba mennem, letudtam kutyasétáltatással egyben mert praktikus 🤷‍♀️

2024. márc. 21. 17:02
 37/76 anonim ***** válasza:
13%
(Én a mind a gyerekes, mind a kutyásmacskás momzillákat/dadzillákat is rühellem, a tamagocsijaikkal együtt - meg lehet tehát nyugodni.)
2024. márc. 21. 17:03
 38/76 anonim ***** válasza:
81%

“Jó, azért olyat is mennyit látni, hogy Fifike beszarik a boltban (mert ott kell ám sétáltatni, véletlen sem a szabad ég alatt) a gazdi meg simán otthagyja. “

Soha életemben nem láttam ilyet xD Boltba be se lehet vinni kutyát. Az meg, hogy hol mennyire szedik össze a kutyaszart, környékfüggő. Nyilván minél kulturáltabbak, annál inkább. Budán élek, itt én is és a többi kutyás is összeszedi. Ja meg még a kutya vs. gyerek margójára, érdekes módon ha a kutyáim össze vannak engedve kisgyerekkel, soha nem a kutyát kell moderálni, hanem a gyerekeket, mert reflexből megtépnék szerencsétlent. Szomorú, hogy ösztönösen van valami szadista hajlam az emberben, amit ki kell nevelni.

2024. márc. 21. 17:04
 39/76 anonim ***** válasza:
54%

“ Szomorú, hogy ösztönösen van valami szadista hajlam az emberben, amit ki kell nevelni.”

Uhh ez nagyon igaz…

2024. márc. 21. 17:05
 40/76 anonim ***** válasza:
4%

Mint mondtam, én eladó voltam, úgyhogy rengeteg időt töltöttem plázákban sajnos, több mindent láttam mint aki csak vásárló. Gyerek kakát egyszer kellett takarítani (használták az általunk árult bilit...), kutyáét többször. Nem is feltétlen arról beszélek, mikor az ember beugrik a Spraba megvenni a vacsit (oda gondolom valóban be sem lehet vinni állatot), hanem a plázapitsákról akik vonszolják végig a kutyáikat shoppingolás közben. Ha sok a kutyabarát bolt egy adott plázában (nálunk sok volt), akkor ebből bizony lesz bőven.

Én sem libapötse alsón lakom ahol nem szedik össze a kakát, hanem Pesten. 13. ker, szóval még drága környék is. Gyerekből meg kutyából is van neveltlen. Olyanra is van példa, hogy kutya tép szét más élőlényt csak úgy brahiból. Minden élőlényben van szadista ösztön.

2024. márc. 21. 17:24
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!