Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Etikai dilemma, mit tegyek?

Etikai dilemma, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Volt nálunk a munkahelyen karácsonyi húzás.

Tudni kell rólam, hogy ha nem is vagyok kifejezettem materialista, nagyon szkeptikus vagyok általában, a new age-es sületlenségekkel meg a világból ki lehet kergetni, üldözöm tűzzel-vassal.

Érdekel a csillagászat, erről sokat beszélek, abszolút tudományos szemszögből, de persze laikusként.

Nos amit én kaptam: egy könyv a Holdról. Ez a könyv az okkultizmus szemszögéből “vizsgálja” a Holdat, de ilyen üreges Hold, Hold-űrhajó, Hold mesterséges eredete meg egyéb hajmeresztő fantazmagóriákkal van tele.

Szóval. Tegnap rákerestem a könyvre, és kiderült, viszonylag jó áron el tudnám adni. De akkor terjesztem a hülyeséget a világban, és megfertőzöm mások elméjét ezzel a sok badarsággal.

Ja és ezzel adták át: nem vagyok jó ajándékozó, remélem ebből tudsz épülni….

Hát agyilag leépülni legfeljebb, gondoltam, miután hazafelé beleolvastam.

Szóval a kérdés az, hogy mit tegyek.

2023. dec. 20. 15:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 A kérdező kommentje:

Kedves 18, természetesen nem “paráztam rá”, és természetesen nem minden könyv eladása okoz etikai dilemmát. Nyilván a Micimackót simán eladnám pl.

Igen, számomra nem egyértelmű, hogy eladjam-e, mert így hasznot húzok a hülyeség terjesztéséből.

2023. dec. 20. 17:13
 22/90 anonim ***** válasza:
100%
Úgyis csak az veszi meg, akit érdekel. Akkor meg, nem mindegy? Ne játszd már magad.
2023. dec. 20. 17:28
 23/90 A kérdező kommentje:

Nem értem, mi az, hogy ne játszd magad? Engem érdekel a tetteim erkölcsi minősége, ez olyan extrém dolog? Nem lehet csak élni bele a világba.

Amúgy mi érdekem lenne játszani magam idegenek előtt névtelenül? Még ha szemtől szemben tenném, akkor érteném mit mondasz…

2023. dec. 20. 17:32
 24/90 A kérdező kommentje:
Ja igen, ezt akartam még utolsó: vsz valószínű az veszi meg, akit érdekel, de akkor is megerősödik hitében a könyv által, és én ezt nem akarom. Csupán ennyi.
2023. dec. 20. 17:34
 25/90 anonim ***** válasza:
100%
#24 Te is elég durva konteókat kezdtél el gyártani, nem csak a könyv..
2023. dec. 20. 17:44
 26/90 anonim ***** válasza:
100%
1 vagy a 8 milliárdból, nem több, nem kevesebb. Nem rajtad fog múlni, hogy terjed-e a hülyeség, vagy sem. Nem leszel világmegváltó, ha nem adod el. Kicsit kezd már olyan lenni, mintha te nem is tartanád hülyeségnek a könyvet. Máskülönben nem izgatna, kinél köt ki és ő mit fog gondolni. Vagy trollkodsz, vagy nem tudom, de normális ember nem agyal ennyit egy könyv miatt. Ha meg nem trollkodsz, kukába is dobhatod felőlem, vagy égesd el, ha attól jobban érzed magad.
2023. dec. 20. 17:46
 27/90 A kérdező kommentje:

25: milyen konteót? Őszintén nem teljesen értem… hogy túlértékelem magam a világban? Erre sztem nem illik ez a szó, semmilyen összeesküvéshez nincs köze, de mindegy. Egzisztencializmus fogalmi körébe tartozó kérdés.

25: Szoktam trollkodni, de ez most nem az. A könyvet elsőtől az utolsó betűjéig hülyeségnek tartom. Ezért nem akarom eladni. Nehogy erősítse az agyi leépülést. Természetesen tudom, hogy jelentőségem csekély ebben a világban, de akkor is úgy gondolom, a tetteimnek morális súlya van. Nekem csak egy életem van, és azt szeretném tiszta lelkiismerettel élni.

Egyetlen előnye a könyvnek, hogy jókat lehet rajta röhögni gondolom.

Egyébként picit fura nekem, hogy ennyi embert nem érdekel, nem árt-e a világnak.

Normálisnak lenni sose volt célom.

2023. dec. 20. 17:59
 28/90 anonim ***** válasza:
100%
Trollkodás közben nem gondolsz a tisztalelkűségre, tetteid következményére, morális súlyára, mások félrevezetésére? Szentlélek. 😁
2023. dec. 20. 18:45
 29/90 anonim ***** válasza:
100%
Trollkérdés srácok, egyértelmű, de az ügyesebb fajta trollból..
2023. dec. 20. 18:48
 30/90 A kérdező kommentje:

Eskü nem troll kérdés.

28: van igazság ebben, mérlegelés kérdése, meddig lehet elmenni. Nyilván nem vagyok szent, van hibám épp elég, pl: eléggé énközpontú vagyok és hangulatember, nincs türelmem várni, rendetlen vagyok, figyelmetlen, impulzív, túl lelkesedő, de hamar megunok dolgokat stb… mindegy, ezt csak leírtam, mert képmutató is vagyok, és szeretném láttatni, hogy van önkritikám, és éreztetni, hogy ettől mennyire jó ember vagyok 😂😂😂

2023. dec. 20. 21:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!