Melyik jellemző e kettő közül rád inkább, ha bevásárolni mész?
Hó elején csinálunk egy nagybevásárlást, amikor megpakolunk két kosarat, az egész hónapra elegendő tartós élelmiszerrel, wc-papírral, hússal, 1,5-2 hétre elegendő zöldséggel-gyümölccsel.
Hó közepén pótolunk egyszer keveset, pl. tejtermekeket, zöldséget, felvágottat, vagy ha valami kell, kimaradt.
Nyilván ha kell friss zöldség, pékáru, beszaladunk a boltba, de ez ritka és csak atr vesszük, amiért megyünk.
Szóval viszonylag ritkán járunk. 4 fős család vagyunk, nekünk nincs felesleges idönk heti többször boltba járkálni 😂
Heti 1x.
Max egy péksütiért ugrok be valahova.
Én 2 hetente tartok nagy bevásárlást. Akkor a kocsit általában tele pakolom, de akkor igyekszem úgy hogy nagyrészt tartós dolgokat veszek, amikkel ki lehet húzni 1 hónapig is akár, meg persze 2-3 napra előre is megveszem azt amit sokáig nem jó tárolni. Úgy szoktam hogy eltervezem mikor mit főzök nagyjából 2-3 hétre előre összeírom mik a terveim és aszerint veszem meg azt ami kell. Ami romlandó azt megveszem előtte való nap, mert 2-3 naponta elszoktam menni valamelyik üzletbe ami épp útba esik friss pékáruért meg 1-2 dologért ami kell másnap reggelire, meg ilyen apróságokat amik vagy lemaradtak vagy épp akkor nem kaptam, vagy ha van valami jó akcióba éppen akkor azt. De akkor ezek a kisebb bevásárlások 3-4 tétel max.
Havi 1x szoktam olyat csinálni hogy fogok egy jó nagy kosarat és megveszem az ásványvizeket, meg egyéb kartonos dolgokat, tejet is például, úgy 1 havi mennyiséget ami nekem kell. Ezt a szokásos nagy bevásárláson kívül szoktam, de akkor csak ezekért megyek be oda ahol éppen olcsóbb vagy akciós vagy ami útba esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!