Az az embertípus aki jellemzően gettóban él, tanulatlan, valami alantas munkája van és nem éppen tisztességes és ezen kívűl agresszív és nagypofájú, jellemzően hogyan verekszik, illetve mennyire illik ellenük teljesíteni, ti hogy szoktatok?
Ez munkában történt?
Akkor van kamera, biztonsági őr, kollega, főnök, pánikgomb vagy rendőrségre kötött riasztó?
Ha te dolgozol, neked sajnos nincs jogod ugyanolyan proli, verekedős stílusban fellépni, mint akiket itt szidsz, mert ezzel te pontosan ugyanaz a szint vagy.
Ha egy bankban vagy üzletben történik ez, akkor sem jogosít fel ez téged verekedésre. Garázdaság/könnyebb testi sértés volt ez tőled is ugyanúgy.
Nem tudom, a fenti után mitől lennél különb a hőbörgő ügyfélnél.
Én azonnal hatállyal megszüntetném a munkaviszonyodat, tenném a bejelentést a complience-nek, HR-nek, mert láthatóan nem való neked ez a munkakör.
Szégyellhetnéd magad, ha szerinted te több ésszel vagy megáldva, mint a suttyó, aki bement…ez távolról sem jogos önvédelem, hogy azt latolgatod, mekkorát kell ütni, hogy kifeküdjön,
Eleve el sem kellett volna tettlegességig jutni, nem hergelni kell, hanem őrnek szólni, pánikgombot nyomni, kivonuló szolgálatot értesíteni, ha mást nem, felkiáltással kollegákat odahívni- ilyen a világon nincs.
"mennyire illik ellenük teljesíteni"
. Ez mit jelent?
Megijedtél, hogy neked kell kifizetni?
NEM.
Ahol pénzforgalom, ügyfelek vannak, ott kamera is van, illetve nem is lehet jellemzően egyedül ügyintéző stb.
Tökéletesen és egyszerűen bizonyítható, hogy ki rongálta meg az eszközt.
Ha nem te, nem te fizeted.
Ha ezt sem tudod, akkor miért verekedés a jobb megoldás egyébként?
Tk igazad van, remélem, nem veled fizettetik ki.
Nálunk nem lenne következő fizetésed, amiből levonhatnák akkor sem, ha te is okoztál volna kárt esetleg.
Egyébként extrém esetben még kárt is okoztál így is: simán megállna, hogy a cég hírnevét, jóhírét rontottad azzal, hogy verekedéssel kezelsz egy dühös ügyfelet.
Nagyon rossz döntést hoztál, válts munkahelyet és szakmát is a saját érdekedben, ha pedig a munka világában szeretnél maradni és tanult, szellemi munkát képzelsz el magadnak a jövőben is, sürgősen keress fel szakembert az indulatkezelési problémáiddal.
Ha a kollegám lennél, nagyon nem akarnék a közeledben dolgozni, borzalmas, amit műveltél, komolyan… és attól tartok, nem is látod be, miért.
Tömegelés meg centiméter, mert valaki ideges volt kártyás fizetéskor?
Van baj… szó se róla, a betérő ügyfél is pont ilyen problémás, de nálad is a toronyban…
Nem egyszerű az ilyen helyzet, de én azt mondanám, hogy ha senki testi épsége a szituáció kialkulásakor nincs veszélyben, akkor hagyni kell a barmot, verje csak szét a berendezést. Közben értesíteni kell a rendőrséget, erre tartjuk őket.
Az a kockázata belemenni a verekedésbe, hogy az efféle félállatok gátlástalanok, gondolkodás nélkül veszik elő a kést, és ott már nem győzhetsz. Lehet olyan is, hogy az addig kint váró három tesó is bejön a hepajra. Vagy úgy megütöd, hogy elesik és betörik a koponyája.
Jobb a munkaadóval lemeccselni az anyagi kár ügyét, mint priuszosnak lenni súlyos testi sértés miatt, főleg ha nem biztonsági őrként alkalmaztak.
Amúgy egy kézitusa során a másik fejét ütni a legrosszabb ötlet, tiszta csont az egész. Hacsak nem vagy rutinos ökölvívó, ripityára törhet a kezed. Rövid, pontos rúgások a derékvonal alá, sípcsont, térd, comb-külső, ágyék: erre sokan nem számítanak, és gyorsan harcképtelenné válik aki bekapja.
Én nem a kézitusa fortélyaisa, hanem a kiàllàs fontossàgàra hívnàm fel a figyelmed.
Én 173vagyok, max 70kiló, mégse baszakodnak velem a nàlam nagyobbak sem. Miért? Mert elhiszik, h egyből késelek.
Javaslom, h növessz stílust, kiàllàst, és ezek a rigók elkerülnek. Bepancsolàs nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!