Miért jellemzőbb jómódúbb, tanultabb embereknél hogy
nem fognak kezet alacsonyabb társadalmi rétegből
érkezővel?
Figyelt kérdés
Nem egyszer fordult elő hogy nyújtottam a kezem egy tanárnak, vagy egy jól menő vállalkozás tulajdonosának, ám le sem sz*rták. Egyszerűen semmibe nézték hogy tiszteletem jeléül kezet fognék velük, és simán mentek tovább vagy folytatták a monológjukat. Pedig nem "alja" közmunkás vagyok aki egész nap dohányzik meg lazsál... De mégis ezt a reakciót kaptam. Ennyire a fellegekbe érzik magukat az ilyenek?
2024. máj. 31. 13:51
1/9 anonim válasza:
Most miért kell 2 negatív tapasztalat alapján (egyébként csak kiragadtál egy részt, nem írtad le a teljes történetet, lehet, hogy illetlen voltál..stb.) úgy elkönyvelni a tanultabb, jómódúbbakat, hogy ők rosszak és nem fognak kezet, akik tőlük alacsonyabb szinten vannak?
2024. máj. 31. 13:53
2/9 A kérdező kommentje:
Eddig csak ilyeneknél fordult elő, többször is. Alacsonyabb iskolázottságúaknál sosem.
2024. máj. 31. 13:59
3/9 anonim válasza:
De könyörgöm, nincs rád írva, hogy most te alacsonyabb, vagy hasonló iskolázottságú vagy. Valami okának kell lenni, ami miatt ez történt. De tudom, de ártatlan vagy, te semmi rosszat nem tettél. De azért gondolkozz el a szitukon, hogy miért ismétlődik veled ugyanaz, mit tettél előtte.
2024. máj. 31. 14:02
4/9 Kólauborkával válasza:
Én meg nem értem miért akarja mindenki fogdosni a kezemet.
Számomra a tisztességes köszönés, üdvözlés szóval történik.
Covid előtt sem szerettem az embereket fogdosni, utána még annyira sem…
Csak gondolj bele mennyien nem mosnak kezet hugyozás után, sokan még szarás után sem, na így már neked sincs kedved mindenkit összetapogatni…
(Normálisan, igényesen kinéző embereknél is láttam ilyet, amikor szóvá tettem közli, hogy az ő farka nem koszos, na….)
2024. máj. 31. 14:05
5/9 anonim válasza:
Miért lenne jellemzőbb? Én pl semmi hasonlót nem tapasztaltam.
2024. máj. 31. 14:08
6/9 A kérdező kommentje:
Lehet hogy engem nézett le valami miatt. Talán egy kis nímandnak gondolt, bár csak isten tudhatja miért... Mindenesetre attól függetlenül, hogy valakinek szutykos-e a keze vagy sem, ha kezet nyújt, én viszonzom. Mert úgy illik.
2024. máj. 31. 14:18
7/9 anonim válasza:
Ha szutykos a keze akkor nem fogom meg, akkor sem ha egyetemi professzor.
2024. máj. 31. 19:11
8/9 anonim válasza:
Eleg jol meno cegem van,mindenkivel kezet fogok,aki nyujtja a kezet vagy en nyujtom az enyem. Nem nezem az anyagi helyzetet vagy munkabeosztasat. Nekem is voltak munkanelkuli idoszakaim,vagy rosdzul jovedelmezo feladatkoreim. Nem nezek le senkit semmilyen munkaert.
Aki nem fog kezet az alacdonyabb ranguajksl,azt nem neveltdk meg a szulei otthon. Sajat szegyene nem a tied.
2024. máj. 31. 19:40
9/9 anonim válasza:
Én csak "alja" dolgozó vagyok, de rosszul vagyok attól, ha bárki kezét fogdosnom kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!