Etikai dilemma, mit tegyek?
Volt nálunk a munkahelyen karácsonyi húzás.
Tudni kell rólam, hogy ha nem is vagyok kifejezettem materialista, nagyon szkeptikus vagyok általában, a new age-es sületlenségekkel meg a világból ki lehet kergetni, üldözöm tűzzel-vassal.
Érdekel a csillagászat, erről sokat beszélek, abszolút tudományos szemszögből, de persze laikusként.
Nos amit én kaptam: egy könyv a Holdról. Ez a könyv az okkultizmus szemszögéből “vizsgálja” a Holdat, de ilyen üreges Hold, Hold-űrhajó, Hold mesterséges eredete meg egyéb hajmeresztő fantazmagóriákkal van tele.
Szóval. Tegnap rákerestem a könyvre, és kiderült, viszonylag jó áron el tudnám adni. De akkor terjesztem a hülyeséget a világban, és megfertőzöm mások elméjét ezzel a sok badarsággal.
Ja és ezzel adták át: nem vagyok jó ajándékozó, remélem ebből tudsz épülni….
Hát agyilag leépülni legfeljebb, gondoltam, miután hazafelé beleolvastam.
Szóval a kérdés az, hogy mit tegyek.
Add be antikváriumba, ahol felvásárolják.
Kapsz érte pénzt, de nem tartozol érte felelősséggel, ha megveszi valami konteós bolond.
Ajándék továbbadása: Az ajándékot azért nem illik eladni, mert egy másik ember szeretetét, törődését fejezi ki. Ebben az esetben egyikről sincs szó. Azért kaptad, mert valaki kihúzta a nevedet. Az illető azzal sem törődött, hogy figyelembe vegye a látásmódodat, söt célzást tett arra, hogy ráderőltet egy más véleményt.
Téves tartalmú könyv terjesztése: Voltaképpen ezzel nem hozol létre új téveszmét. A könyv tőled függetlenül jött létre. Eladni semleges cselekedet. Lehet ugyan küzdeni a butaság ellen a könyv megsemmisítésével, elzárásával, de ez senkinek nem kötelessége. Csak egy lehetőség.
Szerintem.
"ráderőltet egy más véleményt."
Vagy esetleg tréfának szánta, de azért ez nem annyira jó vicc, hogy érdemes legyen a könyvet megtartani.
Ha az illető mégis jót akart neked, akkor a könyv legjobban úgy hasznosul, ha eladod és az árából boldogságot (valamit, ami boldoggá tesz) vásárolsz. :-)
1-es, na igen, eladnám, de mint mondtam, nem akarom, hogy máshoz általam jusson el a hülyeség.
Egyszerűen nem értem, hogy vehetett nekem bárki ilyet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!