Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha Németországba költöznék...

Ha Németországba költöznék akkor a németek azt hinnék hogy németesítettem a család nevem, vagy azért sejtenék hogy nekem alapból német család nevem van?

Figyelt kérdés

jan. 31. 20:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem érdekelné őket különösebben.
jan. 31. 20:21
 2/21 A kérdező kommentje:
1-es de azért nagyon gáz ha valaki megváltoztatja a család nevét csak azért mert más országba költözik
jan. 31. 20:23
 3/21 anonim ***** válasza:
95%
A németeket NEM a neved érdekli, hanem hogy mennyire tudsz beilleszkedni. Ha nem németes a neved, de normálisan viselkedsz, ahogy itt megszokott, azt elfogadják, egyébként meg hiába lenne a legnémetebb neved, ha bunkó vagy.
jan. 31. 20:24
 4/21 anonim ***** válasza:
93%

2-es: Egyrészt nem igazán hallottam még ilyen esetet, másrészt senkit nem érdekel, harmadszor nem tudom, ebben mi a gáz.

Egyetlen egy esetet ismerek, amikor valaki a magyar vezetéknevét megváltoztatta, de az jogos volt. A neve magyarul Lovas volt (ha nem ismernéd a kiejtési szabályokat: az v-et f-nek ejtik, az s-t pedig sz-nek), ö változtatta meg Ritter-re.

jan. 31. 20:27
 5/21 A kérdező kommentje:
3-as még csak nem rég járok magán német tanárhoz, de amikor költözni fogok akkor már jól fogom beszélni a nyelvet. Bunkó meg tudtommal nem vagyok, nagyon visszafogott vagyok és próbálok mindig mindenkivel kedvesen beszélni.
jan. 31. 20:29
 6/21 anonim ***** válasza:
88%

A 3-as vagyok: rengetegen, akik Németországban élnek, ragaszkodnak a magyar szokásokhoz, alig beszélik a nyelvet, sokszor igencsak sértö megjegyzéseket tesznek hangosan magyarul a németekre (amit pl. én megértek) és utána csodálkoznak, hogy "nem fogadják be öket"; meg hogy "külföldinek tartják" - ami nem csoda. Jóval kevesebben vannak, akik rendesen beszélik a németet, kultúrmódon viselkednek, normál végzettségük van, udvariasak - és "meglepö módon" öket nem tartják külföldinek, befogadják, semmi baj velük.

Ha tényleg rendesen megtanulod a nyelvet, akkor jó eséllyel elfogadnak, függetlenül a nevedtöl. Esetleg akkor okozhat kis nehézséget, ha nem tudják rendesen kiolvasni vagy kimondani - de ez is lényegtelen apróság.

jan. 31. 20:41
 7/21 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem nem tudnák összerakni hogy miért van német neved és miért nem tudsz németül. Szóval egy nagy magyarázkodás lenne az ottani életed.
jan. 31. 21:15
 8/21 anonim ***** válasza:
85%
Pl ha nekem bemutatkozna egy Hans Kovács, és alig tudna magyarul, akkor azt gondolnám hogy valamelyik felmenője magyar volt de ő Németországban nőtt fel, vagy Ausztria Svájc.
jan. 31. 21:39
 9/21 anonim ***** válasza:
57%

Először is, tök jó hogy tanulod a nyelvet, de még akár 15-20 év ottani élet után is lesz egy akcentusod amit a helyiek hallanak.

Pláne ha fáradt vagy, ki fog jönni.

A németek meg híresek arról, hogy nem hajlandóak németül szólni hozzád, ha érzik hogy külföldi vagy. Angolul fognak válaszolni.

A neved meg maximum akkor lesz baj, ha nem tudják kimondani.

jan. 31. 21:55
 10/21 anonim ***** válasza:
69%

Ha Dalma (vagy pl. Zelma) Mittelfeld-ként mutatkoznál be, én azt gondolnám, hogy török NÖ vagy, aki egy némethez ment férjhez. Tény hogy soha nem tudhatja az ember, de 90%-ban valahogy mindig jól szoktam tippelni.

(Külföldön dolgozom nemzetközi emberekkel és már nagyon régtöl, szóval már elég nevet googliztam, hogy az illetö férfi vagy nö és melyik a vezetéknév(ek) és melyik a keresztnév(ek))

febr. 1. 00:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!